Değerli arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Forumu güncel tutmaya ve olabildiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Sitemize girince üye olup ilgilendiğiniz manga konularına mesaj atarsanız seviniriz.

One Piece Genel Tartışma (Spoiler İçerir)

One Piece serisiyle ilgili sorular, paylaşımlar ve diğer şeyler burada.
Kullanıcı avatarı
Naruto-Bijuu
Mesajlar: 393
Kayıt: 29 Eyl 2017 01:21
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: Naruto

One Piece evreninde ödüller gayet uyumlu gidiyor, ama schibukailer ve bizim tayfa ve karşılaştıkları rakipler için uygun gitmiyor bu ödüller bana göre.

Water Seven'de 36 milyon ödüllü Mikazuki karşımıza çıkıyor.
► Spoiler Göster
Galley la oduncularından adı sanı bilinmeyen bir fodder, 36 milyon ödüllü Mikazuki'ye tek atıyor odunla.
► Spoiler Göster
Adam tek yemeden hemen önce ödülüyle tanıtılmasının sebebi , burada galleyla marangozlarından adını bile bilmediğimiz bir adamın ne kadar güçlü olduğunu ispatlamak o zamanlara göre.

Şimdi Crocodile id ye kapatılsa seviye 6'ya kapatılırmış 2 yıl önce. Ve E.Oda sbs'de barok örgütü bilinse başına konan ödülün en az 2 katına çıkacağını söylemiş. Yani Alabasta sonrası Crocodile aktif bir korsan olsa 162 milyon ve ya daha fazlası bir ödülü olacakmış demek oluyor bu. Luffy'ninde ödülü doğal olarak 200 milyonu bulurdu aşağı yukarı. En az 180 milyon olurdu. Daz Bones bile 51 milyonluk bir adam değil 2 katı civarı bir gücü hakediyordu 2 yıl önce ( 100 milyon civarı ) , Mihawk'ın küçük bir slash ı bile olsa durdurmuştu sonuçta. Şuanki Tashigi'yi koysak o slasha tek yerdi. Yani Zoro enies lobby de aldığı ödülü aslen Alabasta'da almalıydı. Gerçek gücünün 60 milyon olmasının imkanı yoktu o zamanlar. 36 milyonluk adamla arasında çok fazla fark vardı çünkü.

Cp9 ekibinin 2 yıl öncesi için ne kadar güçlü olduğu ortada. Enies lobby'i korudukları için geçmişten beri Enies Lobby '' Delinmez bir kale '' olarak geçiyor, tuğamiral söylemişti bunu.

Kaku ve Jyabura korsan olsalardı 2 yıl önce, 240-250 milyon civarında ödül alırlardı. Rob Lucci'de 350 milyon ödül alırdı.

Zoro şuan aldığı 320 milyon ödülü enies lobby den sonra almalıydı. Sanji'de 280 milyon değerinde olmalıydı o zamanlara göre. Ezik marine erlerinin kurşunlarına ölen Fisher Tiger'ın aldığı ödül ortada = 230 milyon. Zoro ve Sanji 2 yıl önce dahi baya güçlü Fisher Tiger'dan.

Luffy'de mf de aldığı ödülü, enies lobby i dağıtmasından ve Lucci'yi yendikten sonra almalıydı normal şartlarda. 400 milyon Luffy'nin gerçek değeri enies lobby'den sonra.

Mf savaşında dev koramiral tekledi Luffy. Bütün beyazsakal korsanları Luffy'e umutlarını bağladı. Hepsi Luffy'e güvendi ve ona destek oldu. Ace'i kurtarabilecek en iradeli kişi Luffy idi çünkü. Hepsi ona bel bağladı yani. Mf'de denizci teğmeninden tut bir sürü denizci kaptanı ve denizci tuğamirali yendi yoldan geçerken. Hepsiyle savaştı, öldü öldü dirildi. Resmen büyük bir kargaşaya sebep oldu. Hele öncesinde yonkou komutanı seviyesindeki Magellan'a kafa tutup, büyük bir kargaşaya sebep oldu ve yanında birçok tehlikeli suçluyu kaçırttı oradan.

Alabasta, Enies Lobby, İmpel Down, Kutsal ejdere atılan yumruk, Marinford. Tüm bunlarla beraber aşağı yukarı 600 milyona sahip bir Luffy olması gerekti 2 yıl önce.

Dressrosada ise, Doflamingo bir yonkou komutanı seviyesinde olarak ve bir amiral o arcta fazla birşey yapamamışken, sadece kuş kafesini ittirmişken, Luffy orada kutsal ejder olan yeraltı patronu Doflamingo'yu yenmiştir.

Doflamingo yenmek 500 milyonluk iş değildir, 1 milyarlık iştir.
Koca ananın olduğu mekana dalıp büyük sorunlar çıkartmak, yonkou sağ kolu yenmekte hakettiği gibi 1 buçuk milyarlık iştir. 1 milyar 500 milyonu hor görenler Luffy'e, 2 yıl önceki yaptığı çok yüksek seviye abartılı işlerin 400 milyon olduğuna inandığı için öyle diyor.


