Değerli arkadaşlar sitemizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Forumu güncel tutmaya ve olabildiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Sitemize girince üye olup ilgilendiğiniz manga konularına mesaj atarsanız seviniriz.

Blackbeard (Marshall D. Teach)

Kullanıcı avatarı
Diabolus Ipsum Amans
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 12051
Kayıt: 18 May 2010 22:56
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece, Veritas
Favori Anime: One Piece
Konum: OutLanD
İletişim:

Resim
Künye

Japonca Adı: マーシャル・D・ティーチ
Mangadaki Adı: Māsharu Dī Tīchi
İngilizce Adı: Marshall D. Teach
İlk Görünüş: 223. Sayı, 146. Bölüm
İlişkiler: Blackbeard Korsanları, Shichibukai (Eski), Whitebeard Korsanları (Eski)
Meslek: Korsan (Kaptan), Yonko, Shichibukai (Eski)
Takma Adı: Blackbeard
Yaş: 40
Doğum Tarihi: 3 Ağustos
Boy: 3.44
Şeytan Meyvesi: Yami Yami no Mi (Karanlık - Logia) & Gura Gura no Mi (Deprem - Paramecia)

Çoğunlukla lakabı Blackbeard'ı kullanan Marshall D. Teach, Blackbeard Korsanları'nın kaptanıdır ve Yeni Dünya'da hükmünü sürdüren dört Yonko'dan birisidir. Yami Yami no Mi meyvesini çalabilmek için 4. bölük komutanı Thatch'i öldürüp kaçana kadar Whitebeard Korsanları'nın bir üyesi olmuştur. Ace'i yakalayıp Denizcilere'e teslim ettikten kısa sonra Shichibukai olmuştur ve serinin ana kötü karakterlerinden birisidir.

Görünüş

Blackbeard dev cüsseli, orta yaşlı ve dişlerinden bir çoğu ya kırık ya da eksik olan (gerçi bazen dişleri tam olarak görünmektedir; bu bir tutarsızlık mı yoksa hikayenin bir parçası mı olduğu bilinmemektedir) koca ağızlı bir erkektir. Belirgin derecede yamuk bir burnu ve çok geniş, kıllı bir göğsü vardır. Uzun, kalın ve dalgalı saçları siyah bir bandanadan aşağı, boynuna dökülmekte ve çenesi etrafında pis ve siyah bir sakal (ki bu da ona takma adını vermektedir) bırakmıştır. Seri ilerledikçe sakalı daha uzun ve daha dağınık olmaktadır. Çok uzundur ve Luffy'nin zaman sıçramasından önceki boyunun tam olarak 2 katıdır.

Mock Town'da ilk göründüğünde Blackbeard'ın üstünde açık düğmeli, kolları katlanmış beyaz bir gömlek, siyah çizgi desenli yeşil pantolon, sarı bir kuşak ve büyük bronz tokalarıyla uyumlu olan klasik kabadayı botları giymiştir. Banaro Adası'na saldırısında, kıyafetlerinin üstüne büyük ve sarı bir kaptan ceketi giymiş, iki bileğine birden bileklik mahiyetinde beyaz tespihler ve on parmağına da mücevherli yüzükler takmıştır. Denizciler Merkezi'ndeki Shichibukai toplantısında, koyu turuncu kuşağına bir çift kırmızı ve altın sarısı kolye eklemiş, gri bandanası üstüne geleneksel siyah bir şapka giymiş ve gömleğini de kırmızı ile değiştirmiştir. Ayrıca, kuşağına 3 tane çakmaklı tüfek ve bir tane imbik eklemiştir.

Karakter
Onların "yeni çağ" dedikleri şey saçmalıktan başka bir şey değil. Korsanların rüyalarının sona erdiği bir çağ mı?? Eh!? Zehahahahaha! İNSANLARIN RÜYALARI.. HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ! HAKSIZ MIYIM?
- Bellamy ve Sarkies'in hakkında konuştukları "Yeni Çağ" ile ilgili Blackbeard'ın düşüncesi

Birçok One Piece karakterinin kendine has bir gülüşü vardır. Blackbeard da gülüşüne "Ze" (örneğin; Zehahahaha) ile başlayarak bu geleneği sürdürmüştür.

Blackbeard'ın karakteri cesaretin ve korkaklığın, stratejinin ve o stratejinin sonucu olarak aptallığın ilginç bir karışımıdır. Bazı zamanlar güçlü ve korkutucu görünmüşse de, bazen de zayıf ve gülünç görünmüştür. Sadece Impel Down'a girip kendisine tayfa üyeleri bulabilmek için Shichibukai olmuş, işi bittikten sonra filo amirali önünde bu ünvana daha fazla ihtiyacı kalmadını söylemiştir. Aşırı derecede güç arzulayan, açgözlü ve bir sonraki Korsanlar Kralı olmak birisidir. Güce olan arzusu yüzünden Impel Down'daki mahkumları olabilecek en acımasız yöntemle seçmiştir: onlara birbirlerini öldürme emrini vermiş ve sadece hayatta kalabilen en güçlüleri tayfasına katmıştır. Whitebeard Korsanları'na ihanet etmiş olsa da, tayfasıyla arası, tek bir tayfa üyesi (Sanjuan Wolf) rahat etsin diye daha büyük bir gemi için Denizcilerle pazarlık yapabilecek kadar iyidir. Kötü niyetli doğasına rağmen tayfasına karşı samimi şekilde merhametli, ilgili, sempatik ve empatiktir. Ayrıca tayfasına yöneltilen hakaretleri kendi üstüne almaya meyillidir. Maceraya karşı aşırı bir iştah duymakta ve sürekli seyahat etmektedir. Ancak, kendini kaderine bırakmaya eğilimlidir.

D.'nin mirasını taşıyan diğer karakterler gibi Blackbeard'ın da kadere karşı güçlü bir inancı vardır ancak diğerlerinin aksine bu gerçekten kalbinde yaşıyor görünen bir tek odur. Luffy ile birçok özelliği benzemektedir; dehşet bir yemek iştahı, kaygısız hareketler, rekabetçi ve pervasız doğası, ne olursa olsun gayret etmesi ve One Piece'i bularak yeni Korsanlar Kralı olma hayali Luffy ile benzeşen özellikleridir. Buna rağmen, Luffy ile aralarında çok büyük farklılıklar vardır: Diğer tüm D.'ler ölüm geldiğinde onu bir gülümseme ile kucaklarken, Blackbeard ölümden korkmaktadır ve güç için arkadaşlarına ihanet etmekten çekinmemiştir. Ölümünden hemen önce Whitebeard, Teach'e dönmüş ve ona Roger'ın beklediği kişinin o olmadığını ve Roger'ın mirasını devam ettirebilecek kapasitede olmadığını söylemiştir.

