Değerli arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Forumu güncel tutmaya ve olabildiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Sitemize girince üye olup ilgilendiğiniz manga konularına mesaj atarsanız seviniriz.

Roronoa Zoro

Acacia
Mesajlar: 3860
Kayıt: 12 Mar 2012 13:53
Cinsiyet: Erkek
Favori Anime: Cowboy Bebop

Resim
Künye

Japonca Adı: ロロノア・ゾロ
Mangadaki Adı: Roronoa Zoro
İngilizce Adı: Roronoa Zoro / Zolo
İlk Görünüş: 3. Sayı / 1. Bölüm
Takma Ad: Korsan Avcısı Zoro
Yaş: 21
Doğum Tarihi: 11 Kasım
Boy: 1.81
Ödül: 120.000.000 Beri

One Piece'in ana kahramanlarından olan Zoro, eskiden ödül avcısı olan bir korsandır.

Hasır Şapka Korsanları'na katılan ilk üye olan Zoro şu anda, Luffy'den sonra tayfanın en tehlikeli üyesi ve en büyüh tehdit unsuru olarak düşünülmektedir. Bir kılıç ustası olarak şöhreti ve üstün gücü ile birlikte kaptanının hareketleri birleşince, bazı zamanlar insanlar aslında onun kaptan olduğunu düşünmekte ve tayfa dışındakiler tarafından ikinci kaptan olarak görülmektedir. Tayfadaki en güçlü üç savaşçıdan biridir ve hayali dünyadaki en iyi kılıç ustası olmaktır. Zoro 120.000.000 Beri'lik ödülle Red Line'a geldiği için, tıpkıLuffy gibi 11 Supernova'dan birisidir.

Görünüş

Zoro orta boylu, kaslı ve açık tenli genç bir adamdır. 3 kılıcını her zaman sağ kalçasının üstünde ve haramaki'si ile birlikte taşımaktadır. Böylece sol eliyle kılıcını rahatlıkla çekebilir. Sağ eli genellikle kılıçları üstünde görünse de, oturmadan önce bu elini kullanarak kılıçlarını çekebilmektedir. 3 tane eş küpe sol küpesindedir. Sol kolunda koyu renk bir bandana vardır ve bir rakibiyle ciddi olarak dövüşürken bu bandanayı başına takmaktadır.

Zoro'nun vücudu birçok savaştan kalma yaralarla kaplıdır. Bunlardan en dikkat çekeni sol omzundan sağ kalçasına kadar olan ve dünyanın en büyük kılıç ustası Dracule Mihawk'a Baratie'de kaybbeti dövüş sonrası oluşan dikiş izli yaradır. Bir diğer dikkat çeken yarası ise Mr. 3'nin mum kapanında kurtulmak için çaresizce kendi ayaklarını kesmeye çalıştığı zaman oluşmuştur.

Zoro'nun bir diğer belirgin özelliği de kısa kesilmiş yeşim saçlarıdır. Sanji, renginden ötürü ona "marimo" (yosun topu) diyerek dalga geçmektedir.

Tayfadaki diğer erkekler gibi Zoro da seri boyunca genelde aynı kıyafeti giymiştir. Devamlı olarak siyah pantolon giymekte ve paçalarını siyah botlarının içine sokmaktadır. Üstten üç düğmesi açık beyaz bir gömlek ve yeşil haramaki giymekte ancak Zoro'nun gömleği seride değişiklik gösterebilmektedir.
Resim
- Zoro'nun en sık giydiği kıyafeti

Arlong Park bölümünde, üzerinde açık mavi girdap desenleri olan lacivert ve açık bir gömlek giymiştir. Zoro göğsündeki yarayı Arlong Park bölümünden önce Baratie bölümünde Mihawk'tan aldığı için, gömleğinin altından bandajları görülebilmektedir.

Drum Adası bölümünün başlangıcında Zoro'nun gömleği yoktur ancak daha sonra Wapol'ın ordusundaki bir adamın parkasını çalmıştır. Bu parka kapüşonlu, açık yeşil kuşaklı, manşetlerinde ve kapüşonunda beyaz kürk olan ve orman yeşili renginde bir parkadır.

Alabasta bölümünde başının etrafında altın zincir olan turuncu bir dolama (keyyifeh) giymiştir. Ayrıca her yanında siyah çizgiler olan uzun kollu beyaz bir ceket giyen Zoro'nun pantolonun ayak bileklerindeki kısmı yırtılmıştır.

Skypiea bölümünün başlangıcında genelde giydiği kıyafetleri giymiş ancak Tony Tony Chopper'ı bir gökyüzü köpekbalığından kurtarmak için onları çıkarmıştır. Daha sonra uzun, koyu mavi bir T-shirt giymiş ve başında sürekli olarak bir gözlük taşımıştır.

Water 7 bölümünün büyük kısmında alışılmış kıyafetlerini giymiştir ancak sonlara doğru fermuarı açık, her iki tarafındaki cebi kapalı olan açık sarı bir ceket giymiştir. Bu kıyafetleri Enies Lobby bölümü boyunca da giymiştir.

Enies Lobby'den sonra, üzerinde Galley-La şirketinin amblemi olan siyah bir gömlek giymiştir.

Thriller Bark bölümünün sonunda açık ve gri bir gömlek giymiştir.

Sabaody Takımadası bölümü boyunca kırmızı çizgileri olan açık ve beyaz bir gömlek giymiştir.

Bartholomew tarafından gönderildiği Kuraigana Adası'nda açık ve koyu mavi bir gömlek giymiştir. Zoro adaya geldiğinde kritik derecede yaralı olduğundan Perona onu tedavi etmiştir. Bu yüzden her tarafında bandajlar vardır.

2 yıllık zaman sıçramasından sonra Zoro'nun sol gözünde yeni bir yara vardır. Sol gözü sürekli kapalı olduğundan şu anda körmüş gibi düşünülmektedir. Zoro artık uzun, açık ve koyu yeşil bir ceket giymekte ve ceketini, üzerinde kırmızı bir kuşakla sarmalamaktadır. Katanaları bu kuşak içinde ve bandanası da sol kolundadır. İçine gömlek giymemiş ve ceketi altında yeşil haramakisi görünebilir durumdadır. 2 yıldan sonra, Robin'in yanında durduğunda onun kadar uzun olmasından anlaşılacağı üzere, biraz daha uzamıştır.
Resim
- Zaman sıçramasından sonra Zoro

Karakter

Zoro genelde katı, ciddi ve mesafeli olarak görünmekte ancak sık sık sinirlenmekte ve bu siniri abartlı komik bir tarzda olmaktadır. Aynı zamanda son derece korkutucu olabilmekte ve bir bakışı ile rakibine korku salabilmektedir. Bir Tenryubito'ya neredeyse kılıcını çekmesinden de anlaşılabileceği gibi Zoro'nun çok yüksek bir "öldürme arzusu" vardır. Dahası, hiç merhamet göstermeyecek şekilde savaşabilecek bir katil olarak doğduğundan bahsedilmektedir; Zoro'nun daha önce birisini öldürdüğünden bahsedilmiştir. Buna rağmen, henüz tanıdığı bir kız için hayatını riske etmeye niyetli olmasından da anlaşılacağı üzere, Zoro'nun nazik bir kalbi vardır. Masum zayıf rakiplerle savaşırken kendine hakim olmaya çalışmakta ve onları ciddi şekilde yaralamamak için kılıcının keskin olmayan tarafını kullanmaktadır.

Mantık ve liderlik konusunda güçlü algısı vardır. Teknik olarak bir samuray olmasa da, Bushido (çevirmen notu: ushido, samurayların uymak zorunda olduğu gelenekleri kapsayan davranış biçiminin adıdır) geleneğini belirli bir yere kadar devam ettirmektedir. Örneğin arkası dönük birisine saldırmayı reddetmekte ancak tayfadaki arkadaşlarından birisi tehlike altındaysa Zoro istisna yapmaktan çekinmemektedir. Zoro'ya göre bir kılıç ustasının sırtındaki yara onun en büyük utancıdır. Ona katılsa da katılmasa da, her zaman Luffy'nin kararlarına uymakta ancak tayfanın küçümsediği durumlar karşısında durumun ciddiyetini belirtmekten de geri kalmamaktadır. Bunun en bariz örneği, Usopp Luffy'ye meydan okuyup kaybettikten sonra onu tayfaya geri almak istediklerinde olmuştur.

Seride tekrarlanan şakalardan birisi, savaş sırasında algıları çok açık olsa da, Zoro'nun yön duyusunun son derece zayıf olması ve düz bir yolda bile kaybolabilmesidir. Bu çoğunlukla Zoro'nun yön tariflerini anlamamasından kaynaklanmaktadır. Alabasta bölümünde yukarı gitmek ile kuzeye gitmeyi birbirine karıştırmıştır. Drum Adası'nda, gemiyi sürekli hareket eden ve şekil değiştiren bir buluta göre ayarlarsa rotayı bozmayacağına inanmıştır. Ancak Zoro, yön bilgisinin zayıflığının farkında değildir. Ne zaman kaybolsa, "diğerleri yine kayboldu" diye homurdanmıştır. Ancak zaman sıçramasından sonra, Sanji'nin çok şaşırmasına sebep olacak şekilde ve Perona'nın yardımlarıyla Sabaody Takımadası'na dönen ilk tayfa elemanı Zoro'dur.

Tekrarlanan şakalardan bir diğeri de Zoro'nun herhangi bir çaba göstermeden mükemmel zamanlamayla verdiği cevaplardır ve bu yüzden diğer tayfa elemanları tarafından "klas" olarak görülmektedir. Bir başkası da, hareket etmesini engellediğini söyleyerek henüz tam olarak iyileşmeden bandajlarını çıkarmasıdır. Chopper ise buna karşılık sinirlenmiş ve onların orada olmasının sebebinin, zaten Zoro'nun hareket etmemesini sağlamak olduğunu söylemiştir.