2 yıl önce bizimkilerin alması gereken ödül ;

Luffy : 600 milyon
Zoro : 400 milyon
Sanji : 330 milyon

Zoro 2 yıl önce dahi Pekoms , Pedro gibi adamlardan daha güçlüydü. Sanji'de onların seviyesindeydi aşağı yukarı. Luffy ise bunları geçmişti bence belli bir farkla. Gear 2 ile gear3 ü birleştirmiş , jet hızında g3 yapıyordu, yani o zaman bile meyvesinden yeni teknikler çıkartıp daha güçlü hale gelmişti. Zoro ve Sanji enies lobby den sonra Luffy'e nazaran daha az geliştiler, ama onlarda gelişti bu yüzden alması gereken ödüller bunlardı.



Şuan ise ;

Luffy : 1 buçuk milyar ( Hakettiği ödülü aldı )

Zoro : 800 milyonluk adam ( Yonkou komutanı seviyesinde, Perospero Oven Daifuku Smoothie gibi kişilerden bariz güçlü, öyleki daha gerçek gücünü tam olarak bile görmüş değiliz, düzine koramiral tekliyecek Golem Moddaki Pica'ya attığı kesiş ve ardından gelen en dandirik doğu mavi tekniklerinden biri olan '' Sanzen Sekai '' ile full beden hakili vücudu kesişi çok yüksek seviye birisi olduğunu kanıtlıyor. Luffy Katakuri'yi yeniyorsa, Zoro'da Snack'i pero'yu oven'ı daifuku'yu falan yener yani. Wano'da shogun u yenecek zaten, bunu herkes anlayabilir ve o zaman power up almayacak bana göre, 2 yıl içerisinde aldığı eğitimi dökecek, belki ufak bir power up alır o kadar. Shogun'u yenecekse zaten 1 milyardan fazla edeceği nettir. Wano'nun Shogun'u, İnuarashi ve Nekomamushi'den daha güçlü olan Oden'den güçlü çünkü. Zoro için o yüzden şuanki hali bile 800 milyondan az etmez yani.

Sanji'de Oven'a tekmeyi basmıştı hatırlarsanız, işini bitirmedi ama Diable jambe bile kullanmadan Oven'ı uçurdu adam. Doflamingo'ya yaptığı '' Spectre '' saldırısını yapsa Oven'ın işini bitirirdi. Zira balıkadam adasında Jimbe'den aşağı kalır yanı yoktu. Wadatsumi'ye attığı tekme Jimbe'nin orada vurduğu saldırı olan ve Big Mom'a yaptığı aynı saldırı ile kıyaslanacak nitelikte bir saldırı. Sabo'nun ve Ace'in yaptığı hiken seviyesinde bir saldırı Sanji'nin Wadatsumi'ye yaptığı saldırı. Devasa bir alev topluluğu oluşturuyor çünkü gösterilene göre, epey giderli yani saldırı.

Sanji daha ciddi bir dövüşe girmediği için milletin onu ezmesi normal. Yoksa Sanji ara ara kendisini gösterdi. Vergo'yu 2 kere duvara soktu Sanji ve bedeni Nami'den dolayı yorgun olmasına rağmen. Vergo ise Sanji'nin bacağını çatlattı ama dövüşün devamı bile gösterilmedi. Vergo Sanji'ye vurup bir yere bile uçurmadı. Sadece bacağını hafif çatlattı. Vergo'nun yediği 2 tane sağlam darbeye ne diyeceğiz? Sanji yenilmedi yani Vergo'ya orada. Hatta totale bakınca Sanji daha sağlam hasar verdi Vergo'ya. Kimse öncesine birşey demiyor, bacağı çatladı diye direk yenildi sanıyor millet, alakası yok halbuki.

Sanji şuan aşağı yukarı 650-700 milyonluk bir adamdır. Perospero'dan Oven'dan hiçbir faaliyet göstermemiş Snack'ten aşağı değildir bu adam. İchiji 2 laf edip artislik yaptı diye Sanji ezik falan değil yani. Sanji , Oven'a çaktığı gibi Perospero'ya da çakar Daifuku'ya da. Perospero zaten şeker adam, ateşe karşı zayıflığı var gösterildi bu. Sanji diable ile yakar geçer Perospero'yu.

Demem o ki 2 yıl sonra gördüğümüz şaşalı ödüllere bakıp şuan tayfayı küçümsemeyelim. Schibukailer, tayfa ve fazla aktif olmayan kişilerin ödülleri fazla artmıyor, benim gördüğüm bu seride. Jinbe'nin 400 milyonluk adam olduğuna kim inanır? Jinbe 800 milyondan aşağı etmeyecek bir potansiyel güçte şuan. Şuanki halinde, büyük olaylara girişse, denizci üslerine falan saldırsa zaten ödülü 800 milyonu bulacak birisi. O da bizim tayfadan birisi ve Zoro ile kıyaslanacak birisi.
byakusharinnegan
Mesajlar: 2495
Kayıt: 12 Kas 2011 00:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: naruto