Belki de kadere olan güçlü inancından ötürü Blackbeard çok ahlaksızdır. Dünyada yaradılıştan "iyi" veya "kötü" olmadığna inanmaktadır. Sabırlı ve işbirlikçidir çünkü Thatch'i öldürüp istediği Şeytan Meyvesi'ne sahip olabilmek için Whitebeard'ın gemisinde yıllarını geçirmiştir. Nihilist eğilimleri, kendinde olan ve her şey hiçbir şeye indirgediğini söylediği Yami Yami no Mi meyvesiyle uyumludur. Impel Down'ı işgali sırasında planlarının tam olarak istediği gibi gitmediği söylemiş ancak oluşan sürprizleri sorun etmemiştir. Portgas D. Ace'i Dünya Hükümeti'ne teslim etmiş ve son olarak da eski kaptanı Whitebeard'ı öldürmüştür. Buna rağmen olaylar sırasında üstlerine saygı göstermiş ve Ace'e komutanım diye hitap etmiştir. Thatch'i ve tayfasının yardımıyla Whitebeard'ı öldürürken acımasızlığını göstermiştir.

Blackbeard genelde sakin, kendi halinde, uysal ve neşelidir ancak çok çabuk şaşırabilmektedir. Örneğin Coby savaş sırasında herkese durmaları için bağırdığında veya Whitebeard onu boğazından yakaladığında şaşırmıştır. Çok resmi şekilde alaycıdır ve etrafındakilerle dalga geçmektedir. Örneğin Ace'in kaçınılmaz idamıyla Luffy'yi, yaşıyla da Whitebeard'ı dalgaya almıştır. Kendine aşırı güvenlidir ve savaşın ortasında rakibiyle konuşarak onu kışkırtmaya meyillidir. Bunu, girdiği tüm savaşlarında yapmış ve sonuç olarak savunmasını bırakmışken, hep ağır ve acılı bir darbe almıştır. Örneğin güçlerini kullanamadığıyla ilgili Whitebeard'la dalga geçmiş ve Whitebeard'ın bisentosu onu neredeyse ikiye ayırmıştır. Yine aynı şekilde, Magellan önünde atıp tutarken Magellan'ın hidra saldırısı ile neredeyse boğulmuş ve onun şansına Shiliew yetişmiş ve ona antidot vermiştir. Onlara ihanet etmiş olsa da kendine olan aşırı güveni sebebiyle Denizciler ile bir anlaşma yapabileceğini düşünmüştür. 2 Şeytan Meyvesi sahibi olarak, ciddi bir üstünlik kompleksine girmiş ve kendisini tamamen yenilmez ve en güçlü olarak görmeye başlamıştır. Küstahlığına rağmen biraz olsun ihtiyatlı davranmış, Shanks ve Akainu ile dövüşmekten kaçınmıştır

İlişkiler

Blackbeard Korsanları

Belirgin derece kötü niyetli doğasına aykırı şekilde, tıpkı tayfasına Ace'ten uzak durmalarını söylediğinde olduğu gibi, kendi tayfasına saygı duymakta ve onlara liderlik yapmaktadır. Zayıflığı olarak gelen darbelerin şiddetini arttıran Şeytan Meyvesi'ne rağmen tayfasına yöneltilen bir saldırıy engelleyip kendi üstüne almıştır. Ancak, işlere kaderin karar vermesi düşüncesine paralel olarak, tayfasının Şeytan Meyvesinin güçlerinin yoluna çıkmasına da izin vermiştir. Gura Gura no Mi meyvesinin güçlerini ilk elde ettiğinde, tayfasının hayatını riske etmiştir. Ancak, tayfanın her birisi kadere bir şekilde inandığı için, bu durumdan rahatsızlık duymamıştır. Fakat savaştan sonra rahatlayacak zaman bulduklarında, özellikle yeni girenler olmak üzere tayfasının kötü sözlerini işittiği ima edilmişse de, Blackbeard'ın bunların üstesinden gelebildiği görünmektedir. Her ne kadar yaptıkları yüzünden deniz güçleri ile düşman olmuşlarsa da, bir tek tayfasının rahatı için Denizcilerle takas yapmaktan çekinmemiştir.

Whitebeard Korsanları

Eski üyesi olduğu Whitebeard Korsanları'ndan hiç kimse yaptıklarını unutamamış ve hiç kimse onu affetmemiştir. Ölümünden önce Whitebeard onun oğlu olmadığını söylemiş ve tüm Whitebeard Korsanları, kaptanlarının Teach tarafından öldürüldüğüne şahit olmuştur. Buna Teach'in, Thatch ve Ace'in ölümleriyle dalga geçmesi de eklenince, tayfa daha da hiddetlenmiştir. Ancak ihanetinden önce yıllar geçirdiği tayfa ile daha önce iyi anlaşmış ve hatta tayfa içinde bölük komutanı olma şansını bile redddetmiştir (büyük ihtimalle planları belli olmadan önce meşhur olmamak için reddetmiştir). Yine de, Ace söyleyene kadar Luffy'nin kim olduğunu anlayamaması (Marco ise anlamıştı) ile belli olmuştur ki eski tayfasını artık pek önemsememektedir. Güçleri yüzünden Whitebeard'a gerçekten saygı duymuş ancak yaşıyla dalga geçmiştir. Eskiden yaşadıkları onca güzel zaman ve Teach'in onlara gösterdiği saygıya rağmen onun tayfaya katılmasındaki tek sebep Yami Yami no Mi meyvesini ele geçirebilmektedir. Bu meyve için tereddüt etmeden Thatch'i öldürüp kaçmış, daha sonra tayfada geçirdiği sürede elde ettiği tecrübe ile Whitebeard'ın Yonko ünvanını gasp etmiş ve tüm bölgelerini işgal etmiştir.

Crocodile

Blackbeard ile Crocodile Impel Down'da karşılaşmışlar ve Crocodile, onun Luffy'ye lastik olmasına rağmen nasıl zarar verebildiğini merak etmiştir. Luffy ve Blackbeard arasındaki kısa bir savaştan sonra araya girmiş ve Shichibukai ünvanından vazgeçmek için neden bu kadar hevesli olduğunu sormuştur. Blackbeard ona cevap vermek zorunda olmadığını söylemiş ve Crocodile onun entrikalarından hiçbirini takmadığını söyleyerek onu gücendirmiştir.

Jinbe

Blackbeard, Balıkadam Jinbe'yle Impel Down'dan karşılaştığında Ace ile ilişkilerine yorumda bulunmasından ötürü, Shichibukai'yi daha önceden tanıdığı anlaşılmaktadır. Jinbe ona hemen bu kadar heyecanlanmamasını ve Ace'in idamında yarı derecede sorumlu olduğunu söylemiştir. Balıkadam Adası'ndaki savaştan sonra işler rayına oturunca Jinbe, Whitebeard'ın Yonko ünvanını Teach'in gasp ettiğini ve Blackbeard Korsanları'nın dolaşarak güçlü Şeytan Meyveleri'ne sahip kişileri tayfaya kattıklarını Hasır Şapkalar'a söylemiştir.

