Gelişmiş arama
  • Ana Sayfa
  • Forum Ana Sayfa
  • Bağış Yap
  • Manga Oku
  • İletişim
  • Forum ana sayfa ‹ Grand Line ‹ One Piece Genel
  • Font boyutunu değiştir
  • Yazıcı görüntüsü
  • SSS

Haki vs Haki

One Piece serisiyle ilgili sorular, paylaşımlar ve diğer şeyler burada.
Cevap gönder
27 mesaj • 2. sayfa (Toplam 3 sayfa) • 1, 2, 3

Re: Haki vs Haki

Mesajgönderen droznan » 16 Tem 2011 21:30

amirallerin haki kullandığını görmedik ama coby haki kullandığını öğrendiği bölümde bütün amirallerin ve vice amirallerin haki kullandığından bahsediyor, ama orda gözlen hakisinden bahsediyorlar. Belki gözlem kullanabliyorlardır ama armanent (türkçesini hatırlayamadım) kullanamıyorlardır
droznan

Favori Anime: fullmetal alchemist
Başa Dön

Mesajgönderen SennorKris » 15 Ağu 2011 15:36

Amirallerin haki kullandıgı görmedik veya yazar bu haki diye acıkca belirtmedi diyen arkadaslar gitsin tom ve jerry gibi seyler izlesin.Ya da yapılan her hareketin bu budur şu şudur diye aciklanan bir manga okusunlar.Amirallerin haki kullandigi acik ve bariz sekilde idam sehpasini korurken gösterilmistir.

http://www.turkcraft.com/One_Piece/564/9 buyrun burda savunma hakisinin kullanıldıgı gayet net bir sekilde var.

http://www.turkcraft.com/One_Piece/597/14 burdada ayni sekilde rayleigh in savunma hakisini luffye ögrettigi sahne.

Bunları gördukten sonra hala Oda amirallerin haki kullandıgını söylemedi diyen arkadaslar varsa mümkünse düzgün bir yeriyle izlesin/okusun ya da daha izlemesin/okumasin OP.

Ek olarak her yardımcı amiralin haki bildigi acıkca söyledi.Bu 3 amiral heralde direk amiral olmadı önce yardımcıydılar.Örneğin Akainu ve Aokiji yardımcı amiralken mangada gösteriliyor.Ayrıca Enelin mantra dedigi olayda hakidir.Yani logialar da haki kullanabilir.3 Amiralde haki kullanmıstır.
Resim
SennorKris

Favori Manga: OP,Naruto,Bleach,Grantz,The Breaker
Favori Anime: OP,Naruto,Helsing,Death Note,Bleach,Hajime no İppo
Başa Dön

Mesajgönderen droznan » 15 Ağu 2011 16:11

Sen bir amirali saldırırken haki kullandığını gördün mü? Sadece o sahne var bütün manga içerisinde orda da savunma yapıyorlar. Hem vücutlarını sertleştirip hemde logia güçlerini nasıl kullanabilirler ki, bu arada ben haki kullanamıyorlar demedim.
Kizaru ışık hızıyla kaç defa tekmeledi luffyi hatırlamıyorum ama haki ile yapsaydı Luffynin ölmüş olması gerekirdi
droznan

Başa Dön

Mesajgönderen Millennium Wizard » 15 Ağu 2011 17:54

Senin verdiğin cevabı yeterli görüp tartışmayı kesmiştim ben droznan :)

Evet amiraller zırh hakisini saldırıda kullanamazlar logianın doğasına aykırı.Nasıl kullanacaklar aklıma bir fikirde gelmiyor. Zaten yeterince güçlü saldırıları birde haki ekleyebilseler güç dengeleri tamamen altüst olur.
Resim
Kullanıcı avatarı
Millennium Wizard