Hem kılıç ustası hem de "Korsan Avcısı" olarak kazandığı şöhretten gurur duymaktadır. 60.000.000 beri ile başlayan ödülü daha sonra 2 katına çıkmıştır. Sanji'den daha yüksek bir ödülü olması onu mutlu etmektedir. Enies Lobby saldırısı sırasında subaylardan birisi Sanji'nin hoşuna gidecek şekilde ona "Luffy'nin astı" demiştir. Ancak Zoro, Sanji'nin kendisinden daha aşağıda olan şöhretinin Sanji'yi ondan daha aşağıya yerleştirdiğine dikkat çekerek Sanji'yi kızdırmıştır. O zaman beri ara sıra Sanji'yi kızdırmak için ona "Korsan A" demiştir. Son zamanlarda ise, Sabaody Takımadası'na geliş sıralarına tekabül edecek şekilde Sanji'ye "#7" demektedir. Ancak, kişisel gururu ve kendine olan saygısına rağmen, arkadaşlarının uğruna kendi hayatını riske etmeye veya aşağılanmaya razı olabilmektedir. Örneğin kendi hayatı karşılığında Luffy'nin hayatını bağışlaması için Kuma'ya yalvarmıştır. Daha sonra, Mihawk'ın karşısında boyun eğmiş ve aslen düşmanı olan Shichibukai'ye kendisini eğitmesi için yalvarmıştır.

Tayfa bir adadan diğerine giderken Zoro genelde ağırlık çalışarak veya uyuklayarak (bazen de her ikisi birden) zaman geçirmektedir ve çoğunlukla Nami, Sanji veya kazara Luffy tarafından şiddetle uyandırılmaktadır. Neredeyse Luffy'nin eti ve Nami'nin parayı sevdiği kadar alkolden (sake) hoşlanmaktadır. Ayrıca Nami gibi alkole karşı direnci çok yüksektir. Zoro problemleri çözerken, genellikle diğerlerinin son çare olarak gördüğü, en kötü durum senaryolarını uygulamayı istemektedir. Usopp ve o yanlışlıkla kelepçelendiğinde Zoro'nun ilk önerisi ellerinden birini kesmek olmuştur. Ayrıca, birini öldürmeyi veya birini ölümle tehdit etmeyi öneren ilk Hasır Şapka Korsanı'dır.

Bir rakibi yenmek veya bir hedefe ulaşmak söz konusu olunca Zoro çok dirençli olabilmektedir. Dünyanın en iyi kılıç ustası olabilmek için göze aldığı riskler, çoğunlukla diğerlerinin onu çılgın olarak görmesine sebep olmaktadır. Bu durum söz konusu olduğunda, Zoro'ya göre sadece o kendisine çılgın diyebilme hakkına sahiptir. Ancak yenilgi kaçınılmaz ise onu kabullenebilmektedir. Ayrıca, Skypiea Adası bölümünde anlatıldığı üzere, Zoro ateisttir. Zoro Tanrı'ya inanmakta ancak inanlara karşı kötü bir his de beslememektedir.

Zoro ciddi olarak dövüşme niyetindeyse, normalde sol kolunda olan bandanasını başına takmaktadır. Zoro dövüşmenin verdiği heyecan için yaşamaktadır. Scratchmen Apoo onun "delice öldürme arzusu" hakkında yorum yapmış ve gerçek canavarın Zoro olduğunu kabul etmiştir. Normal bir insan Zoro ile dövüşme niyetindeyse, Zoro'nun bakışı bile genellikle onları geri tepmeye yetmiştir. Ayrıca yetenekli bir rakiple karşılaştığı zaman, hem arkadaşlarını hem de düşmanlarını sinirlendirecek şekilde gülümseme huyu vardır. Dövüşte değilken bile sık sık manyakça sırıtmakta ve bu sırıtış ona canavar izlenimi vermektedir.
Kaku: Görüyorum ki kılıcını çekmişsin
Zoro: Bir süredir homurdanıyor.. kan için yalvarıyor
—- Zoro onu Kanun Kulesi'nde bulduğu zaman Kaku'nun yorumuna yanıtı

Zoro'nun algıları son derece açıktır. Bu sayede kritik zamanlarda olayları objektif bir bakış açısıyla değerlendirip, Water 7'da Robin'in ihaneti gibi görülen olayda ve Usopp'un Luffy'ye Going Merry üzerinden meydan okuyup kaybetmesinde olduğu gibi önemli ve mantıksalk kararlar verebilmektedir. Usopp'un kendi isteği ile tayfadan ayrılmasının kendi hatası olduğunu söyleyen Zoro olmuştur.

Ancak, bazı zamanlar mantığın sesi olsa da, çoğu zaman Zoro işleri aceleye getirmekte ve detayları kaderin ellerine teslim etmektedir. Kadere karşı çok güçlü bir inancı vardır ve bu yönüyle Blackbeard'ın tayfasında elemanlara birçok yönden benzemektedir. Belirli bir işi tayfadan birisinin yapması gerektiğinde çubuk çekme gibi yöntemlere başvurduğu da bilinmektedir. Bunun (kader inancının) en önemli örneklerinden birisi Sandai Kitetse isimli lanetli kılıca ilgi duyup, onun lanetine karşı kendi şansını deneyerek onu taşıyıp taşıyamayacağını kaderin ellerine teslim etmesidir. Zoro kılıcı alıp yukarı doğru fırlatmış ve onun kolunu koparacak kadar keskin olduğunu bildiği halde kılıcın düşme yoluna kolunu uzatmıştır.
Zoro: Bırakın onu..
Nami, Sanji ve Chopper: Whoa..
Zoro: .. Şansa
- Roket Adam'ı Enies Lobby kapısının arkasındaki boşluğa geçirme probleminin çözümü için Zoro'nun "planı"

Bunun bir başka örneği, zaman sıçramasından sonra botlarını yok ettiği korsanlara, onların gemilerine yolunu düşürdüğü için suçu kadere atmaları gerektiğini söylemesidir.

Tayfanın bazı elemanlarının aksine Zoro, tehlikeli düşmanlar karşısında ölümcül güçler kullanma fikrine soğuk bakmamaktadır. Bununla ilgili olarak bazı Supernova'lar tarafından inanılmaz miktarda öldürme arzusu taşıdığı belirtilmiştir. Zoro kadınları zayıf cinsiyet olarak görmektedir. Bu yüzden kendini savunmak için onlarla dövüşmekte veya onları yaralamakta bir mahsur görmemekte ancak onlar karşısında tüm gücünü kullanmaktan veya onları öldürmekten de imtina etmektedir.

Zoro ayrıca balık avlamaktan hoşlanıyor gözükmektedir.

İlişkiler

Tayfa

Zoro, bu hayatına mal olacak olsa bile, tayfası tehlikede olduğu zaman onları korumak için her zaman hazırdır. Örneğin, Skypiea bölümünde Going Merry'nim sürükleneceğini fark edince, herkese gemiyi terk etmelesini ve kendisinin kalıp tek başına onu koruyacağını söylemiştir. Dahası, Kuma Hasır Şapkalar'a ilk saldırdığında Luffy'nin hayatı yerine kendi hayatını alması için yalvarmış ve Sanji araya girmek istediğinde onu bayıltmıştır. Bir başka örnek de, Usopp yaralı haldeki Zoro'yu sürükleyerek Pacifista'dan kaçmaya çalışırken, yaralarının ciddiyetine rağmen Usopp'a kendisini bırakarak kaçmasını söylemiş ancak Usopp buna kesinlikle karşı çıkmıştır.

Zoro Luffy'ye tamamen güvenmekte ve sonuçları ne olursa olsun onun kararlarını, bir tayfanın sorgulamadan uyguladığı kaptan kararı gibi uygulamaktadır. Eğer hayali ile arasına girerse kaptanını öldüreceğini belirtmiş olsa da, Thriller Barc bölümünde kaptanının hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olamazsa, kendi hayalini de gerçekleştiremeyeceğini söylemiştir. Zoro tayfa içinde Luffy'ye en fazla saygı duyan kişidir (ilk tayfa üyesi olmasından olabilir) ve bu derin saygısını birçok kez göstermiştir. Örneğin Thriller Bark bölümünde Kuma göründüğü zaman Luffy'nin hayatı için kendi hayatını tereddüt etmeden sunmuştur. Baratie bölümünde Mihawk'tan aldığı yara yüzünden ölümün eşiğindeyken, bir daha asla yenilmeyeceğine yemin etmiş ve bunun Korsanlar Kralı için uygun olup olmadığımı gözyaşları içinde sormuştur. Kaptanı Luffy için daha güçlü olabilmek için Mihawk'a kendisini eğitmesi için yalvarmıştır (ki bu, bir kılıç ustası için onur kırıcıdır). Zoro, Sanji ile birlikte, Luffy dövüşürken onun için endişelenmeyen 2 kişiden biridir ve diğer tayfa üyelerine sürekli olarak kaptanlarına güvenmeleri söylemektedir.

Basit ve doğrudan doğasına bağlı olarak, daha kurnaz Nami tarafından özellikle finansal konularda kullanılmaktadır. Ancak bu durum tayfanın diğer üyeleri gibi Zoro'yu da rahatsız etse de, Zoro hala onun hayatını önemsemektedir ve gerekirse onu korumak için kendi hayatını riske edecektir. Nami'nin içgüdülerine güvenen Zoro, sık sık Nami ile birlikte içmeyi tercih etmektedir.