Monkey D. Luffy


Başlangıçta Luffy'ye korsan olması için etkili bir tavsiyede bulunmuş olsa da Ace'i ölüme götüren şeylerin başlangıcı Teach olduğundan ötürü bu daha sonra öfke ve umutsuzluğa dönüşmüştür. Luffy'nin kendisi asıl görevi olan Ace'i kurtarmayı neredeyse unutmuş, araya giren Jinbe sayesinde devam etmiştir. İkili düşman olarak kabul edilmekte ve Ace'in idamı da işin içine girince karşılaşmalarının nasıl olacağı meçhuldür. Ancak Luffy'nin, Teach'in yaptıklarını unutması çok zordur. Bütün bunlara rağmen, Luffy'nin "hayalci" olması ve onu One Piece'i bulmak için teşvik etmesinden ötürü Luffy'ye karşı saygı duyuyor görünmektedir.

Resim
- Luffy ve Blackbeard

Shanks

Shanks de Teach'e karşı tetiktedir. Detayları bilinmese de, Shanks'in Whitebeard'a söylediği üzere, yüzündeki yaranın sebebi Teach'tir. Marineford'ta bile Teach'a kısaca değinmişt.r Shanks Blackbeard'ı, Denizciler ve Whitebeard Korsanları ile onların Yeni Dünya müttefiklerine nazaran, önemli bir tehdit olarak görmektedir. Planlarını ve tayfasının yeni elemanlarını gösterip, iki şeytan meyvesinin gücünü sergileyen Teach, Shanks'in ona seslenmesinden ötürü ilk başta şaşırsa da, oradaki işinin bittiğini söylemiş ve henüz Yonko ile karşılaşmaya hazır olmadığını kabul etmiştir.

Denizciler

Shichibukai ünvanını sırf Impel Down'a girebilmek için aldığını belli edip, istediğini elde ettikten sonra bu ünvanı fırlatıp attığından ötürü Denizciler ile düşmandır. Hem eriştiği potansiyel güçten hem de Impel Down'dan kaçırdığı mahkumları yüzünden Denizciler kendilerini sorumlu görmektedirler. Yine de Teach, Bonney'i vererek yeni bir gemi almak istemiş ancak Denizciler bu anlaşmayı kabullenmek istemediğinden ötürü Akainu'yu meseleyi çözmesi için göndermişlerdir.

Magellan

Teach'in, Impel Down'ın baş gardiyanı (eski) olan Magellan'a güçlü bir darbe vurduğu kabul edilmektedir çünkü Magellan'ın neredeyse ölümcül yaralara sahip olduğu rapor edilmiştir. Ancak Magellan, gururuna bundan daha kötüsünün yapıldığını söylemiştir.

Jewelry Bonney

Shichibukai ünvanını alabilmek için Portgas D. Ace'i Dünya Hükümeti'ne vermesi sebebiyle başlayan Marineford Savaşı'ndan ötürü Bonney, Blackbeard'a karşı kin gütmektedir. Bu kin, Bonney'in hayran olduğu Whitebeard'a son darbeyi vurmasından sonra artmıştır. Bonney ondan korkuyor görünmemekte ve çok yakın mesafeden ona kötü sözler söyleyecek kadar ileri gidebilmektedir. Blackbeard ona evlilik ve tayfasına katılmayı teklif etmiş ancak Bonney reddetmiştir. Blackbeard, Bonney gibi bir kızın nasıl olup da bu kadar yüksek bir ödüle sahip olduğuna şaşırmıştır. Akainu'nun geldiğini gören Blackbeard, Bonney'i geride bırakarak kaçmıştır.

Yetenekler ve Güçler

Teach, Roger öldükten sonra hayatının bir bölümünde Shanks ile dövüşmüş ve o zaman Shanks'in gücü bilinmiyor olsa da ona sol gözündeki yarayı vermiştir. Marineford Savaşı'ndan sonra, Whitebeard'ın boşalttığı Yonko pozisyonu için bir adım önde olduğunu Gorosei'ye göstermiştir.

Diğer insanlar, Whitebeard'ın gazabına uğramaktan korktukları için herhangi bir üyesine dokunmaktan bile çekinirken, Teach 2 bölük komutanını (Portgas D. Ace ve Thatch) yenmiştir. Ayrıca Ace, pozisyon için önerildiği zaman bölük komutanı olabileceğini ama bunu reddettiğini söylemiştir. Buna göre, henüz bir Şeytan Meyvesi yemediği haldeyken bile, bölük komutanlarıyla eşdeğer veya yakın bir güce sahip olduğu anlaşılmaktadır.

Luffy Impel Down'da ona sinirli şekikde saldırdığında görüldüğü üzere Haki'yi biliyor görünmektedir. Ancak şu an herhangi bir Haki türünü kullanıp kullanamadığı bilinmemektedir.

Ancak Blackbeard'ın, Whitebeard, Luffy, Ace, ve Magellan karşısında yaptığı gibi, gardını indirerek rakipleriyle sohbet etmek gibi saçma bir huyu vardır. Bu, genelde çok ciddi yaralar almasına sebep olmuştur. Hatta Shiliew araya girmiş olmasaydı, Teach ve tüm tayfası Magellan'ın zehri ile ölmüş olacaktı.

Teach, hazırlanmak için çok uzun bir süreye sahip olduğu düşünülürse, manipülatif tezgahları yönetme konusunda bir dahi ve uzman bir plancı olduğunu ispatlamıştır: Whitebeard Korsanları arasında 20 yıldan fazla yaşamış ve Yami Yami no Mi meyvesini elde etme ihtimalini arttırmak için tayfa ile uyumunu arttırmıştır. Impel Down'ın 6. seviyesindeki en dehşet mahkumları tayfasına katabilmek için ihtiyacı olduğu boş Shichibukai ünvanını alabilmek adına Monkey D. Luffy veya Portgas D. Ace'i yakalamak için yola çıkmıştır.

Fiziksel Güç

Şeytan Meyvesi gücünün dezavantajı yüzünden Whitebeard'ın deprem gücündeki yumruğunu daha şiddetli olarak ve yakın mesafeden boynu ile başına almasına rağmen bilincini bile kaybetmeşiyle görüldüğü üzere Teach'in inanılmaz bir dayanıklılığı vardır. Ayrıca Whitebeard'ın bisentosu doğrudan ona vurmuş ancak etkin bir zarar görmemiş ve Supernova Jewelry Bonney'in başına tekmesini ise rahatlıkla savuşturabilmiştir. Ace ile savaşında göğsünden iki ateş mızrağı ile vurulmuş ancak alevleri söndürdükten sonra vuruşun etkisinden kurtulabilmiştir. Dayanıklılığın bir başka örneği, kızgın Luffy'nin Gear 2 ve Sengoku'nun Daibutsu formundaki yakın mesafe saldırılarından basit yaralarla kurtulmasıdır. Ayrıca Teach'in inanılmaz bir gücü vardır ve hem Luffy hem de Ace'i tek bir yumrukla çok uzaklara fırlatıp ciddi şekilde yaralayabilmiştir.

Silahlar

Diğer Blackbeard Korsanları ile birlikte Whitebeard'a çakmaklı tüfek ile ateş ederken görülmüştür. Ayrıca kuşağında 3 tane daha tabanca taşımaktadır. Tüm mermisini yakın plandan Whitebeard'a sıkmıştır ve bu yüzden silahlarla atış yüzdesi tam olarak bilinmemektedir.

