Bu konuyu bir kaç haftadır açmak istiyordum ama üşengeçlikten bir türlü açamadım. Bugün de açarken hazırlıklı bir şekilde açmıyorum. Mangadan güzel kaynaklar koyarak açmak isterdim ama çok yorgunum.
Kral Neptün bildiğimiz kadarıyla efsanevi bir savaşçı ve balık adam karetesini zamanında çok iyi kullanabilen biriydi. Şuanda yaşlanmış ve hastalıkları var vs vs. Benim asıl girmek istediğim konu bu adamın haklı için ne yaptığıdır.
Joy boy'du, Nuh'un gemisiydi, balıkadamlar ve insanlardı, balıkadam bölgesi ve korsanlar tarafından korunan bir adanın rideri falan filan. Girmek istediğim yerler burası.
Kral Neptün'ün bir ordusu var. Balıkadam Adası başlı başına bir kraliyet ve Dünya Yönetimi ile savaş içinde olmayan şu anki İsrail-Türkiye gibi bir yer. Tek farkı bu adanın korsanlar tarafından korunuyor olması. Burası dikkat çekmek istediğim bir nokta. Bu ada neden korsanlar tarafından korunuyor? Bu adanın kendi ordusu ve silahlı gücü yok mu? Korsanlar burayı nasıl koruyor? Beyaz Sakal ölümünden önce bu adayı koruyordu ama nasıl? Bu adam seyahat eden biri, bir korsan. Nasıl olur da bir adayı uzaktan korur ki? Namı ile mi? Ben hiç sanmıyorum. Namdan korkacak olsa bir insan orda şimdiye kadar hiçbir korsan denizkızlarını, balıkadamları vs. kaçırmazdı. Demek ki bu koruma pek bir işe yaramıyor. Beyaz Sakal'ı da suçlamıyorum zaten. Adam elinden geleni yapmış ama elinden geleni yapmayan adam başkası. Kral Neptün atari mi oynuyor bu olaylar olurken? Kendi ülkesini başıboş korsanlardan neden koruyoramıyor? Bence Balıkadam Adasında esaslı bir rider olsa, askerleri geliştirse, orduyu güçlendirse, balıkadam karetesini kullanabilse bu ordu (Ben Oda değilim ve biraz veya çok abartılı düşünüyor olabilirim. Kusura bakmayın size mantıksız gelen birşey varsa.) Balıkadam Adasında ufak tefek sorunlardan fazla birşey olmaz.
Balıkadam Bölgesinden bahsetmek istiyorum biraz da. Kral Neptün olaylara hep pembe gözlükle bakıyor gibi bir his taşıyorum. Balıkadam bölgesinde yönetimi beğenmeyen, insanlardan nefret eden, ipsiz sapsız bir çok balıkadam yaşıyor. Peki bu Neptün bu sırada ne yapıyor? Tekrar atari mi oynuyor yoksa? Bu balıkadam bölgesinde yaşayan balıkadamlar insan zulmünden bıkmış, usanmış. Kral Neptün bu adamlar için ne yapıyor? Eğitim ve öğretim, iş, barınma, temel ihtiyaçlar, korunma. Nerde bunlar? Bunlar neden bu adamlara sağlanmamış. Bu adamlar yönetimin yaptığı yanlışlar yüzünden ayaklandılar ve iç savaş çıkarttılar.
Hody Jones... Namı diğer isyanın öncüsü. Bu adam kraliyet ordusunda çalışmış ve yeteneklerini geliştirmiş bir balıkadam. Bu adam enerji haplarını birilerinden almış, kendi başına isyan başlatçak temeli atmışi kendi başına bir ordu kurmuş, kendi başına bir sistem kurmuş. Peki tüm bunlar olurken Neptün neredeydi? Hody ordudan ayrıldıktan sonra hiç bir Allah'ın kulu bu adamın hareketlerini incelemedi mi? Bu kadar olay olurken tüm millet uyuyor muydu?
NUH'UN GEMİSİ VE JOY BOY!!!!
Nuh'un gemisi adayı yok etmek üzereyken bile ''Gemiyi yok etmemeliyiz. Joy Boy'a yıllar yıllar önce söz verdik.'' Diyen adam Nuh'un gemisinin Balıkadam Adasından uzak (Belki de Balıkadam Adası içinde. Tam hatırlamıyorum, kusura bakmayın.) olmasına, üstüne üstük korsanların içinde teşkilatlanmasına nasıl izin veriyor. Madem bu kadar önemli bu gemi senin için, neden onu koruma altında tutmuyorsun? Joy Boy... değinmek istediğim bir nokta. Bu adam kitabede adı geçen biri. Kral Neptün hangi kafada yaşıyor da 800 yıl öncesine ait bir adama verdikleri sözü düşünüyor. Ada yok olmak üzereyken bile hiç tanımadığı bir adama verdikleri sözü oğullarına aktarıyor. ''Gemiyi koruyun.'' Nedir bu yav. WTF???? Luffy şu anda prenslerin sözünü dinleseydi ve gemiyle savaşmasaydı ada yok olacaktı. (Deniz krallarının gelme nedenlerinin biri de Luffy'deki azmi hissetmeleriydi. Luffy prenslerin sözüne uyup Vander Deckmen'i uyandırmaya çalışsaydı ada harbiden toz duman olcaktı.)
İnsanlar ve Balıkadamlar
İnsanlar ve balıkadamlar arasındaki nefrete bence Kral Neptün osuruk kadar karışmamıştır. Bir ülkede imza toplamakla falan olmaz bu işler. Adamın mantığı sırf balıkadamlar üzerinde. Ada insanlarla birleşmek istiyor. Tmm Hadi imzalar toplansın ve birleşsinler. ??? Böyle bir mantık olur mu? Kral Neptün'ün Dünya Yönetimi ile de ortak çalışması gerek bu durumda. Şuanda ''balıkadamların insanları sevmesinin'', ''insanların balıkadamları sevmesi'' ile uzaktan yakından bir alakası yok. Balıkadam adasında o kadar olay oldu ama bunları su üstünde bir Allah'ın kulu bilmiyor. Kral Neptün insanları da birleşmeye ikna etmesi gerek diye düşünüyorum. Dünya Yönetimi bu konuda hiç birşey yapmıyor. Neptün Dünya Yönetimi ile anlaşsa ve bu adamları harekete geçirse, onlar da birşeyler yapsa ve Balıkadam Adasına giden korsanları RedLine'de durdursalar bu olaylar yaşanmaz.
Demek istediğim Kral Neptün tamamen başarısız bir riderdir. Silvio Berlusconi'nin OP versiyonu diye tabir edebilirim kendisini. Bence aynı Silvio gibi istifa etmeli ve Balıkadam Adasına gerçek bir rider geçmelidir. Bu adamın yerine geçecek adamın da oğullarından biri olmasına kesinlikle karşıyım. Adamlar olayı hanedanlığa çevirmişler ama hizmet yok. Bir ülke sırf kas gücüyle yönetilmez.
Bu çalışmayı sadece aklımda kalan kısımalardan yaptım. İllaki yanlışlarım var. Konudan konuya atladığımın farkındayım ama komposisyon yazmada hiç iyi olamadım. Kusura bakmayın. Lütfen önyarlılı bir tutum sergilemeden güzelce okuyun. Doğrularını yanlışlarını tartışalım bu konunun ve Kral Neptün sizce nedir ve yaptıklarını nasıl değerlendiriyor sunuz?

News