Zoro, Sanji ile sürekli rekabet halindedir ve en uygunsuz zamanlarda bile saçma konular yüzünden kavgaya tutuşmaktadırlar. Bu durum Sanji'nin aşçılık kabiliyetine kadar uzanmaktadır. Yapılan yemeklerin kalitesini çok az onaylayan Zoro genelde "fena değil" demektedir. Ancak bu ikili ortak bir düşmana karşı beraber savaştığında, ikisi neredeyse durdurulamaz bir takımdır. Komik kavgaları ve rekabetlerine rağmen birbirlerine kardeş gibi güvenmekte ve hiçbir zaman kabul etmeseler de birbirleri için endişe etmektedirler. Zoro'nun ayrıca, Sanji Nami veya Robin ile flört ederken onunla dalga geçmek gibi bir huyu vardır. Her iksinin de bir diğerine kullandığı aşağılayıcı takma adlar vardır. Zoro Sanji'ye sık sık "aptal aşçı" demekte ve Sanji de Zoro'ya "aptal kılıç ustası" veya "aptal yosun topu" demektedir. Little Garden bölümünde Sanji ve Zoro farkında olmadan, Dorry ve Brogy isimli devlerin 100 yıl önce yaptıklarına benzer bir dinozor eti avı düellosuna başlamışlardır (devler, hangisinin daha büyük bir Deniz Kralı yakalayacağına dair iddiaya girmişlerdir). Bu ve ikisinin sahip olduğu insanüstü güçleri yüzünden ikisinin rekabeti efsane durumuna benzemektedir. Zaman sıçramasından sonra Zoro hala Sanji ile tartışmakta ve Sabaody Takımada'sına geliş sıralarına atıfta bulunacak şekilde kendisine "#1" derken, ona da "#7" demektedir. Ayrıca, Sanji'nin özellikle Balıkadam Adası'nda yaşadığı burun kanaması problemi sonrası Sanji için yeni bir takma isim olan "Burun Kanaması"nı ilk defa kullanmıştır.
Resim
- Zoro ve Sanji'nin rekabeti

Hem Usopp hem de Chopper onun gücü ve "sert-çocuk" imajından etkilenmektedir. Zoro'nun Chopper ile yakın bir ilişkisi var görünmektedir çünkü tayfanın en genç elemanı olan Chopper ne zaman korksa Zoro'ya koşmaktadır veya Chopper ne zaman tehlikede (örneğin Chopper denize düştüğünde) olsa ilk yardıma koşan Zoro olmuştur. Alabasta bölümünde çöl ve nehirleri geçerken Zoro Chopper'ı başının üstünde taşımıştır. Ancak Zoro'nun Chopper'a olan en büyük yardımı Skypiea'de olmuştur: Ohm'un "Ordeal of Iron" saldırısı sonucu Chopper'ı ciddi şekilde yaralanmış görünce, normalde hiç onaylamadığı intikam için dövüşecek kadar sinirlenmiştir. Bunun sebebi büyük ihtimalle Chopper'ın Zoro ile en fazla ilgilenmesidir çünkü savaşlar sonucu genellikle en fazla yarayı Zoro almaktadır.

Alabasta bölümünde sonra Robin tayfaya katılınca, ona güvenmeyen sadece Zoro olmuştur (bir tek Zoro'ya rüşvet verememiş, borçlanamamış veya etkileyememiştir). Ancak daha sonra Robin ne zaman tehlikeye düşse, onu korumaya meyilli görünmüştür. Örneğin Enel onu neredeyse öldürecekken yakalamış ve Aokiji tarafından tehdit edilirken ilk Zoro yardıma koşmuştur. Kaku ile savaşı sırasında Kaku Robin'e hakaret edince çok sinirlenmiş ve Asura tekniğini geliştirmeye başlamıştır. Enies Lobby bölümünden sonra Zoro Robin'e tamamen güvenmeye ve birbirleriyle iyi geçinmeye başlamışlardır. Tayfanın geri kalanı gibi, Zoro da Robin'i kurtarmak için hayatını tehlikeye atmaktan çekinmemektedir. Tayfada, herhangi bir durum karşısında en sakin kalan kişiler Zoro ve Robin'dir. Benzer karakterlerinden ötürü Zoro'yu hiçbir zaman kızdırmayan veya sinirlerini germeyen tek kişi Robin'dir.

Her ne kadar ağlamaya olan meyili onu sinirlendirse de, Franky ile de anlaşabilmektedir. Brook'un tayfaya girişinden sonra o ve Zoro birbirlerine saygı duymaktadır ve bunun sebebi de büyük ihtimalle her ikisinin de kılıç ustası olmasıdır.

Going Merry'de iken yüksek gücü sebebiyle çapayı çekmekle yükümlü olmuştur. Thousand Sunny'de ise zamanının çoğunu aynı zamanda spor salonu olan Crow's Nest'te geçirmektedir.

Arkadaşlar

Koshiro

Koshiro Zoro'nun hocası ve Kuina'nıın babasıdır. Bir gün genç Zoro ona meydan okumak için dojosuna gelmiştir. Koshiro Zoro'ya karşı kızı Kuina'yı seçmiş ve eğer yenilirse dojoya katılabileceğini söylemiştir. Zoro teklifi kabul ederek Kuina ile dövüşmüş ve dövüşü kaybettiği için dojonun bir öğrencisi olmuştur. Zoro ve Kuina'nın söz verdikleri günün ertesinde Kuina merdivenlerden düşmüş ve ölmüştür. Zoro'nun talebi üzerine Koshira ona aile kılıçları olan Meito Wado Ichimonji'yi vermiştir.

Enies Lobby olayından sonra Koshira dojosunda öğrencileri ona Zoro'yu sorarken görülmüştür. Zoro'nun devam etmesini ve hayallerini gerçekleştirmesini istemiştir. Koshiro ona, kılıcına değer verdiği sürece ne tür bir adam olduğunun bir önemi olmayacağını söylemiştir. Animede Zoro'nun bir ödüle sahip olmasından sonra Koshiro'nun dojosundaki birçok öğrenci Zoro gibi olmak istemiştir. Koshiro mutludur. Zoro, eski hocasını seviyor görünmektedir. Ona, kılıç kullanmayı öğrettiği ve Meito Wado Ichimonji'yi verdiği için minnettardır. Ne olursa olsun bu kılıcı asla kaybetmeyeceğini söylemiştir. Ayrıca, zorlu bir rakiple dövüşürken veya ölümün eşiğindeyken bu sözleri hatırlamaktadır.

Kuina

Zoro Kuine ile hem çocukluk arkadaşı hem de rakiptir. Ona karşı hiçbir savaşı kazanamamıştır (arka arkaya 2001 maç kaybetmişti) ve onun kadar güçlü olmayı istemiştir. 2001'inci düellolarından sonra Kuina, her ne kadar Zoro gibi kendisi de dünyadaki en iyi kılıç ustası olmayı dilese de, kendisinin bir kız olmasından ötürü vücutlarının ilerde farklı şekilde gelişeceğini ve Zoro'nun onu güç olarak geçeceğini kabul etmiştir. Eğer bir gün onu geçerse bunun sebebinin gücü değil de vücutları olması fikri Zoro'yu rahatsız etmiştir. İkisinden birinin bir gün dünyanın en iyi kılıç ustası olacağına dair Kuina'ya söz vermiştir. Kısa süre sonra Kuina bir kazada ölmüştür.

Zoro ona verdiği söze hep sadık kalmıştır ve ne zaman ölümün eşiğine gelse (Morgan ve Mihawk karşısında olduğu gibi), Kuina'nın anılarını zihninde canlandırarak ondan güç kazanmıştır. Şu anda Kuina'nın kılıcı Wado Ichimonji'yi kullanmakta ve ona verdiği sözü tutabilmek için hayalini gerçekleştirmeyi arzulamaktadır.

Johnny ve Yosaku

Hikaye başlamadan önce Zoro, kendisine "Aniki" (abi) diyen iki egzersiz partneri Johnny ve Yosaku ile gezmiştir. Bir grup ödül avcısı olarak Zoro'nun onlarla iyi bir ilişkisi varmış görünmektedir. Johnny ve Yosaku Baratie'den Konomi Adaları'na kdar Hasır Şapkalar ile yolculuk yapmış ve onlara yardım etmiştir. Birbirlerini son gördüklerinde iyi ayrılmışlar ancak Zoro artık bir suçlu olduğu için birlikte bir daha görünmeyeceklerini söylemişlerdir.

Coby

Zoro Coby'yle Kaptan Morgan'ın üssünde hapisken tanışmıştır. Coby ilk başta Zoro'nun kötü şöhretinden dolayı korkmuştur ancak daha sonra Zoro'nun nazik kişiliğini görünce Coby ona hayran olmaya başlamıştır. Water 7'da birbirlerini gördükleri için her ikisi de mutlu olmuştur.

Ippon-Matsu

İlk başta Zoro'dan Wado Ichimonji'yi çalıp onu değerinin çok altında satmayı denemiş olsa da, Zoro'nun lanetli kılıç Kitetsu III'yi test etme (kılıcı havaya fırlatarak kolunu kaybetme riskiyle elini kılıcın düşme rotasına koymuştur) cesaretine şahit olduktan sonra ona hayranlık duymaya başlamıştır. Matsu'nun Zoro'ya saygısı o kadar güçlüdür ki elindeki en iyi kılıç olan Kitetsu ve Yubashiri'yi, Zoro'nun uzun zamandır gördüğü en iyi kılıç ustası olduğunu söyleyerek, bedavaya Zoro'ya vermiştir. İki yıl sonra Matsu Zoro'nun bir resmini duvarına asarak ona olan hayranlığını göstermiştir.

Vivi

Zoro, kendisine "Mr. Bushido" diyen Vivi ile iyi anlaşmaktadır. Ancak, onu bırakmak zorunda kalan tayfa içinde en az üzülen de Zoro'dur (çevirmen notu: vallahi zoro'ya tamamen katılıyorum. eğer vivi aptal ördeğiyle birlikte tayfaya girseydi kahrımdan ölürdüm heralde)

Perona

Zoro Perona ile bir çeşit ittifak içerisinde görünmektedir ancak arkadaş olup olmadıkları belli değildir. Kuma Perona'yı koyu ve tekin olmayan kalıntılar ile kötücül bir kalenin olduğu Kuraigana Adası'na göndererek onu onurlandırmıştır. Her ne kadar Perona kalede yaşamaya başlasa da, hiçbir hizmetkarı veya evcil hayvanı olmadığından dolayı hiç mutlu değildir. Durumuna üzülüp tekrar Thriller Bark'ta olmayı dilerken, Zoro adaya inmiştir. Zoro oradaki tek kişi olduğundan, onu kurtarmaya karar vermiştir. Onu kaleye götürüp yaralarını tedavi etmiş ancak kötü tıbbi bilgisinden ötürü onu komik şekilde bandajlamıştır. Daha sonra, ciddi şekilde yaralı Zoro'nun gazete okuması için gazeteyi onun yerine tutarak ona yardımcı olmuş ancak bunun çok uzun zaman aldığını ve kollarının yorulduğunu söyleyerek şikayet etmiştir. Zoro'nun eğitim talebini kabul ettikten sonra Mihawk Perona'dan Zoro'nun yaralarını tedavi etmesini istemiştir. Perona ise ona vermemisini söylemiş daha sonra Zoro'ya Luffy'nin mesajının ne olduğunu sormuştur.

