Hala 1. hokage diyenler 4.yü nasıl yener onu açıklayın.Adamın adında 1. olduğu için psikolojik olarak mı yazıyorsunuz bunu anlamadım gitti. Rikuduo ve oğullarını saymazsak madara dahil 4.yü yenecek adam yok.Narutonun kyuubi modundaki hızında hatta daha hızlı 4. hokage.Ayrıca sage modu da açarsa bildiğin rikudou nun rinneganı olmayan oğlu oluyor herif.Hem hayvan gibi güçlü hemde hayvan gibi hızı var ve sage modda daha da hızlanacak bu adam.Senjutsularıda sayarsak isterse yağla eritir istersede başka yere ışınlar mokutonu.Açıklayın nasıl yenecek bu adam 4. hokageyi
Ben açıkladım daha önce mesajımı okumamışsın.Madara nın attığı mokutonu naruto durdurdu rasenganla.Ama Minatonun böyle birşeye ihtiyacı yok direk odunu başka yere ışınlar. Hatta daha doğrusu şöyle açıklıyayım odun sonuçta seni ezerek öldürür yani seni odunla yakalaması gerekir ateş gibi değildir değdiğin an yanmıyorsun.1. hokage de belliki yamato gibi değil hayvan gibi aşırı fazla odun yaratabiliyor.Ama sonuçta minatonun etrafını odunla sarsa ve yakalasa minato başka bir yere hiraishin ile ışınlanacak.Yani mokutonu istediği kadar kullansa da 1. hokagenin işine yaramaz minato karşısında.Minato anti hashirama gibi birşey hashirama nın minato karşısında şansı yok. İstediği kadar odun yapsın minatoyu yakalasa da ışınlanacak olan 1. hokagenin chakrasına olur chakrası biter anca.Ve ben mokutonu işe yaramayan bir hashiramanın yondaimeyi yenebileceğini sanmıyorum bunu düşünen kendisini en yakında ki köprüden aşağı bıraksın.Hem zaten mangada gelmiş geçmiş en güçlü hokage 4. hokage deniyorsa anlayın ki yondinin bilmediğimiz teknikleri var.Bana sorarsanız sage modu varsa sennin jutsuları bile yeter.
Önceki sayfaların çoğunu okudum ve bir kaç şey demem gerektiğini hissettiğim için yazıyorum. Her şeyden önce mangada en güçlü dendiği için ben de en güçlü Hokage'nin Yondaime olduğunu düşünüyorum. Ama bu demek değil ki Hashirama'yı Yondaime'nin yanında bir hiç olarak görüyor olayım.
Adam Konoha'nın kurucusu, 6 yolun bilgesinin küçük oğlunun soyunun temsilcisi, Herkesin peşinden koştuğu genlerin sahibi, Bijuları istediği gibi kontrol edebilen mokuton kullanıcısı, Madara'yı teke tek dövüşte kazanamayacağına ikna ettiği için plan yayıp 100 yıl sonrası için oyunlar kurmaya iten adam (Madara'nın benim bildiğim Hokagelik dışında bir hayali olduğundan bahsedilmemişti, atladığım bir bilgi verildi mi onunla ilgili), Her şeyi geçtim adam HOKAGE.
Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Hashirama, Yondaime'nin yanında hiç demiyorum. Yalnızca Yondaime, Hashirama'dan daha güçlü diyorum. Ama okuduğum önce mesajların içinde şunu gördüm. Hashirama bazı konularda Yondaime'den güçlü... Örneğin; Mokuton elementi. Yondaime ne yaparsa yapsın bir biju'yu kontrol edemez. Bakın yenemez demiyorum kontrol edemez diyorum. Ama sahip olduğu uzay-zaman jutsusu ile biju topunu sadece biju için çakra kaybı sebebi yapar ki Hashirama'nın benim bildiğim bir biju topunu böyle elinin tersiyle çakra kaybına çevirebileceği jutsusu yok. Ama zaten adam bijuyu kontrol edebiliyor. Yondaime'yi daha güçlü göstermek için uğraşanlar da, Hashirama'yı güçlü göstermek için uğraşanlar da bu yukarıdaki bilgilere değinmiş ama konuşmalar yukarıdaki örnek gibi kısır döngü şeklinde gitmiş. Yondaime, Tobi'nin soyutlaşma hilesini bozdu ve evet Hashirama'nın adı geçen hiç bir jutsusu Yondaime'nin yaptığı bu şeyi yapamazdı ama ben gene de Hashirama'nın Tobi'yi yenemeyeceğini düşünmüyorum. Kaynağım ., Manga ve okuduklarımdan çıkardıklarım. Adam 1. HOKAGE. Yukarıda bahsettiğim ifadeyle; "Madara'yı teke tek dövüşte kazanamayacağına ikna ettiği için plan yayıp 100 yıl sonrası için oyunlar kurmaya iten adam" Ve şu ana kadar okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla Tobi, Madara için çalışıyor yani ondan güçsüz. Madara'ya yukarıda yazdığımı yapan adam Tobi'yi yenemez fikrini kabul etmek istemem. (Yanlış çıkarımlarım varsa, düzgün cümlelerle düzeltenlere teşekkür ederim.) Herkes Hashirama'nın genleri peşinde denmiş. Ama Yondaime shinigaminin