Whitebeard Korsanları Balıkadam Adası'nı korumaya başladıklarında, sol elinde metal bir pençe ile görülmüştür. Bu pençenin şeklinden doalyı, Shanks'e sol gözündeki yarayı bu silahla verdiği düşünülmektedir.

Resim
- Teach'in 4 tırnaklı pençesi

Şeytan Meyveleri

Aynı anda iki Şeytan Meyvesi kullanabilen tek kişi Blackbeard olmuştur. Whitebeard'ın cesedinden henüz bilinmeyen bir yöntemle Gura Gura no Mi'nin yıkıcı gücünü elde etmiş ve böylece eski kaptanı gibi depremler oluşturabilmiştir. Marco'ya göre bu durum, Blackbeard'ın vücuduna özgü bir gariplik sayesinde olmuştur. Ayrıca, diğer Whitebeard Korsanları'nın da bu gerçeğin farkında olduğunu söylemiştir. Ayrıca Teach, Gura Gura no Mi'yi elde ettikten hemen sonra onu nasıl kullanabileceğini biliyor görünmektedir

Her şeyi hiçbir şeye indirgeyen Yami Yami no Mi meyvesi ile her şeyi yerle bir edebilecek epremler yaratabilen Gura Gura no Mi meyvesinin gücü birleşince, Blackbeard kendisini yenilmez ve en güçlü olarak ilan etmiştir.

Yami Yami no Mi

Blackbeard, Logia sınıfı olan Yami Yami no Mi meyvesini yemiştir. Bu sayede yerçekimini manipüle edebilmektedir ve çevresinde karanlık bir örtü oluşmaktadır. Teach'e göre karanlık, her şeyi yok eden bir boşluktur. Etrafındaki her şeyi kendi içine çekerek (gerçek bir kara delik gibi) onları bir moloz yığınına çevirebilmektedir. Yami Yami no Mi'nin yerçekimsel etkisinden ötürü, diğer Logia sınıflarının aksine saldırıların içinden geçip gitmesini sağlayamamakta ve saldırıları kendine daha hızlı şekilde çekmektedir. Dolayısıyla da saldırının gücü artmaktadır.

Ancak Blackbeard'a göre bu meyvenin avantajları, görünen dezavantajından daha fazladır. Örneğin ona gönderilen uzun mesafe saldırılarını absorbe edip, daha sonra onları tekrar saldırı sahiplerine gönderebilmektedir. Bu meyvenin ikinci ve en korkutucu gücü ise diğer Şeytan Meyvesi kullanıcılarının güçlerini etkisiz hale getirmesidir. Örneğin Ace fiziksel olarak Ace'e vurabilmiş ve lastik olmasına rağmen Luffy'nin canını yakabilmiştir. Teach'e göre bunun sebebi, meyvenin gerçekten bir iblisin gücüne sahip olmasıdır. Dolayısıyla Teach'in stili, rakibine yaklaşıp onu yakalayarak defansını aşmak ve daha sonra saldırmaktır.

Blackbeard'ın rakibinin gücünü iptal edebilmesi için fiziksel olarak tutabilmesi gerekmektedir. Bu yüzden yakalayamadığı rakiplerine karşı büyük bir dezavantajı vardır. Özellikle uzun mesafe savaşçıları daha büyük bir tehdittir. Ancak bu zayıflığını en sevdiği özellik olan "Korouzu" ile yani rakiplerini kendisine çekme gücü ile kapatmaktadır. Ancak bu tekniğin de bir zayıf noktası vardır çünkü teknik kullanıldıktan sonra rakiplerine yakın mesafeden saldırmaları için bir fırsat vermektedir.

Gura Gura no Mi

En güçlü Paramecia türü meyve olduğu söylenen Gura Gura no Mi meyvesine sahip olduktan sonra, Blackbeard artık havanın kendisini kırarak şok dalgaları yaratabilmekte ve Marineford binasını yok edebilecek kapasitede depremler oluşturabilmektedir. Ayrıca gücünü yumruğundaki bir "deprem balonu"na odaklayabilir ve böylece tek bir yumruğun etkisini çok büyük oranda arttırabilmektedir. Bu gücünü, kendisi ve Whitebeard'ın cesedi üzerine siyaj bir örtü kapatarak kazanmıştır. Nasıl yaptığı henüz bilinmemekle beraber Yami Yami no Mi meyvesini bu işlem sırasında kullandığı varsayılmaktadır.

Ancak Teach'in, yeni elde ettiği gücü üstünde tam bir hakimiyeti olmadığını kabul etmesinden ötürü, güç bakımından Whitebeard kadar yetenekli olmadığı söylenebilmektedir. İki güçlü Şeytan Meyvesi'ne sahip olmasına rağmen Teach Akainu ile doğrudan bir karşılaşmaya giremezken, Whitebeard Akainu ile kafa kafaya dövüşmekten kaçınmamıştır; bu da Whitebeard ile aralarındaki güç farkına dair açık bir kanıt olmuştur.

Ancak bilinmelidir ki, Whitebeard'tan daha dikkatsiz ve ahlaksız bir karaktere sahip olan Blackbeard, dünya için Whitebeard'ın kendisinden çok daha büyük bir tehdittir. Marshall D. Teach yeni gücünü test etmek için rastgele depremler oluşturduğu zaman bunun çok güzel bir örneği görülmüştür. Marineford'tayken Sabaody Takımadası'na farkına varmadan dev bir tsunami bile göndermiştir.

Resim
- Yami Yami no Mi ve Gura Gura no Mi

Hikaye

Geçmiş

Whitebeard Korsanları

Blackbeard Korsanlar Kralı olma hayalini kurmaktadır. Bunu yapabilmek için Yami Yami no Mi meyvesini istemiştir. Meyveyi bulabilmesi için en büyük şansı olduğunu düşünerek, 16 yaşından daha büyük değilken, Whitebeard Korsanları'na katılmış ve yıllar boyu bu meyveyi aramıştır. Daha sonra ona ihanet edene kadar en az 20 yıl Whitebeard için çalışmıştır. 22 yıl önce Shiki Impel Down'dan kaçtıktan sonra 18 yaşındaki Blackbeard, Flying Pirate planı hakkında Whitebeard ile konuşurken, Marco, Jozu, Vista, Blenheim ve Haruto arasında görülmüştür.

Kan ve Cinayet

Şimdiki hikayeden 2 yıl önce, Blackbeard ve Shanks dövüşmüştür. Blackbeard savaş sırasında Shanks'in gözündeki 3 çizgi şeklindeki yarayı vermiştir. Daha sonra Blackbeard ikinci bölük üyesi olmuş ve kendisi ünvanı kabul etmeyerek Ace'in bölük komutanı olabilmesi için onu cesaretlendirmiştir.