Düşmanlar

Zoro, Luffy'nin güvendiği kadar insanlara güvenmemekte ve bu yüzden belli insanlarla uğraşırken tedbirli davranmaktadır. Ancak çoğu durumda işi gözdağı vermeye kadar taşıyarak diğerlerinin korkuya kapılmalarına sebep olmaktadır. Tayfa ne zaman işleri tehlikeye soksa, Zoro'nun diğer elemanlara nazaran en çok düşman sahibi olmak gibi bir huyu vardır.

Denizciler

Zoro Denizciler tarafından Luffy'den sonraki en büyük tehdit olarak görülmektedir. Bu yüzden Denizciler onu çok güçlü bir rakip olarak düşünmektedir. Zoro'nun Denizciler'den Tashigi ile özel bir ilişkisi vardır. Tashigi ve Zoro, Tashigi'nin Zoro'ya yeni bir katanayı aramasına yardım ettiği Loguetown'da tanışmışlardır. Tashigi Zoro'nun bir korsan olduğunu öğrenip de saldırdığında Zoro onu yenmiş ancak onun eski arkadaşı Kuina'ya benzerliğinden ötürü onunla sonraki karşılaşmalarında dövüşmeyi reddetmiştir. Şu ana kadar onunla ne zaman karşılaşsa Tashigi'nin dövüşemeyeceği tek kişi olduğunu söyleyen Zoro, onunla savaşmaktan kaçınmıştır. Ancak zaman sıçramasından sonra Zoro artık Tashigi'nin yanında tamamen rahat görünmektedir

Morgan'ın yeni yapılmış heykelini Luffy kazara kırınca, kaptan hemen peşine düşmüş (heykeli çizdiği için bir adamını neredeyse öldüreceği düşünülürse Luffy için neler hissettiğini tahmin edemezsiniz) ve onunla Denizci üssünde karşılaşmıştır. Morgan tek bir darbe vuramadan Luffy'ye yenilmiş ancak Luffy Coby'yi rehin tutan Helmeppo ile ilgilendiği için işi Zoro'nun bitirmesi gerekmiştir. Buster Call saldırısı sırasında Zoro Shu ile karşılaşmış ve Shu Zoro'nun kılıçlarından Yubashiri'yi rahatlıkla parçalamıştır. Animede Shu'nun Zoro'ya meydan okuduğu görülmüştür. Yubashiri'yi parçaladıktan sonra Shu Sabi Sabi no Mi meyvesinin gücü ile Zoro'yu etkisiz hale getirirken Sogeking'in Firebird Star atışıyla bayılmıştır.

Sham ve Buchi

Jango dövüşmek için Sham ve Buchi'yi çağırmıştır. İlk başta ikisi de korkak gibi davranmış olsa da bunun bir numara olduğu ortaya çıkmış ve Sham Zoro'nun iki kılıcını almayı başarmıştır. Onları neyin meşgul ettiğini merak eden Kuro, Kara Kedi Korsanları'na hakaret etmeye başlamıştır. Kuro'nun zayıfladığını düşünen Sham ve Buchi saldırmaya çalışmış ancak Kuro çabucak arkalarına geçmiş ve kedi pençeleriyle onları tehdit etmiştir. Kuro daha sonra Zoro, Nami ve Usopp'u 3 dakika içinde öldürme emri vermiş, aksi takdirde öleceklerin onlar olduğunu söylemiştir. Zoro tekrar ele geçirdiği 3 kılıcı ile iki kardeşe güçlü bir darbe indirdikten sonra, zorlukla hayatta kalabilmiş Buchi Jango tarafından hipnotize edilmiş ve Zoro ile tekrar dövüşebilmek için insanüstü bir güce kavuşmuştur. Ancak Zoro bir kez daha Buchi'nin işini rahatlıkla bitirmiştir.

11 Supernova

Jewelry Bonney Zoro'ya ile ilk kez Zoro yanlışlıkla Saint Charloss ile şehirde konuşunca rastlamıştır. Bu yüzden Saint Charloss ateş etmiş ve misilleme yapan Zoro tarafından neredeyse öldürülmüştür. Neyse ki Bonney onu dizginleyebilmiş ve onun ölümünü tezgahlayarak durumu kurtarabilmiştir. Charloss'un kim olduğu ve onun öldürmenin sonuçları hakkında hiçbir fikri olmamasından ötürü Bonney çileden çıkmış ve Zoro'nun Charloss tarafından vurulan birisini yakındaki bir hastaneye taşımasından ötürü kafası daha da karışmıştır. Ancak bir Tenryuubito'ya karşı çıkması ve hatta onu öldürmeye çalışması yüzünden Urouge ona saygı göstermiştir. Ayrıca, Zoro gibi yüksek ödüllü ve gözüpek birisinin ona hizmet ettiğini düşünerek, Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanının gücünü kafasında tartmıştır.

Saint Charloss'un bir vatandaşı taciz ettiğini gören Scratchmen Apoo, daha yeni gelmiş Zoro'nun onu korumaya çalıştığını görünce şoke olmuştur. Apoo ve tayfasının şansına, Bonney Zoro'yu durdurmuş ve onun ölümünü tezgahlayarak olabilecek olayları engellemiştir. Tehlike atlatılmış olsa da, Apoo Zoro'da çok güçlü bir öldürme arzusu hissetmiş ve ona "hayvan" (beast) demiştir. Capone Bege Zoro'yu, eğer Bonney engellememiş olsa neredeyse bir amiralin takımadasına gelmesine sebep olabilecek şekilde Tenryuubito'nun yolunda yürürken görmüştür. Ayrıca, Hasır Şapka Korsanları söylendiği kadar çılgın olsalar dahi, bir Tenryuubito'ya kılıç çekebilen Zoro'nun gerçekten bir deli olduğunu söylemiştir.

Rakip Kılıç Ustaları

Yolculuğu süresince T-Bone, Hatchan, Ohm, Kaku, Ryuma ve yenmeyi hayal ettiği en büyük rakibi Mihawk gibi birçok rakiple karşılaşmıştır. Zoro bölümlerde, genellikle en güçlü ikinci kişiyle dövüşmektedir. Zoro rakibini yendikten sonra rakibi genellikle mağlubiyeti zerafetle kabullenmiş ve Zoro'ya arkadaş gibi davranmıştır (Daz Bones ve Kaku kaybettikten sonra Zoro'ya gülümsemiş, Ryuma kılıcını vermiş ve Hatchan daha sonra müttefik olmuştur).

Dracule Mihawk

Dünyanın en iyi kılıç ustası olabilmek için Zoro'nun yenmeyi hayal ettiği tek bir kılıç ustası vardır ve o kişi Dracule Mihawk'tan başkası değildir. Baratie'de savaşlarında Zoro Mihawk için bir rakip bile olamasa da, Mihawk Zoro'ya saygı duymaya başlamış ve bu yüzden daha da güçlenmesi için yaşamasına izin vermiştir. Marineford Savaşı'ndan sonra Zoro daha güçlü olabilmek için gururunu bir kenara bırakarak, kendisini eğitmesi için Mihawk'a yalvarmıştır. Böyle bir iddianın aptalca olduğunu ve Zoro'nun babunları yenemediği için böyle bir bahane uydurduğunu düşünen Mihawk Zoro'ya gitmesini söylemiştir. Ancak Zoro tüm babunları çoktan yenmiş ve Mihawk'ı yenebilmesi için Mihawk'ın onu eğitmesini istemiştir. Sırf kaptanı için gururunu bir kenara koyduğunu fark eden Mihawk pes etmiştir. Mihawk Perona'ya Zoro'yu iyileştirmesini söylemiş ve sonraki 2 yıl boyunca Zoro'yu eğitmiştir.
► Spoiler Göster
- Mihawk'ın Zoro'yu kesişi

Daz Bones

Şeytan Meyvesi gücü sayesinde çelik bir vücuda sahip olan Mr. 1, Zoro'nun tüm saldırılarına dayanabilmiştir. Bu avantaja rağmen Zoro da Daz'ın saldırılarına karşı koyabilmiştir. Savaş devam ettikçe Daz Bones her seferinde daha da güçlü şekilde saldırmıştır. Ancak Mr. 1'ı şaşırtacak şekilde ne yaparsa yapsın, Zoro aldığı tüm yaralara rağmen düşmemiştir. Savaşın zirvesinde rakibi tamamen kan ve yaralar ile kaplıyken Mr. 1 Zoro'nun işini tamamen bitirmeye karar vermiştir. Ancak o sırada Zoro, Mr. 1'ın çelik vücudunu sonunda kesmeyi başarmıştır.

Ohm

Shadanian yıkıntıları boyunca takip ettiği Zoro'ya yenilmiştir. Ohm'un mantra kullanarak Zoro'nun saldırılarını tahmin etmesine rağmen Zoro, yerini ele vermesi için onun saldırmasını beklemiştir. Daha sonra 108 Pound Cannot tekniği ile Ohm'un şekil değiştiren kılıcının içinden geçecek şekilde saldırmış ve Ohm'a vurarak onu yenmiştir.

T-Bone

Araçlarına hakaret eden bir Deniz Kralı'nı tek darbede öldürdükten sonra T-Bone izler boyunca koşmaya başlamış ve yardım arayarak treni kovalamaya başlamıştır. Daha sonra Rocket Man'e ulaşmış ve Zoro ile biraz sohbet edip ona saldırmış ve raylar üzerinde dövüşmüştür. Yeteneklerine rağmen, Hasır Şapka Korsanları'nın kılıç ustasına yenilmiştir. Zoro'nun darbesi kılıcını parçalamış ve kendisi de suya düşmüştür. Daha sonra denizde yenilgisini düşünürken görülmüştür.