50-100 milyon arasındaki fark ile 100-150 arası aynı değil ki. Arttırması zorlaşıyor dendi hep. Luffy 300'ü bile gücüyle hak etmedi. Dünya hükümetine savaş açıp sağ kurtuldu diye o kadar yüksek ödül aldı.
Gücü azcık fazla olsa marineford'da yaptıkları dediğin kadar arttırabilirdi belki. Ama gücü için 300 bile çokken sadece suçlarından dolayı 400 yapmaları gayet normal bence. Gücü artmamışken ödülü niye uçsun daha fazla? 400'den sonra zor olduğu da söylenmiş.
Luffy dof'u indirdiğinde 400'den 500'e çıktı. usopp 30'dan 200'e çıktı. 400'den sonra zorlaştığı için anca 100 milyon arttı luffy'nin ödülü. 30 milyonken crocodile yerine dof'u indirse 300-400 olurmuş demek ki.

Bi de luffy zaten hükümete savaş açıp kurtulmuş biri. O yüzden bunun üstüne bişeyler katmak zor. Yani marineford ve hapishane gibi bi olayda 100 milyon vermeleri gayet normal bence. Sadece gücüyle 300 milyona ulaşmış olda marineford'dan sonra ödülü 550 falan olurdu belki. dof olayında çok artmamasını da buna bağlıyorum.

Pekoms gibi adamların ödülleri şuan 300 milyonsa büyük ihtimalle 2-3 yıl önce de aynıydı. Potansiyellerine ulaştılar çoktan. Zoro ve sanji güçleri hiç değişmese bile 2-3 yıl daha korsanlık yapsalar 300 milyonu geçebilirlerdi.

Yani tayfayı diğer korsanlardan ayıran şu:
Pekoms yıllarını verdi o ödül için. Zoro ve sanji ise 1 yıl bile korsanlık yapmamışlardı. Hükümet sadece güçlerini ölçüp ödül vermiyor sonuçta. Korsan olarak konumlarına, suçlarına falan da bakıyorlar.
Bu arada güç olarak pekoms seviyesi olduklarını da sanmıyorum 2 yıl önce. Adam süpernovaya tek attı. Monster trio diğer süpernovalardan o kadar güçlü değildir bence.

800 milyonu yonkou komutanları bile hak etmiyor güç olarak. Yeni dünyayı yöneten 4 kişiden birinin en güçlü askeri bunlar. Bi de çok büyük suçlarda rol oynamışlardır ve bu da etkilemiştir ödülü (aynı svy'deki ace'in 550 milyon olmasından belli)
Bu komutanlar yakalansa yonkou'nun inmesi ve yeni dünyayı kurtarmak kolaylaşır. Bu yüzden ödülleri o kadar fazla.
Ace de wb'ye katılmak dışında ciddi bi suç işlemediği halde 550 olmuş 3 yılda. Shicibukai indirse, hapishane bassa, hükümete kafa tutsa o da 800-900 olurdu belki.

Etkileyecek o kadar çok şey varken bişey demek zor. Luffy'e 400 kaku'ya 250 demişsin ama ikisi de hükümete savaş açtı mı mesela? Luffy savaş açmayıp o gücü gösterse ödülü belki de anca 200 olacaktı. O zaman da kaku 150 mi olacaktı?

Luffy shici indirme, hükğmete savaş gibi şeyleri yapmasa hiç suç işlemiyor. Ödülünün diğer korsanlardan farklı işlemesi çok normal. Croco güçleneceğinden değil suç işleyeceği için ikiye katlardı o ödülü.
En son byakusharinnegan tarafından 31 May 2018 11:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
demkir
Mesajlar: 211
Kayıt: 15 Ara 2012 15:27
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: bleach
Favori Anime: naruto shippuden

Yanlış biliyor olabilirim ama bu ödül miktarı hükümete oluşturduğu tehdide göre verilmiyor mu?Yani en güçlü insan illa hükümet için en büyük tehdit olacak diye bir şey yok.
Resim
Kullanıcı avatarı
JiraiyaFlash
Mesajlar: 2853
Kayıt: 28 Tem 2013 05:31
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto, Wolf's Rain, Claymore ,SlamDunk, Hunter x Hunter, One Piece, Vagabond, Vagabond, Feng Shen Ji, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Favori Anime: Naruto, Naruto Shippuden, Samurai 7, GunGrave,Claymore, SlamDunk,
Wolf's Rain, Hunter x Hunter 2011, Cowboy Bebop, Death Note, Katekyo Hitman Reborn, Boku no Hero Academia
Konum: İzmir/Sivas
İletişim:

Ya Luffy'nin 1.5 Milyar ödülünün verildiği bölüm ödüllerin spekülatif olduğu anlaşıldı...