Favori Manga: One Piece,Hellsing
Favori Anime: Fma,Bleach,One piece
Başa Dön

Mesajgönderen Silencer » 15 Ağu 2011 18:00

mad max return yazdı:Ne yapmak zorunda o zaman, mangada yok animede yok, wikide yazıyor ( Fan yapımı) o zaman vardır. Bu kadar saçma bir argüman olabilir mi?
Bu one piece evreninin temel taşı mangasıdır, doğal olarak bizde bu temele bakarak yorum yapıyoruz. Okuyucular mangayı yorumlayacaklar da olmayan bir şey üzerinden yorum yapmak ne derece doğrudur?
Yani platform yıkılmadı diye adamlara hemen haki verdik, başka bir yerde bir kez bile herhangi bir şey dememelerine rağmen.
Wb nin ya da diğer insanların her an haki kullandığını mı sanıyorsun? Her vuruşlarında, hatırla rayleigh savaşını rayleigh bile ben bu gücü daha fazla kullanamam deyip geri vites yapıyordu. Rayleighin vurdugu adama Wb vuramaz demek sadece insanı güldürmektir.
Dayanıklılıkla alakası var tabiki, adam gelir karşına 1 yumrukta yere serersin öyle bi adam gelir ki 50 yumruk vurur öyle yere serersin.
Mesela luffy ne kadar dayak kaldırıyor. Halk arasında bu olay dayak kaldırma olarak geçiyor.

İş kanıt olmadan bizim yorumlarımıza kaldıysa bana göre dayanıklılık sana göre haki. Mangada 3 amiraldede haki olduğuna dair en ufak bir söz bile geçmedi ama, getir koy önüme mangadan böyle bir şey tamam diyeyim sana olur.

arkadaşım o wiki senden en az 100kat daha çok op biliyordur bundan isminden emin olduğun kadar emin olabilirsin
oradaki bilgilerin hepsi ya manga yada sbs onaylıdır onun harici bilgi konmaz türkiyedeki wikilerle karşılaştırman ayrı komiklik
herkes op bilecek diye bişey yok ama op bilmeyipte böylesine emin konuşanını ilk kez görüyorum doğrusu
birkere rayleigh o gücü dışarıda kullanırsam beni tanırlar dedi bir defa daha kullanamam demedi
shanks wb gemisinde full açık kullanmıştı haoshokusunu örneğin
3 amiralde haki var adamlar keyfine göre söylemiyorlar heralde, idam platformunun önünde zırh hakilerini birleştirip wb'nin deprem etkisini durdular, bu hakiydi....