Kaku

Enies Lobby bölümünde Zoro, daha önce Water 7'da karşılaştığı ve dövüştüğü CP9'ın en iyi kılıç ustası Kaku ile eşleşmiştir. Heyecanlı dövüşleri boyunca Zoro ve Kaku birbirlerine hakaret etmiş ve Kaku dövüşlerinin sonuna kadar Zoro'yu küçümsemiştir. Zoro Kaku'yu yendiği zaman bir espiri yapmış ve yaralı ancak onurlu Kaku gülerek anahtarını Zoro'ya vermiştir. Kaku bayılmadan önce onun için derin düşüncelere dalmıştır.

Ryuma

Alevler içindeki Ryuma yenilgiyi kabul etmiş ve eski sahibini yenmiş birisine hizmet etmekten ötürü tatmin olacağını düşündüğü kılıcını Zoro'ya vermiştir. Kendisini tutan ceset yok olduktan sonra Brook'un gölgesi asıl sahibine dönmüştür. Bu, iskeleti tamamen mutlu etmiştir. Zoro daha sonra Ryuma'yı hayatteyken tanımaktan ve onurlu bir mağlubiyetten sonra hediyesini almaktan mutluluk duyacağını söylemiştir. Ölürken dahi bir kılıç ustasının onurlu ruhuna sahip olmaya devam eden zombiyi, Zoro bu sözlerle övmüştür. Zoro, samurayın kutsallığını bozan o cesetle hiç dövüşmemiş gibi yapacağını söylemiştir.

Hyouzou

Balıkadam Adası'nda Zoro, Hyouzou ile düşman olmuştur. Enerji steroidlerini yedikten sonra öfkelenerek Robin'e saldırmaya çalışmış ancak ona ulaşamadan Zoro araya girmiştir. Zoro, Yeni Dünya'ya gitmeden önce Hyouzou'nun iyi bir egzersiz olacağını söylemiş ancak hiçbir çaba göstermeden yendiği ahtapot-adam onun için rakip bile olamamıştır.

Kinemon

Hasır Şapkalar Punk Hazar adasında Kinemon isimli bir samurayla tanışmuştur. Vücudu Trafalgar Law tarafından parçalara ayrılmış olan Kinemon'un ilk olarak ayaklarını Zoro, Luffy, Usopp ve Robin bulmuştur. Daha sonra başını bulan diğer tayfa üyeleri ve gövdesini gölden çıkartan Sanji ile buluşmuşlardır. Kinemon daha sonra kılıç ustalığını Smilew üzerinde göstermiştir. Ateş ile saldırıp daha sonra alevleri keserek yolu açabilmiş ve daha sonra oluşan patlamadan gelen alevleri de kesebilmiştir. Her ikisi de onurun savaşçıları (warriors of honor) olmaları ve samurayın yetenekli dövüş teknikleri sebebiyle Zoro, samuraya karşı saygı duymaya başlamıştır. Zoro'nun Kinemon'a saygısı, oğlu Momonosuke'yi bulmasına yardım etmeyi önerecek kadar yüksektir ve Zoro, Kinemon'un Ateş Tilki tekniğini öğrenmek istemektedir.

Yetenekler ve Güçler

Çok yüksek gücü ve gençliği sayesinde Zoro, Hasır Şapka Korsanları'nın en güçlü 3 savaşçısından biridir. Gücü o kadar yüksektir ki, sert kişiliği de düşünülünce, onu savaşırken gören insanlar kaptanın o olduğunu düşünmektedir. Luffy her zaman en güçlü rakiple karşılaşırken, Zoro da genelde en güçlü ikinci rakiple karşılaşmaktadır.

Dracule Mihawk ile 2 yıllık sıkı bir eğitimden sonra, Zoro eskisinden çok daha güçlü bir hale gelmiştir. Zaman sıçramasından sonraki ilk görünüşünde, çok büyük nesneleri kılıcının tek bir savuruşuyla büyük bir hız, kesinlik ve rahatlıkla kesebildiği görülmüştür (üstelik sol gözünü kullanmadan). 2 yıl önce bir Pacifista'ya zorlukla çizgi atabiliyorken, zaman sıçramasından sonra bir Pacifista'yı kılıçlarının tek bir darbesiyle ikiye bölebilmektedir.

Zoro'nun yeni gücünün bir gösterisi olarak, normalde en güçlü ikinci karakterle dövüşen Zoro, Balıkadam Adası bölümünde Hody Jones'un karşısında çıkmış ve kolaylıkla yenmiştir. Üstelik bunu, deniz altında olmasına rağmen tek kılıç kullarak ve tek bir darbeyle başarmıştır.

Kılıçları olmadan da Zoro'nun çok büyük bir fiziksel gücü vardır. Çok genç yaştayken büyük taşları kaldırabilmekte ve şimdi komple bir binayı kaldırığ yuvarlayabilmektedir. Kılıç kullanmadan da bazı kılıç tekniklerini uygulayabilmekte ve güçlü yumruklar atabilmektedir. Oars'tan gelen güçlü bir yumruğun yönünü değiştirebilmiş ve kollarını çok daha fazla kaslandırmıştır.

Ancak zaman sıçramasından önce Zoro gücünü kontrol edemiyor görünmektedir. Bu durum, Galley-La gemicileriyle dövüşürken kılıcının keskin olmayan tarafını kullanarak gücünü kontrol etmeye çalıştığı zaman görülmüştür; o haldeyken bile ciddi zararlar vermiştir.

2 yıllık zaman sıçramasından sonra Zoro'nun gücü katlanarak artmış görünmektedir çünkü Kral Neptune'ün kendisi gibi dev zıpkınını durdurabilmiştir.

Kılıçları olmadan yumruk yumruğua dövüşte de Zoro yeteneklidir. Kendisinden daha büyük yaratıkları yumrukları ile bayıltabildiği bilinmektedir. Güçlü yumruklar ve tekmelerle rakiplerini yenebilmiştir. Ayrıca, kılıçları olmadan bile Sanji ile aynı seviyede dövüşebiliyor görünmektedir.

Zoro'nu çevikliği, hızı ve refleksleri de olağanüstüdür. Kendi ayak temelli stilinde eşsiz olan Sanji ve CP9'dan Kaku'nun Soru tekniği ile yarışabilecek kadar hızlıdır. İnanılmaz hızlara erişip çok büyük yüksekliklerden atlayabilmekte ve hatta mermilerden de rahatça kaçabilmektedir. Birçok kez Zoro, normal bir insanın bırakın kaçmayı farkına bile varamayacağı hızlardaki yakın ve uzak saldırılardan kaçabilmiştir. Bu yüzden Zoro Oars ile savaşında yaralanması ve Ryuma ile savaşında yorulmasına rağmen, eşzamanlı yapılan baskı ateşinden ve hatta Kuma'nın lazerinden rahatlıkla kaçabilmiştir.

2 yıllık zaman sıçramasından sonra Zoro su altında bir balıkadamdan daha hızlı hareket edebilmektedir. Bu durum, yani Zoro'nun bir balıkadamdan su altında daha hızlı hareket edebilmesinin akıl almaz olduğunu söyleyen New Fishman Korsanları'nın bir üyesi tarafından da dile getirilmiştir.

Gücüyle uygun şekilde Zoro'nun, seride birçok kez gösterildiği üzere, acıya karşı inanılmaz bir tahammülü ve şaşırtıcı derecede yüksek dayanıklılığı ve enerjisi vardır. Mihawk'ın kara kılıcının göğsünde bıraktığı derin yara, Arlong'un testere gibi olan burnuyla göğsüne sıkı bir darbe indirmesi, Mr. 3'nin mum tuzağından kurtulmak için ayaklarını kesmeye çalışması, Mr. 1'ın göğsüne sapladığı iki testere darbesi, Enel'in dehşet güçlü yıldırım saldırısı, CP9'dan Kaku'nun Rankyaku saldırısı, Oars'un tekmesi ve Kuma'nın Ursus şoku dayanıklılığına dair örneklerden bazılarıdır. Kuma'nın Ursus saldırısından ötürü etkisiz kalmamış ve tüm olay boyunca bilincini yitirmemiş tek kişi Zoro'dur.
Devin tekmesinden sonra nasıl oluyor da hala ayakta durabiliyor? Gerçek zombinin kim olduğu bile artık bilmiyorum
Sonunda Zoro, Oars ve Ryuma ile savaşının tüm yorgunluğu ve yaralarının üstüne bir de Luffy'nin tüm aldığı darbeler ve yorgunluğu da kendi üstüne almayı başarmıştır. Kuma'nın Zoro'ya zaten ölümün eşiğinde olduğunu ve Luffy'nin acısı ile yorgunluğunu da kendi üstüne alırsa bunun onu kesinlikle öldüreceğini söylediği düşünülürse, Zoro'nun başardığını ne kadar etkileyici olduğu görülmektedir. Zoro, Kuma'nın söylediklerinin aksine hayatta kalabilmiş ve Sanji daha sonra neler olduğunu sorduğunda "hiçbir şey olmadı" diye cevap vermiştir. Luffy'nin Moria'yı yendikten sonra ızdırabı ve yorgunluğu sebebiyle bayılmış, ancak kendi yorgunluğu ve yaralarının üstüne bir de Luffy'nin yaraları ve yorgunluğunu alan Zoro saf irade gücü ve gururuyla dayanabilmiştir. Üstelik, bir süre sonra komaya girmiş olsa da, Luffy'nin ızdırabını aldıktan sonra bilinci bile kapanmamıştır.
Resim
- Zoro Luffy'nin acılarına katlanmaya çalışırken

İnanılmaz dayanıklılığı sayesinde Zoro, birçok kez normal bir insanı rahatlıkla öldürebilecek yaralar almıştır. Savaşlarının çoğu sonunda kanlar içinde kalmış ve ölümcül yaralar almıştır. Ölüme çok yakınken bile çok güçlü rakiğlerle karşılaşmış ve o durumda bile daha gelişmiş teknikler uygulayabilmiştir. Bütün bunlar, tüm One Piece serisinde özellikle Şeytan Meyvesi kullanmayan birisi için, dayanıklılığa dair bir ispattır. Kendisi gibi tayfanın tümü insandışı dayanıklılığa sahip olsa, tayfa içerisinde en dayanlıklı kişi büyük ihtimalle Zoro'dur.

