aslında tobinin saçlarını da hesaba katmak lazım.adamın hep aynı maskeyle gezmesi beklenemezdi.mangaya göre madara itachiyle konuşurken bile saçları uzun hem de maskesi farklı...dikkat ettiyseniz minatoyla dövüşürken saçları kısa ve akatsukiye ilk geldiğinde de aynı tarzda saçları ve maskesi var.bence burda bi tutarsızlık var.ama kimliğini gizlemek için minatoyla dövüşürken tarzını biraz değiştirmiş,kyubi planı başarısız olunca da bi süreliğine kenara çekilmiş, yine eski tarzına dönmüştür muhtemelen.tabi bu arada itachi bunu buldu.(uchiha katliamı),daha sonra akatsukiye üye olarak girerken millet süphelenmesin diye şimdiki maskesini taktı ve saçlarını kısalttı.
Bu forumda niye bi laf sokma havası var herkesde anlayamıyorum.Az önce bir iki yorum daha okudum da yine şaşırdım.Neyse,bana göre gelişebilen birşey falan olacağını sanmıyorum ama sol gözünde bişey sakladığı kesin belki de sol gözü yoktur,-sol tarafı diyelim-
equando yazdı:Geçmişte ANBU gibi görünmek için o maskeyi takmıştı.Yoksa fark edilmeden Kushina'nın doğum yaptığı yere sızması mümkün değildi.
fark edilmedenmi adam daldı direk oraya herkesi geberterek ayrıca itachiye yardım ettiğindede o maske vardı
madaranın maskesinin güçleri ile doğru orantısı var bence. bakın rinneganı alınca maske tekrar değişti. kishimoto isimleri bile rastgele seçmiyor. karakter kostümlerinin çoğu bile karakterin güçlerine göre şekil verilmiş. mesela gaara, kankuro vs. aynı zamanda fırtına köyünün sembolü olan aynı zamanda uzumaki klanının sembolü olan daire içine doğru olan halkalar ''zaman''ı simgeler. madaranın zaman ve mekan jutsusu yaptığı biliniyor. şimdi çok daha üstün güçlere kavuştuğuna göre değişik bir maske güzel oldu bence