Bir gün Whitebeard Korsanları'nın 4. bölük komutanı Thatch bir Şeytan Meyvesi bulmuştur. Bunun, tayfaya katılmasının asıl sebebi olan Yami Yami no Mi olduğunu anlayan Blackbeard, Thatch'i öldürmüş ve meyveyi alarak kaçmıştır. Bir müttefiğini öldürüp "baba"sına ihanet etmesinden ötürü, Whitebeard'ın onu gönderme konusundaki gönülsüzlüğüne rağmen, 2. bölük komutanı Ace Blackbeard'ın peşine düşmüştür. Ace'in peşine düştüğü vakit, Luffy'nin Arlong Park'tan ayrılmasından bir süre sonradır çünkü bir flashback'te Ace Luffy'nin ilk ödülünü Whitebeard'a gösterirken ve kardeşinden gurur duyarken görülmüştür. Ancak o noktada Blackbeard kendisine bir tayfa edinmiş ve korsanlığa başlamıştır.

Blackbeard daha sonra, eski bir polis ve tayfanın dümencisi olan Laffitte, keskin nişancı Van Augur, dümenci Jeasus Burgess, doktor Doc Q ve Doc Q'nun atı Stronger'dan oluşan Blackbeard Korsanları'nı toplamıştır. Bir süre sonra korsan mürettebatı Drum Krallığı'nı yağmalamaya başlamış ve ironik şekilde krallığın tiran kralı Wapol'un kaçmasına sebep olmuşlardır.

Resim
- Thatch'in meyvesine göz dikmiş olan Teach

Skypiea - Bir Hayalperestin Peşinde

Luffy Alabasta'da Crocodile'ı yendikten sonra, Laffitte Blackbeard'ın Crocodile yerine Shichibukai olmasını önermiş ve Dünya Hükümeti de Blackbeard'ın yeterli şöhrete sahip olmaması sebebiyle bunu reddetmiştir.

Luffy bir bardayken, yanında oturan şişman bir adamla (daha sonra anlaşıldığı üzere o kişi Blackbeard'tır) servis edilen kirazlı turta yüzünden tartışmaya başlamıştır. İkisinin de uyarısının birbirine karşı olduğunu farkeden ikili, birbirlerini görmezden gelmeye karar vermişler ve kola içmeye devam etmişlerdir. Kola içerken yine karşıt fikirlerini söylemişler ve bu sefer birbirlerine iyice sinir olmuşlardır. Daha sonra yemek siparişi vermek istemişler ve bu sefer de sipariş sayısı üzerinden birbirleriyle çekişmeye başlamışlardır. Bu noktada Luffy ve Blackbeard anlamsız bir kavgaya girişmek istemişler ancak barında problem istemeyen Terry, Blackbeard'a turtalarını vermiş ve gitmesini istemiştir. Blackbeard bardan çıkarken Bellamy içeri girmiş ve diğer müşterileri şaşırtmıştır.

Hasır Şapkalar Bellamy'yi dövdükten sonra, Nami birisinin Skypiea diye bir yerin var olduğunu söylediğini duymuştur. Bu kişi daha önce barda tanıştıkları kişidir (Teach). Nami'ye üzülecek bir şey olmadığı için neden üzgün olduğunu sormuştur çünkü Luffy ve Zoro dövüşü kazanmıştır. Blackbeard konuşulan bu "yeni çağ"ın saçmalık olduğunu söylemiş ve korsanların hayallerinin asla sona ermeyeceği şeklinde bağırmıştır. Konuşmasına devam ederken, etrafındaki herkesin neden bu kadar yüksek sesle bağırdığını merak etmiştir. Adam, bazı savaşların anlamsız olduğunu söylemiş ve gülmüştür. Zoro oradan ayrılırken Luffy de adama bakakalmıştır. Daha sonra Luffy de ayrılmış ve ona iyi şanslar dilemiştir. Blackbeard daha sonra kahkaha atmış ve içkisinin bugün güzel olduğunu söylemiştir.

Luffy'nin kim olduğunu öğrendikten sonra Blackbeard, 100.000.000 Beri'lik ödüle sahip Luffy'yi ve 60.000.000 Beri'lik ödüle sahip Zoro'yu yakalamaya karar vermiştir. Ancak ondan önce, Bellamy Korsanları tarafından hayalperest olduğu için dalga geçilen Luffy'ye, korsanların hayal etmeyi asla bırakmayacağına dair arkadaşça bir konuşma yapmıştır. Zoro ve Luffy'yi yakalamayı denemiş ancak Knock-Up Akıntısı Hasır Şapkaları yukarı götürdüğünde gemisi parçalanmıştır.

Resim
- Teach Luffy'ye nasihatte bulunuyor

Güneş vs. Karanlık

Tüm sakinleri öldürüp, bayıltıp veya kovduktan sonra Blackbeard bir gazeteden Enies Lobby olaylarını okumuş ve Luffy'nin ödülünün kesinlikle artacağını söylemiştir. Ancak onun peşine düşmeden önce Ace gelmiş ve onlara meydan okumuştur.

Blackbeard ona komutanım demiş ancak Ace onu terslemiştir. Blackbeard arkadaş gibi davranmaya devam edip birbirlerini uzun süredir görmediklerini söylemiş ancak Ace ona bir tayfa üyesini öldürdüğünü ve bunun affedilmez bir suç olduğu şeklinde yanıt vermiştir. Blackbeard, eğer birleşirlerse yenilmez olacaklarını söyleyerek Ace'e tayfasına katılmasını teklif etmiştir. Daha sonra Whitebeard'ın döneminin sona erdiğini ve ilk hedeflerinin Monkey D. Luffy olduğunu eklemiştir. Ona katılarak beraber Luffy'yi öldürmeyi teklif etmiş ancak Luffy'nin kardeşi olduğunu söyleyen Ace haklı şekilde tayfaya katılma teklifini reddetmiştir.

Daha sonra birdenbire Ace'in yanından bir kurşun geçmiştir çünkü Van Augur Ace'i öldürmeyi denemiştir. Ace Higan tekniği ile arka arkaya ateş mermiler göndermiştir. Ancak Jesus Burgess aniden komple bir evi Ace'e fırlatmış fakat Ace Enkai kullanarak evi komple yakıp kül etmiştir. Blackbeard Augur ve Burgess'e kızmış ve Ace'in onların çok üstünde olmasından ötürü geri çekilmelerini söylemiştir. Ace aniden Hiken saldırısı ile Blackbeard'ı alevlere boğmuş ancak Blackbeard alevlerden kurtulmuş ve ayağa kalkmıştır. Daha sonra Thatch'e yaptıklarını kabul etmiştir. Yıllardır aradığı meyveye sahip olduğu için başka şansının olmadığını da eklemiştir. Blackbeard aradığı meyvenin şeklini şemalini iyice öğrendikten sonra Whitebeard Korsanları arasında beklemeye devam ettiğini söylemiştir. Meyvenin eline geçmesinin kader olduğunu söylemiş ve onunla en büyük olacağını iddia etmiştir. Eli karanlık içinde kaybolmaya başlamış ve bir Logia için bile bu meyvenin çok özel olduğunu söylemiştir. Daha sonra tüm vücudu siyah bir parıltıyla kaplanmış ve kendisinin "karanlık" olduğunu söylemiştir.