Oryantasyon Eksikliği

Savaşlar dışında Zoro'nun belirgin bir zayıflığı vardır: oryantasyon eksikliğ. Sürekli olarak yanlış yönde yürümekte ve kolayca kaybolabilmektedir. Hangi yol olduğu açıkça gösterildiğinde bile yanlış yönde gidebilmektedir. Zoro kendi yön tariflerinde bile şaşırabilmektedir. Skypiea bölümünde sağa gitmeye niyetlenip sola gitmiştir. Ayrıca Enies Lobby bölümünde Nami elini kaldırıp herkese gitmeleri gereken yeri göstermiş ancak Zoro yine de yanlış yöne gitmiştir. Bu özelliği yüzünden tayfanın diğer elemanları onu merak etmekte ve bazen de onu aramaya çıkmaktadır. Özellikle Luffy, Zoro'yla bu konuda ara ara dalga geçmektedir. Ancak Zoro bunun farkına değildir ve genelde tayfanın diğer elemanlarını kaybolmakla suçlamaktadır. Zaman sıçramasından sonra Sabaody Takımadası'na ilk gelen Zoro olmuş ve Sanji buna çok şaşırmıştır. Ancak Zoro bunu Perona'nın yardımıyla yapabilmiştir.

Kılıç Ustalığı

Zoro bir, iki veya üç kılıcı ile yakın dövüşün her türünden uzaktan saldırıya kadar farklı saldırı tekniklerini kullanabilen, çok güçlü bir kılıç ustasıdır. Rakibine uzaktan etki edecek şekilde havanın kendisini kullanan bazı kılıç tekniklerini kullanabilmektedir. Brook Zoro'yu "Yıkımın Gücü" (Power of Desctruction - Hakairyoku) olarak görmektedir.

En rahat şekilde Santoryu (3 kılıç tekniği) tekniği ile dövüşebiliyorken, Nyaban kardeşleri geciktirebilmesini, Arlong'un birçok alt rütbeli elemanını yenebilmesini ve Mr. 1, zombi ve Ryuma'yı yenebilmesini sağlayan tek kılıç tekniği de olağanüstüdür. Mihawk'ın gözetiminde geçirdiği 2 yıldan sonra yetenekleri o kadar gelişmiştir ki balıkadam Hody'yi su altında tek kılıcının tek bir darbesiyle yenebilmiştir. Ayrıca, enerji streoidleri ile ekstra güçlenmiş olan Balıkadam Adası'nın en iyi kılıç ustasını, sıkıntısını gideremeyecek kadar zayıf görerek, rahatlıkla yenmiştir.

Resim
- Santoryu

Onun Santoryu stiline benzer bir teknik kullanan başka hiç kimse görülmediği için (Zoro'nun gölgesine sahip olan Jigorou hariç), Santoryu tekniğini ve hatta kullandığı çoğu tekniği Zoro'nun geliştirmiş olduğu farzedilebilir. Zoro'nun, Braham'la olan savaşında yeni bir tekniğini mükemmelleştirdiği de görülmüştür.

Eğer, Water 7'daki Galley-La'da çalışanlar gibi daha zayıf rakiplerle dövüşüyorsa, kılıcının yalnızca keskin olmayan tarafını kullanmaktadır. Ancak, Nami'nin de işaret ettiği gibi, bu bile ölümcül yaralara sebep olabilmektedir.

Zoro'nun uzun süre devam eden problemlerinden birisi, çeliği kesemeyişi olmuştur. Daz Bones ile karşılaşmasında çeliği kesme yeteneğini öğrenmeden önce, animede yanlışlıkla çeliği keserken görülmüştür. Mihawk ile 2 yıllık eğitiminden sonra çelikten keskin metalleri kesebilmekte ve çeliği de tıpkı meyve keser gibi kesebilmektedir.

Kılıç dövüşünde her iki elini ve ağzını kullanabiliyor olmasına rağmen, Zoro solak olarak görünmektedir. Solak olduğunun belirtisi olarak tüm kılıçlarını sağ kalçasının yanında tutmaktadır, böylece o taraftan kılıçlarını sol eliyle daha rahat çekebilmektedir. Ayrıca, tek kılıç kullanırken genelde kılıcını sol eliyle tutarken görünmektedir. Ittoryu tekniklerini neredeyse her zaman sol eliyle uygulamıştır.

Asura

Kaku ile savaşı sırasında Zoro yeni bir teknik olan "Asura"yı kullanmıştır. Bu teknikle Zoro, tıpkı aynı isimdeki Tanrı gibi, 6 kola ve 3 başa sahipmiş gibi görünmektedir. Ayrıca bu durumdayken karanlık bir aura ile çevrelenmiş ve onu ilk kullandığında zemin sallanarak birçok delik oluşmuştur. Bu teknik ile Zoro 9 kılıç kullanabilmektedir ve genelde Zoro bu tekniği son vuruş olarak tercih etmektedir. ZoroBu yeteneğin ne olduğu, Zoro'nun bu tekniği nasıl geliştirdiği ve saldırılarının gerçek doğası henüz bilinmemektedir. Ancak Kaku'nun söylediği gibi Zoro'nun ruhu tarafından oluşturulan bir illüzyon olması muhtemeldir.

Resim
- Asura

Zoro'nun Kılıçları

Maceraları sırasında Zoro birçok kılıca sahip olmuştur. Şu anda kullandığı 3 kılıç şunlardır:

Meito; Wado Ichimonji (daha önce Kuina'ya aitti)
Sandai Kitetsu (daha önce Ippon-Matsu'ya aitti)
Meito; Shusui (daha önce Ryuma'ya aitti)

- Zoro'nun şimdiki kılıçları
Resim

Önceki Kılıçlar

O veya bu sebeple, belki de herhangi bir kılıcı istediği zaman kullanabildiğini gösterebilmek adına, Zoro'nun birden fazla kılıcı yok olmuştur veya Zoro artık o kılıca sahip değildir. Örneğin:
Katana x2 (ikisi de Dracule Mihawk tarafından parçalanmıştır)
Johnny ve Yosaku'nun Kılıçları (savaştan sonra sahiplerine iade edilmiştir)
Meito; Hana Arashi (kendisini Zoro'ya kelepçeleyen Sogeking ile birlikte kullanıldı ve Sogeking ile Zoro ayrıldıktan sonra kullanılamadı)
Meito; Yubashiri (daah önce Ippon-Matsu'ya aitti ve Enies Lobby'de Shu tarafından parçalandı)
Marine palası x2 (Shu tarafından ilk parçalanan kılıçlar)
Haki

Bir Logia kullanıcısı olan Caesar Clown ile kimlerin dövüşebileceği konusu tartışılırken, Zoro'nun Haki'sinin olduğu Luffy tarafından söylenmiştir. Law'ın, Caesar ile dövüşecek kişinin kendisini Haki ile korumaya alması gerektiğine dair sözlerinden sonra Luffy, Zoro'nun Busoshoku Haki'yi kullanabildiğini söylemiştir. Monet ile Punk Hazard'ta dövüşürken, Busoshoku Haki kullanarak Monet'nin yanağını çizebilmiştir.

Serinin ilk bölümünde tayfanın diğer üyeleri gibi bir fikri olmadığı Haoshoku Haki'yi kullanıp kullanamadığı bilinmese de, onun ne olduğunu bilmektedir. Luffy'nin Hody'nin adamlarının yarısını bayıltmasına Zoro yorumda bulunmuş ve eğer bu kadarını yapamamış olsaydı, kaptanlığı ona vermesi gerekeceğini söylemiştir. Ayrıca, Zoro ve Sanji'nin Kenbunshoku Haki kullandığına dair ipucu verilmiştir çünkü Luffy Ryugu Sarayı'nda iken vahşi bir hayvanı sezip sezemediği sorulmuş ve her ikisi de evet yanıtını vermiştir.


Diğer Şeyler

One Piece'in Başları

Zoro aslen Oda tarafından Buggy'nin koruması olarak tasarlanmıştır. Buggy'nin tayfasındaki bir resmi daha sonra 3. Cilt'te yayınlanmıştır. Oda, Buggy'nin tayfasını bir aile gibi anlatmış ve Zoro'yı da büyük kardeş gibi tanımlamıştır.

Resim
- Zoro'nun Buggy'nin tayfasında olduğuyla ilgili bir çizim

Bazı renkli çizimlerde ve animenin on birinci açılışında Zoro bazen gözlük takarken görüntülenmiştir.

Anime ve Manga Farkları

Zoro'nun Geçmişi

Zoro'nun geçmişi animede genişletilmiştir. Zoro, dünyayı gezerek dojolara meydan okumuş ve karşılığında tabelalarını almıştır. Ancak Zoro'nun yenemediği birisi olmuştur - hocasının kızı Kuina. Animede Zoro'nun o dojoya katılmasının sebebi Kuina'dır. Kuina'nın babası Zoro ile bir anlaşma yapmış ve eğer Kuina'yı yenebilirse tabelayı alabileceğini ancak yenemezse de dojoya katılmasını söylemiştir. İstediği kadar kılıç kullanma şansı verildiğinde alabildiği kadarını almış ve Kuina ile karşılaşmıştır. Ancak Zoro kaybetmiş ve daha fazlasını kullanana kadar tek kılıçla eğitim alması gerektiği söylenmiştir. Kaybetmesinin sonucu olarak, söz verdiği gibi dojoda eğitim görmeye başlamıştır.

Mangada Zoro Kuina'nın ölü bedenini görmek için içeri girdiğinde, etrafını öğrencilerle çevrili ve gözleri kapalı olarak bulur ancak animede böyle bir sahne yerine bir cenaze gösterilmiş, daha sonra "Ocean Dream" bölümünde mangadaki orijinal sahneler gösterilmiştir.