ayrıca konuyu açan arkadaşın meselesine dönersek, amiraller serideki yonkoulardan sonra en güçlü kişiler
marco-jozu-rayleigh(yaşlı hali) bu tarzda adamlar onlara rakip olabiliyorlar
eğer her hakili saldırıyı bu adamlar yeseydi, crocodile-enel-smokerdan farkları kalmazdı yani amiral seviyesi denen olay olmazdı
şöyleki hakinin boyutu ile alakalı bir olay değil 3 haki çeşidi var ve bunların 2si herkesde var iş kullanmakta bitiyor
yani busoshoku haki olayı herkesde olan bir olay, haoshokun var diye diğer iki çeşitte süperman olmuyorsun yani bu herkesçe bilinen yanlış bir olay, haoshoku apayrı bir güç, busoshokuda, kenbunshokuda(mantra denen olay)
şimdi akainu neden saldırıyı yemedi ??? marco ve vista, saldırıdan önce JİNBE EĞİL ULAN !! diye bağırıyorlar
bunu duymamak için aptal olmak lazım, akainuda önlemini alıyor ve saldırıyı savuşturuyor ancak yinede acıyı alıyor
''ahh !!! haki kullanıcıları mı ?!!'' diye inliyor mangada, animeyi referans almayın asla saçmalıktır
ondan öncesi aokiji wb'nin hakili bisentoda geziniyor, saldırı yapacakken jozuyu son anda fark ediyor bir hakili vuruş alıyor neden ağzı kanıyor ? çünkü dikkati wb de
rayleigh vs kizaru, ray-san direk kılıcı çakıyor kizaruya, kizaruda küçücük mini minnacık bir çizik oluyor suratında
sonra görüyoruzki iz bile kalmamış yani haki boyutu olsa olay wb ve kizaruda işler farklı olurdu
şimdi yenilen dayağa bakalım, wb vs akainu
akainu saldırı yapıyor dikkat edin 2 sayfa önceden bunu marco durduruyor dikkati marcoda, o da ne arkasında wb
wb'nin farkında bile değil (animeye bakmayın orda saçmalamışlar) arkası dönük halde wb den yumruğu yiyor
yani wb'nin saldırısna ÖNLEM ALAMIYOR çünkü arkasında olduğunu bile bilmiyor bu yüzden wb den direk alıyor saldırı amiralimiz
ikinciyi ise meigou yapıyor, yani saldırı yaparlarken savunmayı belirli düzeyde yapabiliyorlar(jozu nun aok'a vuruşu gibi) wb yüzü yanarken hiç tınlamıyor hemen ikinciyi geçiriyor bu yüzden o saldırıyıda almış oluyor ve amiralimiz nakavt oluyor, her hakisi olan amiral alamaz, amirallerde hakiden haberder bu güce karşı önlemliler ve nasıl savaşılacağını çok iyi biliyorlar, diğer logialar ile amiralleri bir tutmayın asla !
droznan yazdı:Sen bir amirali saldırırken haki kullandığını gördün mü? Sadece o sahne var bütün manga içerisinde orda da savunma yapıyorlar. Hem vücutlarını sertleştirip hemde logia güçlerini nasıl kullanabilirler ki, bu arada ben haki kullanamıyorlar demedim.
Kizaru ışık hızıyla kaç defa tekmeledi luffyi hatırlamıyorum ama haki ile yapsaydı Luffynin ölmüş olması gerekirdi

amiraller saldırılarında haki kullanamıyorlar çünkü logia saldırılarına haki eklenemez, elle tutulur şeyler olmalı silah-kılıç vs... paramecialar,zoanlar wb-hancock-jozu-marco-sandersonia-marigold bunlar şeytan meyvelerine ekleyebiliyorlar
ancak logialar zaten inanılmaz bir güce sahip, bunları vücutları akışkan bu yüzden sahip oldukları zırh hakisini saldırılarına ekleme gibi bir şansları yok
En son Silencer tarafından 15 Ağu 2011 18:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Silencer

Favori Manga: ...
Favori Anime: ...
Başa Dön

Mesajgönderen iloque » 15 Ağu 2011 18:02

Beyazsakal sakazuki midir nedir ağzını yüzünü kırdı onun işte hakiyi etkisizleştirme diye bişe olabilse yapan logia yenilmez olur zaten OP mantıklı seridir herkez dövülür :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
iloque

Favori Manga: One Piece , Vagabond
Favori Anime: One piece , Dragon Ball
Başa Dön

Mesajgönderen Silencer » 15 Ağu 2011 18:04

iloque yazdı:Beyazsakal sakazuki midir nedir ağzını yüzünü kırdı onun işte hakiyi etkisizleştirme diye bişe olabilse yapan logia yenilmez olur zaten OP mantıklı seridir herkez dövülür :lol:

mesajımı oku
Silencer

Favori Manga: ...
Favori Anime: ...
Başa Dön

Mesajgönderen SennorKris » 15 Ağu 2011 21:30

droznan yazdı:Sen bir amirali saldırırken haki kullandığını gördün mü? Sadece o sahne var bütün manga içerisinde orda da savunma yapıyorlar. Hem vücutlarını sertleştirip hemde logia güçlerini nasıl kullanabilirler ki, bu arada ben haki kullanamıyorlar demedim.