Ace Teach'in meyvesinin yeteneklerini sorgulamış ancak Teach, Yami Yami no Mi meyvesinin en güçlü meyve olduğunu, Ace'in onu öldüremeyeceğini söylemiştir. O sırada şehirde yaşayan insanlar kara bir duman görmüş ve korsanların hala orada olduğunu düşünerek kaçmaya başlamışlardır. Ayrıca Blackbeard Korsanları'nın gerisi de Teach'in delirmeye başladığını söylerek kaçmıştır. Blackbeard her tarafa karanlık filizler göndermiş ve etraftaki insanları daha çok korkutmuştur. Teach daha sonra gücünü açıklamış ve karanlığın, her şeyi (ışığı bile) içine çekebilen bir yerçekimi olduğunu söylemiştir. Ace, karanlığın ona yaklaşmadığını söylemiş ancak Teach henüz saldırmadığı şeklinde yanıt vermiştir. Birden, Teach "Kara Delik" tekniğini aktive etmiş ve şehrin içeriği (binalar dahil) karanlığının içine düşere kaybolmaya başlamıştır. Karanlığın her şeyi içine çekeceğini ve onları ezeceğini söyleyen Teach, yaptığına devam etmiştir. Daha sonra şehrin yıkıntı halini göstermek için "Liberation" tekniğini kullanmış ve şehrin yıkıntıları paramparça şekilde karanlıktan dışarı fırlamıştır. Siviller şehirlerinin yıkımında ötürü sersemlemişler ancak Teach yeteneği hakkında atıp tutmaya devam etmiştir.

Ancak, Ace'in patlayıcı özellikli "Hoturabi" tekniğini geç farketmiş ve alevler her yanını sarmıştır. Teach acıyla yerde yuvarlanırken, Ace Yami Yami no Mi meyvesinin gücünü anladığını ancak eğer Teach Logia olsaydı bu saldırıdan yara almaması gerektiğini söylemiştir. Karanlık hızlıca alevleri absorbe etmiş ve Teach ayağa kalkarak meyvesinin her şeyi (yurmuk, şimşek, alev ve hatta acı dahil) içine çektiğini söylemiştir. Bu yüzden diğer Logia'lar gibi saldırılardan kurtulamadığını söylemiş ancak bu kusura rağmen bir şey daha yapabildiğini söylemiş ve Ace'i kendisine doğru çekmeye başlamıştır. Ace'i omzundan yakalayan Teach, bu diğer yeteneğin ne olduğunu anlamış olmalısın diyerek Ace'in karnına sıkı bir yumruk atmıştır.

Ace'in yediği bu yumruktan sonra Teach, en son ne zaman yumruk yedin diye yorumda bulunmuştur. Teach, meyvesinin gücünün her şeyi, hatta Şeytan Meyvesi güçlerini bile içine çekebildiğini, böylece bir meyve kullanıcısına dokunarak gücünü etkisiz hale getirebileceğini söylemiştir. Teach, kendi güçlerini abartan Şeytan Meyvesi kullanıcılarına karşı çok etkili bir avantaj elde ettiğini söylemiş ancak Ace bunun için yakalanmaları gerektiği şeklinde yanıt vermiştir. Teach Ace'in kaçamayacağını söylemiş ve onu kendine doğru çekmeye başlamıştır. Ace iki alev mızrağı göndererek Teach'in göğsünü yaksa da, Teach neredeyse Ace'in boynunu kırabilecek kadar güçlü bir yumruk indirebilmiştir. Parmaklarını çapraz yaparak Ace çapraz alevler göndermiş ancak Blackbeard sadece gülümsemiştir. Patlamalar devam ettikçe Van Augur, bir meyve kullanıcısının meyvesi olmadan zayıf olacağını düşündüğünü ancak Ace'in temel dövüş gücünün de inanılmaz olduğunu söyleyerek ona övgüde bulunmuştur. Siviller ise adalarının yok edildiğini izlerken bunu hiçbir insanın yapamayacağını ve tüm adanın risk altında olduğunu söylemiştir.

Teach'in söylediği gibi Ace yenilmiş ve gücü kaybolursa yazık olacağını söyleyen Teach, tayfasına katılması için ona ikinci bir şans vermiştir. Ancak Ace reddetmiş ve eğer pes ederse yaşamanın da anlamı olmayacağını söylemiştir. Teach gülmüş ve hayatta kalmanın bu dünyadaki asıl şey olduğunu söylemiştir. Ace daha sonra bir alev küresine dönüşmek için etrafında alevler toplarken Whitebeard'ı kral yapma hayalini söylemiş, Teach ise sadece bir kişinin kazanabileceği şeklinde yanıtlamıştır. Çarpışma sonrası herhangi bir sonuç gösterilmemiş ancak Ace'in şapkasının yerde olduğu görünmüştür. Bu olay, daha sonra gerçekleşecek olayların başı olarak yorumlanmıştır.

Resim
- Yok edici karanlık vs. yakan alevler

Marineford Savaşı

Resim
- Blackbeard ve Impel Down'dan aldığı tayfası

Dünya Hükmeti Shichibukai'yi savaş için çağırdığında, Blackbeard da katılmış ve daha sonra diğer Shichibukai'ler ile (Jinbe ve Hancocok hariç) birlikte yemek yerken görülmüştür. Ancak daha sonra tüm tayfasıyla Impel Down'a gitmiş ve gardiyanlara saldırmıştır. Impel Down'da aşağı seviyelere ilerlerken önce Magellan sandığı Shiliew ile daha sonra da Hannyabal ve Luffy ile karşılaşmıştır. Jinbe ona kızarken, Luffy Jaya'da ona hayallerini bırakmaması gerek diyen adamla, kardeşini idama gönderen kişinin aynı olduğunu anlamıştır. Blackbeard kardeşinin idamıyla Luffy'yi kışkırtmış ve onun iyice hiddetlenmesine sebep olmuştur.

Resim
- Luffy ve Blackbeard tekrar karşılaştıklarında

Blackbeard iyi şansından ötürü Luffy'yi övse de (eğer Ace yerine Luffy'yi yenseydi, onu kesinlikle öldürecekti), Luffy kızgın şekilde Gomu Gomu no Jet Pistol tekniği ile saldırmıştır. İkisi kısa bir karşılaşma yapmış ancak Jinbe tarafından durdurulmuştur çünkü Ace için vakit giderek daralmıştır. Blackbeard Luffy'nin Haki'sinin geliştiğini ve onu hafife aldığını kabul etmiştir. Magellan geldiğinde Blackbeard Luffy'nin kaçmasına izin vermiştir.

Blackbeard ve Jinbe, her ikisinin de aynı anda Impel Down'a girmiş olmasından ötürü memnuniyetlerini söylemiş ve Teach bunun, onlar gelmeden önce tam olarak ihtiyaç duydukları şey olduğunu eklemiştir. Ancak, Magellan Hidra tekniği ile tüm Blackbeard Korsanları'nı yakalamayı başarmıştır. Magellan Luffy'nin peşine düştüğü sırada Blackbeard acının dayanılmaz olduğunu söylemiş ve acı içinde çığlık atmıştır.

Blackbeard ve tayfası, Shiliew'in verdiği bir antidot sayesinde kurtulmuştur. Blackbeard daha sonra Shiliew'in tayfasına iyi bir katkı olacağını söyleyip onu tayfasına katılmaya davet etmiştir. Shiliew bu teklifi kabul etmiş ve uzun süredir onun gibi birisini beklediğini söylemiştir.