midesinde. Orochimaru (animede vardı, manga da da var diye biliyorum ama yanlışsam düzeltin) Edo Tensei uygularken Yondaime'nin genlerinin toplanamadığından bahsetmişti. Yani isteseler de alamazlar bu yüzden ve Yondaime'nin genlerinde özel bir şey olmadığı için bence kimse onun genlerinin peşinde değil. Biri Mito'nun Hashirama'ya pek çok mühürleme tekniği öğretmiş olabileceğini söylemiş. Bu geçekten mümkün ama en azından uzay-zaman jutsusunu sadece Minato kullandığına göre, Hashirama bu konuda Minato kadar iyi olmamalı. Ayrıca kyubiyi 8li mühürle Naruto'ya mühürlemiş, Naruto kyubinin çakrasını kullanabilsin diye. Ayrıca mangada Mito'nun da Kushina'nın da kyubinin çakrasını kullanabildiğinden bahsedildiğini görmedim. Bu da demektir ki 8'li mühür Minato'nun geliştirdiği bir jutsu. Ve benim bildiğim Hashirama'nın geliştirdiği bir mühürleme tekniği yok. Yondaime'nin gerekirse shinigami jutsusunu kulanacağı bir durum, düşmanın Yondaime'yi öldürebilecek güçte biri olduğu anlamına gelir. Ben Yondaime'yi öldürebilecek birinin Hashirama'yı da öldürebilecek biri olduğunu düşünüyorum. Ve Yondaime'nin yenebileceği birini Hashirama'nın da yeneceğini düşünüyorum. Çünkü ikisi de HOKAGE. İkisi de tarihe geçmiş, ninja dünyasına yenilikler katmış, gücüyle nice düşmanları dize getirmiş adam. Evet ikisinin de birbirine üstün güçleri var ama bir düşmanla dövüşme anında aradaki güç farkını diğer alanlardaki jutsularla kapatabileceklerini düşünüyorum. Bu yüzden ikisinin de aynı düşmanları yenebileceğini ve eğer mümkünse aynı düşmanlara yenileceğini düşünüyorum.
SONUÇ: Tüm bunları göz önünde bulundurunca işin içinden çıkamıyorum ve mangadaki kıyaslamaya dayanarak cevabı veriyorum; gelmiş geçmiş en güçlü hokage YONDAİME'dir. VARSA EĞER sabırla okuyan kişi ya da kişilere çok teşekkür ederim. Bundan sonra tartışmak isteyenlerin yukarıda yaptığım kıyaslamaları unutmamalarını rica ediyorum. Hatalarımı nezaketler düzelten herkese teşekkür ederim.
NOT: He bu arada bir sorum var. Sandaime'nin 16 yaşında hokage olduğu söylenmiş önceki mesajlarda. Kakashi Gaiden'de geçiyormuş (Kakashi Gaiden, Obito'nun öldüğü hikaye değil mi ya orada nerede geçiyordu sandaime'nin kaç yaşında Hokage olduğu?). Benim bildiğim Yondaime en genç yaşta Hokage olan Hokage. 15 yaşında mı Hokage oldu yani? Eğer öyleyse Kakashi'nin Sensei'si olduğu zamanlarda 15 yaşında mıydı? Kakashi gaiden'de kendisinin bir jounin olduğundan bahsediyordu ve hiç de 15 yaşında gibi görünmüyordu. Biri (tabi buraya kadar sabırla okuyan varsa :D) nerede saçmaladığımı söyleyebilir mi?
"Gerçeği görmek, kendini bilmek, hedefini belirlemek ve yılmadan ilerlemek. O da kolay değil. İşte böyle istemek gerekir. O zaman bence bir şeyleri istemeyi hak ederiz. Ve o zaman sahiden değişebiliriz ve ilham verebiliriz."
Bu resim bana işkence eden bütün öğrencilerime gelsin;
herkez 4. le 1 karşılaştırmış onun yerine 4 . ile 2. karşılaştırsak daha mantıklı olur sonuçta 4.ve 1. çok farklı sınıflarda hashirama odunla hiç bir şekilde 4 yü yenemez veya biju topuyla yani çok farklı sınıftalar
1. HOKAGE odun (toprak+su) elementini çok iyi kullanıyor 2. hokage ise su elementini iyi kullanıyor.Sadece elementleri karşılaştırırsak 1. hokage daha iyi.Ama 2. hokage ilginç teknikler de kullanıyor mesela uzay zaman jutsusu kullanabiliyor ve edo tensei nin bulucusu da 2. hokage.İkinci de küçümsenmemeli.Bana göre sıralama şudur: 1) 4. hokage 2) 1. hokage 3) 3. hokage 4) 2. hokage 5) danzou 6) tsunade
Tsunade ile danzou yu karşılaştırırken teke tek dövüşte kimin kazanacağını düşünerek yaptım.Ama savaşlarda Tsunade danzou dan kesinlikle daha çok işe yarar.
3. hokage ile 2. hokage arasındaki sıralamaya ise tam karar veremedim ve 3. hokage vs 1. +2. + orochimaru yu düşünerek 3. yü üste koydum.
Yondanime de fozitif bişeyler var adam kendini sevdiriyor belki bazı tekniklerde digerleri daha iyi olabilir ama kafamızdaki hokake tipine en çok yakıştırdıgımız Yondanimedir , Ayrıca ben tsunadeyide hokake olarak çok başarılı buluyorum her ne kadar pein'i durduramasada !