Animede hikayesi Johnny ve Yosaku ilk tanışmasına kadar uzatılmıştır. Zoro'nun yüksek bir ödül alıp da yemek için gittiği bir barda karşılaşmışlardır. Daha sonra, haydut sürüsüyle birlikte Dick şehre gelmiş ve şehri yağmalamaya başlamıştır. Johnny ve Yosaku bir çocuğun çaresizce hırsızı engellemeye çalıştığını izlemiştir. Johnny, onu durdurmak için Yosaku'ya ısrar etmiş ve Yosaku da bunu gönülsüzce kabul etmiştir. İkisi Dick için rakip olamamış ancak Zoro yetişerek daha önce kırdığı bir kılıcın parasını ödeyebilmek için Dick'in ödül parasını talep etmiştir. Zoro'nun kesin zaferinden sonra Johnny ve Yosaku ona saygı duymaya ve ona "Aniki" demeye başlamışlardır.

Hasır Şapkalar

Shikkearu Krallığı'ndaki macerası da animede genişletilmiştir.

Perona Zoro'ya sadece kılıçlarını geri vermeyi reddetmemiş, aynı zamanda Şeytan Meyvesi güçlerini kullanarak onu hizmetkarı yapmaya çalışmıştır. Zoro'yu eski hizmetkarı Kumashi gibi giyinderecek kadar ileri gitmiş ancak o uyuya kaldığında odadan çıkmış ve kılıçlarını aramıştır. Animede Zoro'nun eğitimi, Mihawk'ın ustalığını kopyalayan "humandrill"lerin liderini yendiği zaman başlamıştır.

Tekrarlanan Şakalar

Birçok filler bölümde Zoro'nun yön bilgisinin zayıflığıyla alay edilmiştir çünkü ona gitmesi gereken yön gösterildiği halde yine de tersi istikamette gitmiştir. Üstelik düz bir yolda sağa dönmüştür.

Büyük Savaşlar
Zoro vs. Kuina (2001 defa)
Zoro vs. Mr. 7
Zoro ve Monkey D. Luffy vs. Morgan
Zoro vs. Buggy
Zoro vs. Cabaji
Zoro vs. Sham ve Buchi
Zoro vs. Dracule Mihawk
Zoro vs. Hatchan
Zoro ve Sanji vs. Arlong
Zoro vs. Tashigi
Zoro vs. 100 Baroque Works ajanı
Zoro vs. Monkey D. Luffy vs. Mr. 5 ve Miss Valentine
Zoro vs. Mr. 5
Zoro vs. Mr. 1
Zoro vs. Braham
Zoro vs. Ohm
Zoro, Nico Robin, Gan Fall ve Wiper vs. Enel
Zoro ve Sanji vs. Hamburg, Pickles ve Big Pan
Zoro, Luffy, Sanji ve Tony Tony Chopper vs. Franky Ailesi
Zoro vs. T-Bone
Zoro ve Sogeking vs. Kaku ve Jabra
Zoro vs. Kaku
Zoro vs. Shu
Zoro vs. Helmeppo
Zoro vs. Ryuma
Hasır Şapka Korsanları (Luffy hariç) ve Brook vs. Oars ve Gekko Moriah
Zoro vs. Bartholomew Kuma
Zoro vs. Ettousaurus
Zoro, Luffy, Usopp, Sanji ve Chopper vs. Shiki
Hasır Şapka Korsanları vs. Golden Lion Korsanları
Zoro vs. Indigo
Hasır Şapka Korsanları vs. Flying Fish Riders
Hasır Şapka Korsanları vs. PX4
Zoro, Usopp ve Brook vs. Kizaru
Zoro vs. Humandrills
Zoro ve Sanji vs. PX7
Hasır Şapka Korsanları vs. Surume
Zoro, Nami, Usopp ve Brook vs. Ryugu Sarayı korumaları ve Kral Neptune
Zoro vs. Hody Jones'un tutsak insan korsanları
Zoro vs. Hody Jones
Hasır Şapka Korsanları ve Jinbe vs. New Fishman Korsanları
Zoro vs. Dosun
Zoro vs. Hyouzou
Zoro ve Luffy vs Punk Hazard Ejderhası
Zoro, Luffy, Usopp ve Robin vs. Brownbeard ve adamları
Zoro, Nami ve Robin vs. Monet

Filler ve Film Savaşları
Zoro vs. Billy
Zoro vs. Dick
Zoro vs. Eric
Zoro vs. Lake
Zoro vs. Golass
Zoro vs. Pin Joker
Zoro vs. Hotdog
Zoro ve Monkey D. Luffy vs. Saga
Zoro vs. Maji
Hasır Şapka Korsanları vs. Governor
Zoro vs. Monkey D. Luffy
Zoro vs. Sanji
Zoro vs. Mikazuki
Zoro vs. Don Accino
Zoro vs. Largo
Zoro vs. Nuru

Şarkılar
Eyes of Zoro
Spirit of Zoro
Holy Holiday (Luffy'nin vokali olarak)
Respect! (Luffy, Zoro ve Sanji)
Family (diğer Hasır Şapkalar ile)
Utae! Jingle Bell (diğer Hasır Şapkalar ile)
You Are the One (diğer Hasır Şapkalar ile)
Sekai ichi no otoko to yobareru tame ni (Zoro, Sanji ve Usopp)
Akuma no Mi (Luffy, Zoro, Nami, Usopp ve Sanji)
Jungle Fever (diğer Hasır Şapkalar ile)
A Thousand Dreamers (diğer Hasır Şapkalar ile)
We Are! (Mugiwara versiyonu - Luffy, Nami, Chopper, Zoro, Sanji, Robin ve Usopp)

Çeviri ve Montaj
Zoro'nun soyadı Roronoa, gerçek Fransız korsan François l'Ollonais'nın Japonca okunuşudur.
Zoro'nun çoğu saldırısı kelime oyunudur ve dinsel bağlantıları vardır. Zoro'nun en sık kullandığı saldırılardan Oni Giri (Şeytan Kesiği), Japon onigiri'ye (pirinç topu - bir çeşit yemek) atıfta bulunmaktadır. Asura ise ismini Hindu iblislerinden almaktadır ve Zoro'nun ateist olduğunu düşünülünce bu durum ironiktir.
One Piece'in 4Kids English dublajında, Zoro'ya Zolo denmiş ancak FUNimation dublaja başladığında adını Zoro'ya çevirmiş ve sadece Skypiea bölümlerinde Zolo kullanarak tutarlılığı sağlamıştır.
Japon tanıtımlarında ve sanatsal işlerde karakter genelde Zoro olarak isimlendirilmiş ancak bazı durumlarda (genelde tanıtımlarda) Zolo denmiştir. Ancak, Zoro hayranları Zoro'nun, Oda'nın koymak istediği isim olduğu konusunda hemfikirdir.
4Kids dunlajında Kuina'nın ölümü kaldırılmıştır. Onun yerine yakındaki bir şehirden gelen bir grup tarafından ciddi şekilde yaralanmıştır ve artık savaşamamaktadır ki bu durum orijinal versiyondan daha kötüdür. Daha sonra Zoro, ölümünü onurlandırmak yerine, Kuina için savaşmaya devam etmiştir. 4Kids dublajında Zoro'nun ayaklarındaki yaraların (Mr. 3'nin mum tuzağından kurtulmak için yaptığı) bir ayı tuzağından dolayı olduğu anlatılmış çünkü Zoro o versiyonda hiç Little Garden'a gitmemiştir.

Önemsiz Şeyler
Diğer tüm Hasır Şapka Korsanları gibi Zoro'nun da kendi korsan flaması vardır. Bu flamada kurukafada bandana, çapraz kemikler yerine çapraz kılıçlar ve ağzında ek bir kılıç daha vardır.
Zaman sıçramasından sonra gerçekle eşleşecek şekilde, Zoro'nun flamasındaki kurukafanın sol göz çukurunda bir çizik ve 3 küpesi vardır. Ayrıca, çapraz kılıçlar daha detaylıdır; yukarıyı gösteren kılıç koyudur ve Shusi olma ihtimalini arttırırken diğeri de Sandai Kitetsu'dur.
77. sayıda bir tavuk elinde, üzerinde "Aranıyor, Roronoa Zoro: 1.000.000" yazılı bir gazate tutarken görülmüştür. Ancak bu ödül bir gerçeklik değildir çünkü kapak hikayeleri haricindeki kapaklar, orijinal hikayeden sayılmamaktadır.
Animede Zoro'nun aranıyor posteri ilk çıktığında Usopp'un gölgesini içermemektedir ancak 152. bölümden sonra düzeltilmiştir. İkinci bir ödül verildiğinde ise gölge yine çıkartılmıştır.
Derginin 598'inci sayısında Zoro'nun sağ gözünde yara görülmüş ancak sonraki sayıda yara izi sol gözüne kaydırılmıştır. Oda daha sonra sağ gözdeki yaranın bir hata olduğunu ve sol gözde olması gerektiğini söylemiştir.
Japon anketlerinde Zoro, her zaman en çok sevilen ikinci karaker olmuştur. Saldırı anketlerinde ise Santouryuu Ougi: Sanzen Sekai de her zaman ikinci gelmektedir.
Zoro en çok dublajcıya sahip Hasır Şapka korsanıdır (2 büyük ve 4 küçük)
599'uncu bölümde Zoro'nun Shusi'si, Law'un nodachi'sini andıran farklı bir kında gösterilmiştir. Oda bunun hakkında bir şey söylememiş olsa da, bu bir hata olabilir
Zoro'nun zaman sıçramasından sonra seride tekrar çıkması, Mihawk'ın seride ilk çıkmasına benzemektedir. Her ikisi de sırf uykudan uyandırıldıkları için bir kalyonu ikiye ayırmıştır.
Ryuma'dan sonra bir ejderhayı öldürebilmiş ilk kişi Zoro'dur ve her ikisi de ejderhaları aynı şekilde (başını keserek) öldürmüştür.
Zoro'nun hem Japonca hem de FUNimation'daki ses dublajı aktörü, aynı zamanda Dragon Ball'da Piccolo'yu da seslendirmiştir.