Shiliew'i aldıktan sonra Teach 6. seviyeye doğru ilerlemeye devam etmiş ve o kattaki herkesi tayfasına davet etmiştir. Ancak bunun için bir şart vardır: Herkes ölümüne dövüşecek ve hayatta kalanlar özgür bir şekilde tayfalarına katılabilecektir. Ne kadar mahkumun öldüğü bilinmese de, Blackbeard'ın 4 kişiyi daha tayfasına eklediği görülmüştür: Sanjuan Wolf, Avalo Pizarro, Vasco Shot ve Catarina Devon. Böylece, başka mahkumların kaçtığını fark etmeyen Blackbeard Korsanları, yeni mürettebatı ile Impel Down'dan ayrılmış ve Marineford'a doğru yol almışlardır.

Resim
- Luffy'nin Blackbeard'a saldırısı

Marineford'un İşgali

Blackbeard daha sonra, Impel Down'dan aldığı yeni mürettebatıyla birlikte, eski kaptanının ölümünü izlemek için Marineford'a gelmiştir. Blackbeard daha sonra Sengoku'ya Shichibukai olmayı istemesindeki tek sebebin Impel Down'a girebilmek olduğunu ve artık bu ünvana ihtiyacı kalmadığını söylemiştir.

Saldırılarının öncüsü olarak Blackbeard ilk hareketi başlatmış, Whitebeard'ın bulunduğu zemindeki yer çekimini arttırarak onu yerine çivileyecek şekilde Şeytan Meyvesi gücünü kullanmış ve daha sonra Kurozou ile Whitebeard'ı kendisine çekerek Gura Gura no Mi gücünü etkisiz kılmaya çalışmıştır. Ancak bu saldırı Yonko'yu caydıramamış ve bisentosu ile saldırarak Blackbeard'ı yere yıkmıştır. Daha sonra Whitebeard ona doğru dönerek aşırı güvenin ve aceleciliğinin onun zayıf noktası olduğunu söyleyerek onu azarlamıştır. Blackbeard'ın boynunu tutan Whitebeard, çok güçlü bir şok dalgası yollamış ve bu saldırısıyla Marineford sarsılmıştır.

Sakinliğini yitiren Blackbeard, adamlarına ellerindeki her şeyi ateşlemesini söylemiştir. Buna rağmen Whitebeard ayakta kalmış ve son sözlerini iletebilmiştir. Whitebeard'a göre Blackbeard Roger'ın beklediği kişi değildir. Daha sonra Whitebeard'ın ayakta kalarak öldüğünü gören Blackbeard, büyük bir şok yaşamıştır.

Yaşadıkları şoka rağmen Blackbeard'ın tayfası Whitebeard'ın üstünü siyah bir örtü ile kapamış ve Blackbeard da bir süreliğine bu örtünün altına girmiştir. Daha sonra hem Yami Yami no Mi hem de bir şekilde Whitebeard'ın vücudundan koparıp alabildiği Gura Gura no Mi meyve güçlerine sahip şekilde örtünün altından çıkmıştır. Büyük bir kahkaha atmış ve bunun artık onun çağı olduğunu tüm izleyenlerin önünde söylemiştir.

Yeni gücüyle kendisine aşırı güvenmeye başlayan Blackbeard, Marineford'u batırarak iyi başlangıç yapıp yapamayacağını merak etmiştir. Ancak Sengoku araya girmiş ve tüm tayfasını havaya uçuracak bir şok dalgası göndermiştir. Filo amirali kendine aşırı güveni yüzünden onu uyarmış ancak Teach, Sengoku'nun Marineford'u korumasını görmeyi iple çektiğini söylemiştir. Animede dövüşleri, şok dalgaları ve deprem yumrukları ile Marineford'u daha fazla yıkacakları şekilde genişletilmiştir. Sengoku Teach'i bir başka şok dalgası ile vurmuş ancak Teach tıpkı Whitebeard gibi adayı sallayan bir saldırı ile misilleme yapmıştır. Tayfası tarafından üstünde bulundukları platformu parçalamaması konusunda uyarı almış, Blackbeard da gücü kontrol etmede zorlandığını söylemiştir. Jesus Burgess yardım için savaşa katılmış ancak Garp'in katılmasıyla geri püskürtülmüştür. Blackbeard, Garp ve Sengoku'yu kışkırtmış, Whitebeard gibi onların da işini bitireceğini söylemiştir. Coby'nin konuşmasıyla ve daha sonra Shank'in gelişiyle şoke olmuş, Kızıl Saç Korsanları ile daha sonra savaşacağını belirtmiştir.

Resim
- Sengoku'nun şok dalgası

Savaştan Sonra

Blackbeard, yanına Jewelry Bonney'i de alarak Yeni Dünya'ya doğru yol almıştır. Tayfası kendi içinde atışırken görülmüştür. Sanjuan Wolf'un büyüklüğü yüzünden gemileri yıkımın eşiğine gelmiş ve Denizciler'le Bonney'i vererek yeni bir gemi almak için görüşmelere başlamıştır. Teach'e göre Bonney, Yeni Dünya için çok zayıftır. Ona evlenme ve tayfasına katılmayı teklif etmiş ancak Bonney kabul etmeyerek başına bir tekme indirmiştir. Van Augur savaş gemisinin gelmek üzere olduğunu ancak takas olmayacağını çünkü Akainu'nun gemide olduğunu söylemiştir. Anlaşmanın olmayacağını anlayan Blackbeard Korsanları, Bonney ve tayfasını geride bırakarak kaçmıştır.

Güçteki Artış

Zaman sıçraması sırasında Blackbeard deneyimini ve bilgisini kullanarak daha önce Whitebeard'a ait bölgeleri ele geçirmiş ve Yonko'lardan biri olmayı başarmıştır. Blackbeard Korsanları şu anda güçlü Şeytan Meyvesi kullanıcılarını avlamaktadırlar.

Büyük Savaşlar

Marshall D. Teach vs. Shanks
Marshall D. Teach vs. Thatch
Blackbeard Pirates vs. Drum Krallığı
Marshall D. Teach vs Sarkies
Marshall D. Teach vs. Portgas D. Ace
Blackbeard Pirates vs. Impel Down Gardiyanları (Level 1)
Marshall D. Teach vs. Hannyabal ve Bazuka Birimi
Marshall D. Teach vs. Monkey D. Luffy (Jinbe tarafından kesildi)
Blackbeard Pirates vs. Magellan
Blackbeard Pirates vs. Magellan (ikinci kez, görüntülenmedi)
Marshall D. Teach vs. Edward Newgate
Blackbeard Pirates vs. Edward Newgate
Blackbeard Pirates vs. Fleet Admiral Sengoku
Blackbeard Pirates vs. Bonney Pirates

Etkilenmeler

Blackbeard aslen korkutucu bir korsandır ve gemisi 1996 yılında Carolina'da bulunmuştur. 1997'de One Piece'e başlayan Oda, büyük ihtimal ondan etkilenmiştir. Ayrıca Oda, tarihi korsanlar arasında favorisinin Blackbeard olduğunu söylemiştir.