Gazetecinin biri olayları kamuya nasıl aktarıyorsa ödül öyle belirleniyor işte .. Oradakilerin hükümete olayları yanlı bildirmesi (Bege ve Jinbei'nin işinin de Luffy'e yıkmaları gibi) ödülü bu kadar fırladı. Nitekim bu olaydan sonra ödülleri güç açısından değerlendirmek bence saçma.. Ödüller Popülist ve spekülatif şekilde belirleniyor.. Güçle alakası çok çok azaldığı net belli.
Resim
byakusharinnegan
Mesajlar: 2495
Kayıt: 12 Kas 2011 00:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: naruto

Zaten ödülü belirleyen adamlar korsanların hakkını yemeyelim, güçlerini düzgün ölçelim diye düşünmüyordur :D indirdiği adama bakarlar, çıkardığı olaya bakarlar ve potansiyelini, hükümete ne kadar zarar verdiğini/vereceğini tahmin edip bi ödül koyarlar. Luffy dövüşürken kaydedip hızına, kuvvetine bakıp ona göre ödül verecek değiller.
Kullanıcı avatarı
Naruto-Bijuu
Mesajlar: 393
Kayıt: 29 Eyl 2017 01:21
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: Naruto

byakusharinnegan yazdı: 31 May 2018 07:19 50-100 milyon arasındaki fark ile 100-150 arası aynı değil ki. Arttırması zorlaşıyor dendi hep. Luffy 300'ü bile gücüyle hak etmedi. Dünya hükümetine savaş açıp sağ kurtuldu diye o kadar yüksek ödül aldı.
Gücü azcık fazla olsa marineford'da yaptıkları dediğin kadar arttırabilirdi belki. Ama gücü için 300 bile çokken sadece suçlarından dolayı 400 yapmaları gayet normal bence. Gücü artmamışken ödülü niye uçsun daha fazla? 400'den sonra zor olduğu da söylenmiş.
Luffy dof'u indirdiğinde 400'den 500'e çıktı. usopp 30'dan 200'e çıktı. 400'den sonra zorlaştığı için anca 100 milyon arttı luffy'nin ödülü. 30 milyonken crocodile yerine dof'u indirse 300-400 olurmuş demek ki.

Bi de luffy zaten hükümete savaş açıp kurtulmuş biri. O yüzden bunun üstüne bişeyler katmak zor. Yani marineford ve hapishane gibi bi olayda 100 milyon vermeleri gayet normal bence. Sadece gücüyle 300 milyona ulaşmış olda marineford'dan sonra ödülü 550 falan olurdu belki. dof olayında çok artmamasını da buna bağlıyorum.

Pekoms gibi adamların ödülleri şuan 300 milyonsa büyük ihtimalle 2-3 yıl önce de aynıydı. Potansiyellerine ulaştılar çoktan. Zoro ve sanji güçleri hiç değişmese bile 2-3 yıl daha korsanlık yapsalar 300 milyonu geçebilirlerdi.

Yani tayfayı diğer korsanlardan ayıran şu:
Pekoms yıllarını verdi o ödül için. Zoro ve sanji ise 1 yıl bile korsanlık yapmamışlardı. Hükümet sadece güçlerini ölçüp ödül vermiyor sonuçta. Korsan olarak konumlarına, suçlarına falan da bakıyorlar.
Bu arada güç olarak pekoms seviyesi olduklarını da sanmıyorum 2 yıl önce. Adam süpernovaya tek attı. Monster trio diğer süpernovalardan o kadar güçlü değildir bence.

800 milyonu yonkou komutanları bile hak etmiyor güç olarak. Yeni dünyayı yöneten 4 kişiden birinin en güçlü askeri bunlar. Bi de çok büyük suçlarda rol oynamışlardır ve bu da etkilemiştir ödülü (aynı svy'deki ace'in 550 milyon olmasından belli)
Bu komutanlar yakalansa yonkou'nun inmesi ve yeni dünyayı kurtarmak kolaylaşır. Bu yüzden ödülleri o kadar fazla.
Ace de wb'ye katılmak dışında ciddi bi suç işlemediği halde 550 olmuş 3 yılda. Shicibukai indirse, hapishane bassa, hükümete kafa tutsa o da 800-900 olurdu belki.

Etkileyecek o kadar çok şey varken bişey demek zor. Luffy'e 400 kaku'ya 250 demişsin ama ikisi de hükümete savaş açtı mı mesela? Luffy savaş açmayıp o gücü gösterse ödülü belki de anca 200 olacaktı. O zaman da kaku 150 mi olacaktı?

Luffy shici indirme, hükğmete savaş gibi şeyleri yapmasa hiç suç işlemiyor. Ödülünün diğer korsanlardan farklı işlemesi çok normal. Croco güçleneceğinden değil suç işleyeceği için ikiye katlardı o ödülü.
Pekoms eziğin tekiydi. Mf'deki koramiraller bile daha güçlüdür ondan.Kurşunlara geldiği durum ortada, bilincini kaybetti adam kurşunlara. Süpernova tekledi demişsin, Caribou'yu teklemesi güçlü olduğunu göstermiyor. Caribou'yu haki kullanan herkes yenebilir, Zoro ve Sanji haki kullanmıyor diye daha güçsüz olacak değil yani.