SBS-Temelli Önemsiz Şeyler
Oda bir seferinde Zoro'nun en iyi köpekbalığı ile temsil edebileceğini söylemiş ve 3. sayının kapağında Luffy'nin bir köpekbalığı sürerkenki hali gösterilmiştir. Ancak Chopper'ın Büyük Macerası isimli oyunda bir kaplana dönüşmüştür.
Oda, Zoro'nun neden yemek temelli kelime oyunu yaptığına dair olarak, Zoro'nun hiç suşi yememesini ve ona olan ilgisini sebep göstermiştir. Bu Oda'nın SBS şakalarından birisi olabilir.
Zoro'nun en sevdiği yemekler beyaz pirinç, deniz kralı eti ve birayla gidecek her ne varsadır.
Zoro, bir ailenin en büyük çocuğu gibi anlatılmıştır.
Eğer Zoro gerçek dünyada olsaydı, Oda onun Japon olacağını söylemiştir.
Zoro'nun en çok hangi çiçeğe benzediği sorulduğunda, Robin'in dublajcısı "devedikeni" olarak yanıt vermiştir.
SBS 66. bölümde gösterildiği üzere Zoro'nun kan grubu XF'dir ve Franky ile aynıdır.
SBS'ye göre Zoro haftada 1 kez banyo yapmaktadır..

Kaynak:onepiece.wikia.com
http://onepiecetr.com'dan alıntıdır. Çeviren arkadaşa teşekkür ederiz.
Kullanıcı avatarı
Articuno
Mesajlar: 1259
Kayıt: 12 May 2011 00:34
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece,The Breaker,Beelzebub
Bleach,Naruto,Code:Breaker
Favori Anime: Naruto,One Piece
Konum: Robot Lobisi

Öncelikle çeviri çok güzel olmuş,tebrik ederim.Wikia'da bu konuyu daha önce İngilizce olarak okuduğum için bildiğim bir bir konu.Yalnız bazı yazım hataları var.Çok uzun bir metin olduğu için dikkatinizden kaçmış olabilir,belirteyim dedim.
Resim
Kullanıcı avatarı
.^.sharingan.^.
Mesajlar: 473
Kayıt: 10 Ağu 2013 19:42
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Berserk-Vagabond-One piece-One Punch Man, liar game.
Favori Anime: GİNTAMA-Shingeki no Kyojin-Hagane no Renkinjutsuş.
Konum: sincity

Eline sağlık kardeş.
Zoro gibi dostum olsun, dunya alem düşmanım olsun amk.
Resim
Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.
Kullanıcı avatarı
FJ Laxus
Mesajlar: 57
Kayıt: 20 Nis 2014 18:55
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Fairy Tail , Naruto , One Piece , Katekyo Hitman Reborn , Shingeki no Kyojin ,
Favori Anime: Fairy Tail , Naruto , One Piece , Bleach , Death Note , Kaichou Wa Maid-Sama , Katekyo Hitman Reborn , Shingeki no Kyojin , Kuroko no Basket

-Benim merak ettiğim şey bilmiyorum açıklandımı açıklanmadımı ama zoronun sol gözü neden kapalı acaba yara aldıdamı kapandı yoksa gizli bir güç mü var o gözde ? (Yani gözü açtıgında daha rahat görebiliyor felan filan :lol: )
-Zoro, Luffynin sağ kolumu bunu merak ediyorum direkt olarak söylendimi bilmiyorum ama davranışlar o yönde ; zoro zaten en saygı duyan kişi luffyye sizcede öyle değilmi ?
Resim

-STOP ME, IF YOU CAN!
Kullanıcı avatarı
redstak
Mesajlar: 3680
Kayıt: 23 Mar 2012 23:59
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: HxH- Slam Dunk- Shingeki no Kyojin -
Favori Anime: Slam Duk - Hunter X Hunter - JoJo - Shingeki no Kyojin
Konum: Karşıyaka-İzmir

Adam!
Kullanıcı avatarı
Outlaw
MangaTurk Çeviri
MangaTurk Çeviri
Mesajlar: 3570
Kayıt: 11 Tem 2013 19:41
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Vagabond,Tower of God, Planetes, Watashitachi no shiawase na Jikan, Pluto, Green Blood, Claymore, Slam Dunk, 20th Century Boys, Koe no Katachi, Vinland Saga
Favori Anime: Gintama, Psycho-Pass, HxH:11, Zankyou No Terror, Shigatsu wa kimi no uso, SNK, Anohana, 3-gatsu no lion, Kaguya-sama, Samurai Champloo, Koe no Katachi, Vinland Saga, Tenkuu no Shiro: Laputa, Saiki Kusuo, Cowboy Bebop, JoJo serileri...
Konum: Ankara

Kendisi reyistir. Ama aseksüel olduğunu kabul etmek gerek.
Resim
Kullanıcı avatarı
İt@chi_Uchih@_27
Mesajlar: 100
Kayıt: 16 Şub 2019 11:40
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto - One Piece - Death Note - One Punch Man - Gintama
Favori Anime: Naruto - Naruto Shippuden - One Piece - Death Note - Gintama - Hunter x Hunter - Shingeki No kyojin

Ellerine sağlık kardeşim çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş. Zoro serideki en kral iki karakterden biri işte diğeri de Luffy zaten. Bu serideki en beğendiğim ikinci karakter aynı zamanda. Kuma'ya karşı savaşında kendi canını kaptanı korumak adına hiçe sayıp canını seve seve vermeye hazır olduğuna şahit olduk. Tayfa içinde Luffy'nin kaptanlığına en çok saygı duyan kişide kendisidir. Yani kişiliğinden otoriter biri olduğunu anlamak mümkün.

Hiç kıza ya da erkeğe ilgi duyduğunu görmedik(Sanji hariç). Yani bu durumda cinsel kimliği belirsiz oluyor. Mesela Sanji abartılı bir biçimde kız hastasıyken, Luffy'nin bile Nami'yi gördüğü zaman dibi düşüyor ama Zoro'nun o yönünü kapattığını anlıyoruz. Nedeni de Tashigi'ye benzettiği küçük kız olabilir mi acaba? Wano'da aşkını bulmuş olabilir ama! Yani Hiyori'yle bir yakınlıkları olmaya başladı.
Kullanıcı avatarı
redstak
Mesajlar: 3680
Kayıt: 23 Mar 2012 23:59
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: HxH- Slam Dunk- Shingeki no Kyojin -
Favori Anime: Slam Duk - Hunter X Hunter - JoJo - Shingeki no Kyojin
Konum: Karşıyaka-İzmir

Outlaw yazdı: 13 Haz 2019 10:31 Kendisi reyistir. Ama aseksüel olduğunu kabul etmek gerek.
:/ Son sayılarda kimin alfa olduğunu görüyoruz. Okama adasında libidosu yükselmiş şekilde dönen Şanji-kyun değil miydi? :blush:

Resim
Kullanıcı avatarı
redstak
Mesajlar: 3680
Kayıt: 23 Mar 2012 23:59
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: HxH- Slam Dunk- Shingeki no Kyojin -
Favori Anime: Slam Duk - Hunter X Hunter - JoJo - Shingeki no Kyojin
Konum: Karşıyaka-İzmir

İt@chi_Uchih@_27 yazdı: 15 Haz 2019 19:32 Ellerine sağlık kardeşim çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş. Zoro serideki en kral iki karakterden biri işte diğeri de Luffy zaten. Bu serideki en beğendiğim ikinci karakter aynı zamanda. Kuma'ya karşı savaşında kendi canını kaptanı korumak adına hiçe sayıp canını seve seve vermeye hazır olduğuna şahit olduk. Tayfa içinde Luffy'nin kaptanlığına en çok saygı duyan kişide kendisidir. Yani kişiliğinden otoriter biri olduğunu anlamak mümkün.

Hiç kıza ya da erkeğe ilgi duyduğunu görmedik(Sanji hariç). Yani bu durumda cinsel kimliği belirsiz oluyor. Mesela Sanji abartılı bir biçimde kız hastasıyken, Luffy'nin bile Nami'yi gördüğü zaman dibi düşüyor ama Zoro'nun o yönünü kapattığını anlıyoruz. Nedeni de Tashigi'ye benzettiği küçük kız olabilir mi acaba? Wano'da aşkını bulmuş olabilir ama! Yani Hiyori'yle bir yakınlıkları olmaya başladı.
Luffy numaradan ilgi duyuyor orada. Usopp'u falan taklit ediyor. Oda kendisi diyor zaten tayfada aseksüel falan yok diye. Bir okama varsa bile o kesinlikle Sanji çıkar. Bununla ilgili çok büyük kanıtlarım var.
Kullanıcı avatarı
Outlaw
MangaTurk Çeviri
MangaTurk Çeviri
Mesajlar: 3570
Kayıt: 11 Tem 2013 19:41
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Vagabond,Tower of God, Planetes, Watashitachi no shiawase na Jikan, Pluto, Green Blood, Claymore, Slam Dunk, 20th Century Boys, Koe no Katachi, Vinland Saga
Favori Anime: Gintama, Psycho-Pass, HxH:11, Zankyou No Terror, Shigatsu wa kimi no uso, SNK, Anohana, 3-gatsu no lion, Kaguya-sama, Samurai Champloo, Koe no Katachi, Vinland Saga, Tenkuu no Shiro: Laputa, Saiki Kusuo, Cowboy Bebop, JoJo serileri...
Konum: Ankara

redstak yazdı: 15 Haz 2019 19:35
Outlaw yazdı: 13 Haz 2019 10:31 Kendisi reyistir. Ama aseksüel olduğunu kabul etmek gerek.
:/ Son sayılarda kimin alfa olduğunu görüyoruz. Okama adasında libidosu yükselmiş şekilde dönen Şanji-kyun değil miydi? :blush:

Resim
Çok fena cinsiyetçilik yapıyorsun, ben kötü bir şey olarak söylemedim ki aseksüelliği. :whistle:
Resim
Cevapla

“Hasır Şapka Korsanları” sayfasına dön