Bu haki olaylarını fazla karıştırmıyorum,bilmiyorumda.Ama yorumlara bakınca 2nizde aslında aynı şeyi söylüyorsunuz,2nizde haklısınız.Biriniz haki meyveyi iptal ediyor diyor,evet doğru.Bencede iptal ediyor.Nedenine gelirsek iptal etmese vuramaz zaten.Haki vurduğu yerdeki meyveyi iptal ediyor,yani kişinin vücuduna vuruyor lafı vardı demekki iptal ediyor.Diğer arkadaşın iddiası haki vuruyor ama meyveyi kullanmaya devam ediyor.Evet bence buda doğru.Haki ile bir eline vurursun ama adam diğer eli ile meyvesini kullanabilir.Bence 2nizde haklısınız ama ortak noktada birleşemiyorsunuz.
Dogru soyluyorsun.. Zaten ben arkadasa bu yuzden hep sıcakkanlı bir yaklaşımda bulundum. Aramızda iletişim kopukluguna neden olan şey "iptal etme" kelimesi. Bu kelimeyi kullanırsak sanki "meyve güçleri de iptal oluyor" gibi bir durum ortaya cıkıyor ve bu cok buyuk yanlıs anlasılmalara neden olabilir. Bu yüzden "iptal etme" kelime öbeği yerinde farklı bir tanım kullanmalıyız bence
Bu konu bir kullanıcının benim ortaya attıgım bir teorinin ardından, alttaki mesajı atmasıyla off topic bir hal aldı.(Bkz. Jozu , Mihawk)
ilerleyen bölümlerde de Mihawk tan hakiye, ordan da Buggy e kadar geldi. Elimden geldigince fark ettiğim şeyleri açıklarken forumun düzenine zarar verecek birşey yaptıysam kendi adıma uzgunum. Lutfen bu mesajdan sonra konuya uygun olarak Zoro nun hakisi üzerinde tartışalım
Edit: Zoro nun haoshoku kullandıgına dair hicbir kanıt olmadıgını düşünüyordum. Ama gelin görün ki fikrim degisti. Alttaki video yu daha önce izlediğimde bu haoshoku olamaz demiştim.
31. snde Shanks gemiye haoshoku hakisiyle zarar veriyor. Bunu görür görmez anladım ki haoshokuyla cansız maddelere de zarar verilebiliyor. Bu yüzden fikrimi değiştirdim ve bence Zoro ilk verdiğim linkte haoshoku kullanıp adamın kılıcına etki ediyor.... Tam o anı yavaşlatıp izlemenizi tavsiye ediyorum...
En son Celebhol tarafından 10 Kas 2011 21:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep:"Düzenle" butonunu kullanalım lütfen.
zoroda haoshoku hakisi yok ama diÄŸer 2 sinden biri veya her 2 side olabilir
"Üzerime yemek veya içki dökebilrsiniz veya tükürebilirsiniz.Ben buna gülüp geçerim.Ama ne sebeple olursa olsun.Dostlarıma zarar vereni asla affetmem.... (Shanks) "
Sayfalara baktım da bazı tartışma konularına değinmek istiyorum.Mihawkın jozuyu kesememesi ile ilgili mesela.Zoro vs mr1 vssinin linkini çok kez atmışsınız.O dövüşün öncesinde zoro en güçlü saldırısını yapıyor ama mr1i kesemiyor.Daha sonra sakinleşerek kas gücüyle değil farklı bir güçle saldırıyor ve kesiyor.Mihawkın da wbye attığı saldırı en güçlü saldırısıydı yani zoronun mr1 e son gücüyle dalıpta kesemediği gibi.O saldırı mihawkın en güçlü saldırısıydı ama en keskini değildi bana göre. Buggye mihawk neden vuramadı gibi birşeyler geçmiş ve hakisi yok falan denmiş.Mihawkın orada ki hedefi zaten buggy değil luffydi.Luffy buggyi canlı kalkan olarak kullandı.Ve sırf buggy orada bağırdı diye canı yandı diyorsunuz buggy gibi bir adama dünyanın en güçlü kılıç ustası saldırmış ve orada ciddi davranmasını mı bekliyorsunuz siz?Korkudan ve salak bir kraraktere sahip olmasından kaynaklı o.Ayrıca mihawkta haki olmasa crocodile ile kapışamazdı. Hatta bazen mangaka sırf komiklik için falan da böyle şeyler yapabiliyor yani sıradan kişiler logialara vuruyor ve buna haki falan deniyor.Buggye olanı kastetmiyorum savaşın ortasında manga ka komiklik olsun diye öyle bir şey yapmaz.Ama mesela naminin sürekli luffynin kafasını şişirmesi ya da frankynin bataklık adamı tutup fırlatabilmesi.Orada adam logia diye bizim tayfa ona bir şey yapamasa iki yıllık eğitim neye yaradı derdik.Yani luffy olmasa o adam sikecekmiş tayfayı gibisinden.Orada bataklık adam ezilsin diye tayfadaki herkes tokatladı adamı.Bunu bile kanıt gösterenler vardı frankyde haki var diye.Ve luffy serinin başlarında arlong ona mızrakla vururken onu sakince tutup kırmasına da haki denmiş.Orada sadece mangaka luffyi karizma yapmak istemiş. O mantıkla luffynin serinin başında gomu gomu no bazooka ile adam uçurması,ejder soylumudur nedir balonlu adama attığı yumruk falan hepsi haki oluyor. Bu seri de haki dışında da insan üstü şeyler olabilir ya da karizma için bir şeyler yapılabilir.Mesela zoro rüzgar keserek getsuga tenshou gibi bir şey atıyor ve sanji yanan tekmeler atıyor. Zoro vs mr1 de haki yoktu.Zoro sakince dinleyerek kas gücüyle değil kılıcının ruhuyla savaşmayı öğrendi.Taşların düşmesini ve kılıcın yerini anlaması da aynı şekil de.Zoro oradan beri bacaya sıkışınca falan da choppar kılıcı getirince kılıcın yerini anlamıştı ve yine metali kesti. Yukarı da verdiğiniz link yine aynı şekilde zoro karizma olsun diye yapılmış adamın bakışından korktular.O kılıç adamın eli titrediği için titredi zoro kılıca bir şey yapmadı.Ayrıca sen orda gerçekten çok saçmalamışsın biz silahlanma varmıdır diyoruz sen zoroyu kralın hakisi kullanıcısı yaptın.Pes. Ayrıca bu seri de istem dışı yapılan tek haki kralın hakisi diye biliyorum diğer hakiler istem dışı yapılmıyor.Onları öğreniyorsun.Yoksa luffy çoktan istem dışı bir logiayı döverdi.