Fisher Tiger gibi marine erlerine ölen adam 230 milyon ödül alıyor, ödüller tam olarak güce göre verilse benim yazdıklarım pekala doğru yani ;)

Not : Yukardada örneğini verdim zaten. 36 milyonluk adama tek atan sıradan bir oduncu. Oduncuların en güçlülerinden birisi olan Lulu'ya tek atan Kalifa, yine oduncuların en güçlülerinden birisi olan Tilestone'ye tek atan Blueno. 36 milyonluk adamla, Kalifa arasında bile uçurum var.

Enies Lobby sonrası ödülleri, savaş açtı diye fazla olsaydı zaten Nami 16 milyon ödüle sahip olmazdı. Franky 44 milyon olmazdı.

Not 2 : Ayrıca diyorsun 100 ile 150 arasındaki fark daha az diye. Hiçte öyle gözükmüyor. 300 milyonluk adam 200 milyonluk adama tek atıyor. Pekoms ve Caribou örneğinde olduğu gibi. Aradaki farkın az olması lazımdı senin söylediğine göre, ama alakası yok gösterilene göre.

Not3 : Ayrıca Crocodile suç işleyeceği bilindiği için değil, direk '' Baroque works bilinse ödülü en az 2 katına çıkar '' demiş. 162 veya üstü demek oluyor bu da. Yani suç işlerse değil, adam zaten suç işlemiş. Alabasta'yı ele geçirme girişiminde bulunmuş, Baroque Works gibi bir örgüt kurmuş. Zaten o zamanki durumuna göre söylüyor bunu, daha sonra suç işleyeceği için değil. Luffy'ninde ödülü doğal olarak 100 milyon değil, 200 milyon olacaktı.

Not4 : Pekoms'un ezik olduğunu anlatayım bak ;

Bege, Ceasar'a '' Kairoseki kurşunlarımız yok, ama kairoseki sopalarımız var '' diyor. Ceasar'da kairoseki kurşunlarından dolayı korkuyor, çünkü meyvesi iptal olacak. Ama Bege kandırıyor Ceasar'ı. Yoksa Bege'de kairoseki kurşunlar falan yok. Kairoseki sopaya ihtiyaç duyan, teke tek dövüş adamı olmayan Bege, içerden adamlarıyla kurşun sıktırıyor Pekoms'a.

Farkındaysan kurşunlar sırtına geliyor ;
► Spoiler Göster
Rob Lucci sırtına birçok top mermisi yemiş. Daha 13 yaşındayken bak bu.
► Spoiler Göster
İkiside sırtına alıyor saldırıları, birisi kurşunla bilincini kaybediyor, diğeri top mermilerine karşı dayanıklılık gösterip sağlam bir şekilde duruyor. Aradaki fark ortada.13 yaşındaki Lucci kadar dayanıklılığı olmayan bir adam bu Pekoms. Sende diyorsun Zoro ve Sanji'den hatta Luffy'den daha güçlü. Hiç öyle görünmüyor açıkçası.
byakusharinnegan
Mesajlar: 2495
Kayıt: 12 Kas 2011 00:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: naruto

2 yıl önceki sanjiyi bırak zaman atlamasından sonraki sanji bile kurşunla delinebiliyor.
Karakterlerin çoğunun derilerini sert yapan şey haki. pekoms haki basmıyorken kurşunla yaralanması gayet normal. Korsanlar kralı da sıradan bi marine erinin kılıcıyla öldü.
Lucci toplara dayanırken tekkai kullanıyordu.

Fisher tiger'ın hükümete yapmadığı kalmamış. Adam isyan çıkarmış. Balıkadamlar onu dinleyerek ayaklanmaya başlıyor. Bırak da adamın ödülü yüksek olsun.

Adam neye göre 36 milyon belli değil ki. Ödülsüz luffy'nin dövebileceği bi adamdı o. Hala güce göre bakıyorsun ödüllere.

Luffy'nin emriyle hasırşapkalar tayfası hükümete savaş açtı. Ordaki asıl sorun luffy. Nami yakalansa da yakalanmasa da çok şey değişmez bu konuda.

Ödül yükseldikçe arttırması zor oluyor dedim. 100-150 arasındaki fark 50-100 arasındaki farktan daha çok yani. Bunu yazarken de senin verdiğin örnek vardı aklımda.
Mesajın devamında "luffy 400'ken dof'u indirince ödülü 100 arttı. Ama ödülü 30'ken bunları yapsa 300-400'e çıkardı" yazdım hatta.

Sonuç olarak crocodile güçlenmemiş oluyor işte. Ama ödülü 2'ye katlanıyor. Ödülün gücü ne kadar yansıtmadığı bu gösteriyor zaten.
_________________

Bi korsan güçsüz de olsa terör estirdiğinde 50 milyona kadar ödül alıyor. Çok hesap falan yapmazlar bence bu adamlara. Ama 50 milyon ligini geçtikten sonra zorlaşıyordur bence ödülü arttırmak. Mesajın başında dediğim gibi 50-100 arasındaki güç farkıyla 100-150 arası çok farklıdır. Bellamy luffy'den 50 milyon düşükken tek yumrukta yenildi. 100 yapanlara süpernova deniyor ordan anla.
Bunu geçtim franky ve sanji arasında 33 milyon vardı (44 ve 77). Ama sanji'nin rakibi 3-4 kat daha güçlüydü.