Marshall D. Teach'in ismi, Blackbeard'ın gerçek ismi olan Edward Teach'ten kısmen alınmıştır. Eski kaptanı Whitebeard ise ismini Edward Teach'ten almıştır (Whitebeard'ın ismi Edward Newgate'tir). Hatta Teach'in öldürdüğü 4. bölük komutanının ismi olan Thatch bile, gerçek Blackbeard için kullanılan isimlerden birisidir.

Anime ve Manga Farkları

Mangada Teach'in Thatch'i nasıl öldürdüğü detaylı olarak anlatılsa da animede Teach onu sırtından bıçaklamıştır.

Animede Blackbeard ile Whitebeard arasındaki dövüşte Whitebeard Blackbeard'ı boğazından yakaladığında Blackbeard birkaç yumruk atacak şekilde genişletilmiştir. Ayrıca Whitebeard'ı kalbinden çakmaklı tüfek ile vurmuş ve tayfasına katılmasını söylemeden önce birçok kez ateş etmiştir. Ancak mangada deprem yumruğundan kurtulduktan hemen sonra tayfasına ateş etmeleri emrini vermiştir. Ayrıca bisentodan aldığı yara mangadaki kadar şiddetli değildir. Mangada Yami Yami no Mi sol elinde ve Gura Gura no Mi sağ elindeyken animede tersi şeklinde gösterilmiştir.

Blackbeard denizleri oynattığında oluşan tsunami, Heart Korsanları'nı bir askeri bombardımandan kurtarmıştır.

Önemsiz Şeyler

Blackbeard'ın şu anki yaşı 40'tır ve bu da 16 yaşında veya daha gençken Whitebeard'ın tayfasına katıdığı anlamına gelmektedir.
Stron World filminde tıpkı Blackbeard'a benzeyen bir adam Golden Lion Korsanları arasında görülmüş ve farkedilebilen tek fark da dişler olmuştur.
Eksik dişler, korsan şapkası, giyimi ve genel karakterilye Teach, bir beylik korsanına benzemektedir.
581. sayıda Impel Down'daki mahkumlara seslenirken hiçbir dişi eksik değildir. Bu büyük ihtimalle Oda'nın bir çizim hatasıdır.
Blackbeard'ın favori yemeği turtadır ve 3 kez turta yerken gösterilmiştir.
Hayvani bir motifi olmayan ilk Shichibukai'dir.
One Piece Blue: Grand Data File'da Teach, Marshall D. Teach veya Blackbeard olarak tanıtılmamış, onun yerine "Kirazlı Turta Adamı" olarak tanıtılmıştır.
Teach, meyvesini yemeden önce gösterilen tek Şeytan Meyvesi kullanıcısıdır ancak Teach, meyvesini yerken de gösterilmemiştir.
Flashback'lerden birinde Teach'in kullandığı pençede 4 tırnak varken, Shanks'in 3 yara izi vardır


http://onepiecetr.com'dan alıntıdır. Çeviren arkadaşa teşekkür ederiz.
Betrayer... In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes can see what others cannot.
Kullanıcı avatarı
madaraninsolsharingani
Mesajlar: 2747
Kayıt: 14 Şub 2012 19:09
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Bleach, One Piece
Favori Anime: Code Geass, FMA:Brotherhood,Naruto, Bleach, One Piece
Konum: Soul Society Milli Parkı

Kim yaptıysa çok iyi yapmış. Ellerine sağlık.
Resim
Kullanıcı avatarı
Serininjaa
Mesajlar: 141
Kayıt: 04 Tem 2013 12:43
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece,Naruto
Favori Anime: One Piece
Konum: Grand Line

Kim yaptıysa helal vallaha çok güzel olmuş bu karakter hakkında bişiler merak ediyordum öğrendim saolun
Resim
► Spoiler Göster
► Spoiler Göster
Kullanıcı avatarı
Elodin
Mesajlar: 971
Kayıt: 23 Şub 2012 16:27
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece, Holyland, Berserk, Kokou no Hito, Liar Game, Vagabond
Favori Anime: One Piece, Death Note, Hellsing, Basilisk, Samurai 7, FMA Brotherhood, Kuro no Keiyakusha
Konum: Bursa

One Piece'deki tek korsan gibi korsana yakışan bir yazı...
Kullanıcı avatarı
Z.K
Mesajlar: 431
Kayıt: 18 Ara 2012 16:15
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: One Piece, Berserk, Slam Dunk, Shingeki no kyojin, Bleach
Favori Anime: Rurouni Kenshin, Slam Dunk, One Piece

Çok güzel bir yazı. Şimdi ''Marco'ya göre bu durum, Blackbeard'ın vücuduna özgü bir gariplik sayesinde olmuştur'' acaba bu adamın 2 tanemi midesi var :/
Resim
Kullanıcı avatarı
.^.sharingan.^.
Mesajlar: 473
Kayıt: 10 Ağu 2013 19:42
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Berserk-Vagabond-One piece-One Punch Man, liar game.
Favori Anime: GİNTAMA-Shingeki no Kyojin-Hagane no Renkinjutsuş.
Konum: sincity

Ellerine sağlık, kim yazdıysa.
Resim
Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın.
Kullanıcı avatarı
lineon
Mesajlar: 66
Kayıt: 18 Ara 2012 21:42
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Naruto,One piece
Favori Anime: Naruto,One piece
Konum: София

BB hakkında merak ettiğim tek şey Shanks'la olan dövüşleri ve Shanks'a o yarayı nasıl açtığıdır.Umarım bir Flashback ile bize bu wsyi gösterir Oda.
Kullanıcı avatarı
damn2u
Mesajlar: 54
Kayıt: 20 Ara 2011 00:51
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Bakuman
Favori Anime: Hunter x Hunter

Karakter olarak sıradışı ve sağlam bir kötü karakter. Seiyuu'su Akio Ōtsuka ise resmen cuk diye oturan bir seslendirme yapmış, en sevdiğim ses tonlamasını yapıyor desem bile abartmam kendi adıma. :side:
I beg to dream and differ from the hollow lies!
Kullanıcı avatarı
FJ Laxus
Mesajlar: 57
Kayıt: 20 Nis 2014 18:55
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: Fairy Tail , Naruto , One Piece , Katekyo Hitman Reborn , Shingeki no Kyojin ,
Favori Anime: Fairy Tail , Naruto , One Piece , Bleach , Death Note , Kaichou Wa Maid-Sama , Katekyo Hitman Reborn , Shingeki no Kyojin , Kuroko no Basket

Yazi icin tesekkurler. Super olmus :D
Resim

-STOP ME, IF YOU CAN!
Kullanıcı avatarı
karacametehan
Mesajlar: 56
Kayıt: 11 Eyl 2014 10:43
Cinsiyet: Erkek
Favori Manga: one piece bleach naruto fairy tail kuroko no basket death note
Favori Anime: one piece bleach naruto fairy tail kuroko no basket death note

Eline sağlık kardeş :cheer: :cheer: :cheer:
Resim
Cevapla

“Karasakal Korsanları” sayfasına dön