Ben logia gücüyle birlikte haki kullandıklarını yazdıgımı hatırlamıyorum paylaştıgım şeylerı nasıl okuyorsun.Evet simdi anladım yazılarımı nasıl okuyorsan mangayı da öyle okuyormussun.Ben 3 amiralin haki kullandıgını söyledim.Zaten aki sadece katı nesnelere aktarılabiliyor.Bu durumda logia gücleriyle kullanamıyorlar ancak logia özelliklerini ortaya cikarmadan silahlanmanın rengini kullanıyorlar(Busōshoku Haki).Bunun aynısını mavi alevlerden oluşan Marco kizaruya tekme atarken de yapiyor.Ayagı tamamen mavi alevle kapliyken birden normal insan ayagına donusturuyor ve Kizaruya vuruyor.Ve bu saldırı Kizarunun içinden gecmiyor.Demek ki neymis logia ile arasinda hic bir fark olmayan Marco bu gücü kullanıyor fakat meyve gücüyle birlikte kullanamıyor cunku meyve gücü katı bir madde degil.Aynısı 3 amiral icinde gecerli meyve güclerini kullanmadan silahlanmanin rengini kullanabiliyorlar.Gözlemin rengini ise her türlü kullanabiliyorlar.Ayrıca amiraller saldırı yaparken niye haki kullanmadıkları da belli meyve gücleri hakili vurustan kat kat güclü adamlar niye hakili yumruk ya da tekma atma gereği duysunlar ki.
--------------------------------------------------------------------------------------
Busoshoku haki kullanıcıya etrafını saran bir güç yaratmasını sağlar bu güç görünmez bir zırha benzer.Bu zırhı ancak aşırı güçlü saldırılar aşabilir, örneğin Luffy'nin Boa Marigold'a yaptığı gear2 saldırıları sersemletebilmiştir.Bu görünmez zırh form değiştirebilir, örneğin Luffy'nin yumruğu sertleştiğinde renk değiştirmesi gibi.
Çalışma ile bu güç saldırı esnasında silahlarada aktarılabilir.
Ayrıca bu haki gücü şeytan meyvesi kullanıcılarının savunmasını atlatabilir, asıl bedenleri ile yakalanabilirler,
Ancak bu haki çeşidi vücut ile bağlantısı olmayan saldırılara eklenemez (Kizaru'nun lazerleri , Marco'nun alevleri yada diğer logia saldırıları).
Yani bu güç şeytan meyvesinde vücudun bir parçası olan kısımlar ile kombine edilebilir. (Beyazsakal'ın depremli yumruğu,luffy'nin lastik saldırıları , jozu'nun elmas yumruğu, hancock'ın taş eden tekmesi , marco'nun pençesi gibi)
3 Amiral ise bu hakiyi birbirleriyle kombine ederek güçlendirmiş ve Beyazsakal’ın idam platformuna gelen depremini engellemişlerdir.
2 yıllık ara sonrası, Rayleigh Luffy'ye Kenbunshoku ve Busōshoku haki çeşitlerini öğretmiştir...(Alıntıdır.)
Resim
SennorKris

Favori Manga: OP,Naruto,Bleach,Grantz,The Breaker
Favori Anime: OP,Naruto,Helsing,Death Note,Bleach,Hajime no İppo
Başa Dön

Mesajgönderen droznan » 15 Ağu 2011 22:34

SennorKris yazdı:

Ben logia gücüyle birlikte haki kullandıklarını yazdıgımı hatırlamıyorum paylaştıgım şeylerı nasıl okuyorsun.Evet simdi anladım yazılarımı nasıl okuyorsan mangayı da öyle okuyormussun.Ben 3 amiralin haki kullandıgını söyledim.Zaten aki sadece katı nesnelere aktarılabiliyor.Bu durumda logia gücleriyle kullanamıyorlar ancak logia özelliklerini ortaya cikarmadan silahlanmanın rengini kullanıyorlar(Busōshoku Haki).Bunun aynısını mavi alevlerden oluşan Marco kizaruya tekme atarken de yapiyor.Ayagı tamamen mavi alevle kapliyken birden normal insan ayagına donusturuyor ve Kizaruya vuruyor.Ve bu saldırı Kizarunun içinden gecmiyor.Demek ki neymis logia ile arasinda hic bir fark olmayan Marco bu gücü kullanıyor fakat meyve gücüyle birlikte kullanamıyor cunku meyve gücü katı bir madde degil.Aynısı 3 amiral icinde gecerli meyve güclerini kullanmadan silahlanmanin rengini kullanabiliyorlar.Gözlemin rengini ise her türlü kullanabiliyorlar.Ayrıca amiraller saldırı yaparken niye haki kullanmadıkları da belli meyve gücleri hakili vurustan kat kat güclü adamlar niye hakili yumruk ya da tekma atma gereği duysunlar ki.
--------------------------------------------------------------------------------------
Busoshoku haki kullanıcıya etrafını saran bir güç yaratmasını sağlar bu güç görünmez bir zırha benzer.Bu zırhı ancak aşırı güçlü saldırılar aşabilir, örneğin Luffy'nin Boa Marigold'a yaptığı gear2 saldırıları sersemletebilmiştir.Bu görünmez zırh form değiştirebilir, örneğin Luffy'nin yumruğu sertleştiğinde renk değiştirmesi gibi.
Çalışma ile bu güç saldırı esnasında silahlarada aktarılabilir.
Ayrıca bu haki gücü şeytan meyvesi kullanıcılarının savunmasını atlatabilir, asıl bedenleri ile yakalanabilirler,
Ancak bu haki çeşidi vücut ile bağlantısı olmayan saldırılara eklenemez (Kizaru'nun lazerleri , Marco'nun alevleri yada diğer logia saldırıları).
Yani bu güç şeytan meyvesinde vücudun bir parçası olan kısımlar ile kombine edilebilir. (Beyazsakal'ın depremli yumruğu,luffy'nin lastik saldırıları , jozu'nun elmas yumruğu, hancock'ın taş eden tekmesi , marco'nun pençesi gibi)
3 Amiral ise bu hakiyi birbirleriyle kombine ederek güçlendirmiş ve Beyazsakal’ın idam platformuna gelen depremini engellemişlerdir.
2 yıllık ara sonrası, Rayleigh Luffy'ye Kenbunshoku ve Busōshoku haki çeşitlerini öğretmiştir...(Alıntıdır.)

Bak kardeşim önce ilk yazdığımı oku ardından ikincisini.
Nedemişim ilkinde "amirallerin haki kullandıklarını söylemişim ikincisinde ise belki saldırıken kullanamıyorlardır demişim. Sana haki kullanamadıkları yazdığını söyleyen oldu mu? Ben sadece ilk yazdığımı açtım orda ilk önce sen adam gibi oku ona göre yaz.
Ben liseden beri one piece okuyorum üstüne üniversite bitirdim askerliğimi yaptım şimdide çalışıyorum nerdeyse 7 yılı geçti oturupta bu saatten sonra seninle sidik yarıştıracak deilim o yüzden bu son yazım başka birşey yazmayacam.
Sidik yarıştıracak olsaydımda benim dengim olamazdın.
Edit: alttaki arkadaşın yazısını görünce aklıma geldi, zaten yazacaktımda unutmuşum. Doğru marco logia deil zoan marconun içinden saldırılar geçmiyor sadece çok hızlı regenerate oluyor yani iyileşiyor aralarında çok fark var.
En son droznan tarafından 15 Ağu 2011 22:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
droznan

Başa Dön

Mesajgönderen Millennium Wizard » 15 Ağu 2011 22:45

Bu arada Marcoyla bir logia arasında önemli farklar var bir tutamayız logialarla.
Resim
Kullanıcı avatarı
Millennium Wizard

Favori Manga: One Piece,Hellsing
Favori Anime: Fma,Bleach,One piece
Başa Dön

ÖncekiSonraki

Cevap gönder
27 mesaj • 2. sayfa (Toplam 3 sayfa) • 1, 2, 3

Dön One Piece Genel

Dön Forum ana sayfa

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

• Forum ana sayfa
  • Takım •Tüm mesaj panosu çerezlerini sil • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]
    • News News
    • Site map Site map
    • SitemapIndex SitemapIndex
    • RSS Feed RSS Feed
    • Channel list Channel list