Gereksiz hesaplara giriyorsun bence. Luffy o 36 milyonluk adam gibi terör estirse ama crocodile'ı indirmese belki 100 yerine 60-70 milyon olurdu. Bellamy kadar suç işlese 100 olurdu. Hem bellamy gibi suç işleyerek para babası olsa, kasabalar ele geçirse ve bi de üstüne crocodile indirse o zaman belki 100 değil 150 milyon olurdu. Ama hepsinde gücü aynı olurdu.

36 milyonluk adama tek attı diye bi kişiye nasıl 70 milyon eder falan diyorsun ben onu anlamıyorum. Neye göre belirledin ki bunu? Aynı suçları işlediğini düşünsek belki 70 milyon olurdu tamam. Ama bu karşılaştırmaya luffy'i nasıl dahil ediyorsun luffy'nin işlediği suçlar çok farklıyken?
800 milyonluk cracker de yonkou komutanı olmasa ve sadece 36 milyonluk adam kadar suç işlese cracker'in ödülüne ne diyeceksin? Veya o 36 milyonluk adam big mom'ın ilk oğlu olsaydı ne olurdu ödülü? Çok gereksiz hesaplar bence.

Dünya hükümeti işlediği suça ve indirdiği adama bakıp bi ödül veriyor işte. Bu kadar hesap yapmazlar. Yani hükümetten adamların olduğu bi odada "tamam şimdi bellamy 55 milyonsa sizce bu yeni korsana ne kadar ödül verelim? Daha çok suçu var ama sanki daha güçlü. Daha çok ödül verirsek bellamy'nin hakkını yemiş mi oluruz?" tarzında yorumların olduğu bi konuşma geçmiyordur bence :D
o 36 milyonluk adam belki de bi prenses öldürdü ve aslında 5 milyon bile hak etmiyor. Sen de ona bakarak oduncuların ve cp9'un ödülünü hesaplıyorsun.
Kullanıcı avatarı
Naruto-Bijuu
Mesajlar: 393
Kayıt: 29 Eyl 2017 01:21
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: Naruto

byakusharinnegan yazdı: 01 Haz 2018 05:45 2 yıl önceki sanjiyi bırak zaman atlamasından sonraki sanji bile kurşunla delinebiliyor.
Karakterlerin çoğunun derilerini sert yapan şey haki. pekoms haki basmıyorken kurşunla yaralanması gayet normal. Korsanlar kralı da sıradan bi marine erinin kılıcıyla öldü.
Lucci toplara dayanırken tekkai kullanıyordu.

Fisher tiger'ın hükümete yapmadığı kalmamış. Adam isyan çıkarmış. Balıkadamlar onu dinleyerek ayaklanmaya başlıyor. Bırak da adamın ödülü yüksek olsun.

Adam neye göre 36 milyon belli değil ki. Ödülsüz luffy'nin dövebileceği bi adamdı o. Hala güce göre bakıyorsun ödüllere.

Luffy'nin emriyle hasırşapkalar tayfası hükümete savaş açtı. Ordaki asıl sorun luffy. Nami yakalansa da yakalanmasa da çok şey değişmez bu konuda.

Ödül yükseldikçe arttırması zor oluyor dedim. 100-150 arasındaki fark 50-100 arasındaki farktan daha çok yani. Bunu yazarken de senin verdiğin örnek vardı aklımda.
Mesajın devamında "luffy 400'ken dof'u indirince ödülü 100 arttı. Ama ödülü 30'ken bunları yapsa 300-400'e çıkardı" yazdım hatta.

Sonuç olarak crocodile güçlenmemiş oluyor işte. Ama ödülü 2'ye katlanıyor. Ödülün gücü ne kadar yansıtmadığı bu gösteriyor zaten.
_________________

Bi korsan güçsüz de olsa terör estirdiğinde 50 milyona kadar ödül alıyor. Çok hesap falan yapmazlar bence bu adamlara. Ama 50 milyon ligini geçtikten sonra zorlaşıyordur bence ödülü arttırmak. Mesajın başında dediğim gibi 50-100 arasındaki güç farkıyla 100-150 arası çok farklıdır. Bellamy luffy'den 50 milyon düşükken tek yumrukta yenildi. 100 yapanlara süpernova deniyor ordan anla.
Bunu geçtim franky ve sanji arasında 33 milyon vardı (44 ve 77). Ama sanji'nin rakibi 3-4 kat daha güçlüydü.

Gereksiz hesaplara giriyorsun bence. Luffy o 36 milyonluk adam gibi terör estirse ama crocodile'ı indirmese belki 100 yerine 60-70 milyon olurdu. Bellamy kadar suç işlese 100 olurdu. Hem bellamy gibi suç işleyerek para babası olsa, kasabalar ele geçirse ve bi de üstüne crocodile indirse o zaman belki 100 değil 150 milyon olurdu. Ama hepsinde gücü aynı olurdu.

36 milyonluk adama tek attı diye bi kişiye nasıl 70 milyon eder falan diyorsun ben onu anlamıyorum. Neye göre belirledin ki bunu? Aynı suçları işlediğini düşünsek belki 70 milyon olurdu tamam. Ama bu karşılaştırmaya luffy'i nasıl dahil ediyorsun luffy'nin işlediği suçlar çok farklıyken?
800 milyonluk cracker de yonkou komutanı olmasa ve sadece 36 milyonluk adam kadar suç işlese cracker'in ödülüne ne diyeceksin? Veya o 36 milyonluk adam big mom'ın ilk oğlu olsaydı ne olurdu ödülü? Çok gereksiz hesaplar bence.

Dünya hükümeti işlediği suça ve indirdiği adama bakıp bi ödül veriyor işte. Bu kadar hesap yapmazlar. Yani hükümetten adamların olduğu bi odada "tamam şimdi bellamy 55 milyonsa sizce bu yeni korsana ne kadar ödül verelim? Daha çok suçu var ama sanki daha güçlü. Daha çok ödül verirsek bellamy'nin hakkını yemiş mi oluruz?" tarzında yorumların olduğu bi konuşma geçmiyordur bence :D
o 36 milyonluk adam belki de bi prenses öldürdü ve aslında 5 milyon bile hak etmiyor. Sen de ona bakarak oduncuların ve cp9'un ödülünü hesaplıyorsun.
Pekoms hiçbir feat bile göstermemişken ( Ezik Caribou teklemek dışında ) Pekoms'a kafadan güçler vermişsin. Bende bu durumu anlayamadım hiç. Luffy, mfde '' Dev Koramiral '' tekleyip Beyazsakal'ın bile gözüne girmişken, Pekoms süpernova tekledi çok güçlü demek mantıklı değil bana göre.
Lucci'nin tekkai ile karşıladığı kesin değil, ama olsa bile bir sürü top yarası aldığını söylüyor koramiral. Aldığı yaralara dayanmış sonuçta. Pekoms ne yaptıki 2 yıl önceki Zoro'dan Sanji'den güçlü olacak? Kafadan güç veriliyor ben buna kızıyorum.

Ayrıca şu leş gibi görüşü hiçbir zaman anlayamadım. Haki bilen birisi, haki kullanmayana direk tek atar, yener, rahat galibiyet alır.X hakisi, Y haki bilmeyene yenilir der birisi. Ya bu kadar basit mi bu durum? Zırh hakisi önemli diyip duruluyor. Öyle olsa Luffy, yılan kardeşleri yenmezdi, Reyleigh ve Sentemaoru gibi hakiyi kalkan tarzı savunma olarak kullanmasına rağmen. Hancock'un sağ ve sol kolunu peçete gibi sildi attı Luffy. Kuja'nın tamamı haki kullanıcısıydı, alayı ilk defa kral haki kullanan Luffy tarafından bayıldı. Tamam haki önemli ama, x hakisi başka, y hakisi başka seviyede.
Nw'de gördüğümüz herkes haki kullanmadı ayrıca. Barto'da haki gördük mü mesela? Dressrosa arenasında yenilen karakterlerin çoğunda haki yoktu. Doflamingo aile üyeleri zaten üst yöneticiler dışında 1 tanesi bile haki örneği göstermedi. Monet'te haki yoktu, Tashigi ile dalga geçti vs vs.
Pekoms denilen karakter, daha hakiyi '' Armament '' şeklinde bile kullanmamış bir loser. Haki kullanan bazı karakterler '' Koka '' bazıları '' Düz '' olarak kullanıyor, bu ayrıntıda önemli. Pekoms düz kullanan karakterlerden. Bu adamın verilen imajı Tashigi seviyesi bir hakiye benziyor bana göre. Tabi hakiyi göstermek için '' Siyah '' çiziyor olabilir, hala kesin olarak ispatlanmadı, ama öyle olsa bile Pekoms'ta yüksek seviye bir feat gösterilmedi. Adamlar direk güçlü oldu 2 yıl önce gösterilen adamdan.

50 milyon ligini aştıkça, güçleşiyor ödülü artırmak nerede geçti bu acaba? Jinbe '' Ödül belli bir yerden sonra zor artıyor '' demesini çok farklı yorumluyorsunuz siz. 600 milyonlar , 700 milyonlar, 800 milyonlar, 1 milyarlar havalarda uçuşuyor. Yonkou'nun en ezik adamları bile 430, 330 milyon ödül alıyorlar. Ödül az artsa, gelen geçen 300-400 milyon almaz zaten.

Not : Sanji ve diğer karakterler kurşunla delinebiliyor demişsin. Delinebiliyor doğru ama dayanmaları önemli nokta burada. Pekoms yediği kurşunlardan sonra hastanelik oluyor, sargıya alıyorlar her yerini, öncesinde yolda bayılıp bilincini kaybediyor. Sanji 2 yıl önce bile böğrüne bıçak yemesine rağmen Absalom'u dövdü, Oz'la savaştı ( Bir sürü saldırı aldı Oz'dan ) , Ursus Shocktan sonra ayağa kalktı kaç tane vs ye girdi. Önemli olan kurşunla delinmek değil, orada vurguladığım kısım Pekoms'un kurşunlara bilincini kaybedip hastahanelik olması. Sanji hastahanelik olmazdı 2 yıl önce kurşunları sırtına alsa.
byakusharinnegan
Mesajlar: 2495
Kayıt: 12 Kas 2011 00:48
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: naruto

Pekoms hakkında ne yazmışım diye dönüp mesajıma baktım. haki basmamış bi adamın kurşunla yaralanması gayet normal demişim sadece. Sen buna niye bu kadar tepki verdin birden?

Güç falan uydurmadım adama. Haki biliyor diye sanji ve zoro'yu yener de demedim. Nerden çıkardın onları anlamadım. Yenecek olsa bile tek atamaz zaten.

Big mom'ın en sevdiği şekerleri koruyup taşımakla görevlendirdiği bi adamın grand line korsanlarına yenilecek seviyede olduğuna inanmıyorum ben. Kidd gibi manyakların gemilere saldırdığı da biliniyorken 2 yıl önceki sanji'den güçsüz biri o şekerleri veya luffy'nin verdiği hazineyi taşımakla görevlendirilmez. Kidd'i yenemez tabi ama ondan o kadar güçsüz birine bu kadar güvenmezdi big mom. Pekoms'un attığı yumruk da güçlü görünüyordu bence.

herşeyi geçtim adamın ay ışığındaki dönüşümü var. Diğer minklerin aksine daha agresif, özel bi dönüşüm olduğu da söylenmiş. Bi de yıllarca korsanlık yapmış, big mom adına haraç kesiyor insanlardan. Bırak da 300 milyon olsun adam.

Elinin ucuna duvar koyup hakiyle vurmak var bi de elini tıpkı silahlara yapıldığı gibi hakiyle doldurup siyahlaştırmak var. Ben siyahlaştırmayı böyle anladım. Sertleştirme ve görünmez haki farklı şeyler. Daha güçlü olması siyahlaştırmıyor. Pekoms'ta belki vardır belki yoktur onu bilemem. Şu hakiyle ilgili yazdıkların benim önceki mesajımla çok alakasız o yüzden bişey demiyorum yazdıklarına.
____________________

Ödül yükseldikçe artmasının zor olması mangada açıklanmasa bile zaten mantıken öyle olması gerekir. Mantığı geçtim mangada belli de edilmiş. Çok örneği var.

Kidd büyük ihtimalle luffy gibi 6-7 ayda shabondy'e gitti. O sürede 330 milyon ödül alan adam 2 yılda (4 katı süre) anca 140 milyon koymuş üstüne. Diğer süpernovaların ödülleri de çok artmamış.

Ödüller arttıkça güç farkları da çok artıyor. 300 milyonluk adamlarla 400 milyonluklar arasındaki güç farkı çok çok büyük. Bi jimbe'ye bak bi de pekoms'a bak. Luffy gücünü 1000'e falan katladı (hatta yanlış hatırlamıyorsam seninle hesaplamıştık daha da fazla çıktı) ama ödülü 2 katına bile çıkmadı (son ödülü kastetmiyorum).

Ben ödüllerde ligler olduğunu düşünüyorum. Hangi aralıkta olduğuna dikkat ederler ama tam rakama çok bakmazlar. Yeni dünyada sağlam bi korsan olduğunda zaten 400 milyon oluyorsun. Sadece luffy istisnadır bu konuda.

Bizim gördüklerimize bakarsak 400 üstündekiler ya shicibukai olmuş ya da efsane korsan olduğu söylenmiş (qinjao).
400-500 yeni dünyanın tehlikeleri, 500-600 efsaneler, 600-900 komutanlar, 900-1100 sağ kol şeklinde gidiyordur diye tahmin ediyorum (jack gibi deliler daha çok alıyor). Bu yüzden 400'den sonra yükselmek zordur bence. Ödülü oraya çıkarana kadar ne yapacaklarsa yapmışlardır zaten. Kidd 500 kişi daha öldürse ne fark eder mesela adam zaten seri katil.
Yeraltı kralı indirmeden, yonkou komutanı olmadan, altın çağı olmasa da genç garpla dövüşecek seviyeye çıkmadan 500'e ulaşmak zordur diye tahmin ediyorum. Kidd gibi bi delinin 2 yılda anca 140 milyon artmasından belli.
Kullanıcı avatarı
Naruto-Bijuu
Mesajlar: 393
Kayıt: 29 Eyl 2017 01:21
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto
Favori Anime: Naruto

''Karakterlerin çoğunun derilerini sert yapan şey haki.''

Buna yönelik yazmıştım hakinin herşey olmadığını. Haki bassa kurşunları önlerdi dedin ya. Ezik bir karakterde istediği kadar haki olsun, kurşunada yenilebilir bir bıçağada. Kuja'nın hepsi haki kullanıcısı sonuçta, alayı kurşuna yenilir, demek istediğim bu.

Neyse senin görüşün, bana güçlü izlenimi vermedi Pekoms. Big Mom'ın şeker taşısın diye gönderdiği bir ayakçı o kadar. Sen farklı yorumluyorsun orayı sadece.
Cevapla

“One Piece Genel” sayfasına dön