Celebhol yazdı:Dediğin ilk bölümün açıklayıcı olmasının tabi çok büyük etkisi var ama kabul etmelisin ki benim yazdıklarımın da etkisi var. Ayrıyetten OP'un kendine has evreni dışardan bakan birisi için itici bir unsur olabiliyor (örn: tipe bak) . Naruto'nun bulunduğu yeri haketmediği ve arak olduğu kısmı hariç yazdıklarının kalanına katılıyorum. Esinlenmeyi araklamak diye algılamak yanlış olur, manga-kasının ne kadar büyük DB hayranı olduğunu biliyoruz.
One Piece'in yerini sorgulamıyordum yazımda, oturup kimin nerdeki başarısının faktörlerini gözlemlerime göre yazdım ve One Piece shonenler içinde en iyi kurgulu dünyaya sahip olabilir ama bütün anime aleminde en iyi olduğuna katılmıyorum, popülerlik ile iyilik bir değil. Shonen haricinde de sürüyle seri var ortada, sadece seinenleri de demiyorum.
Ayrıyetten eklemeliyim. Seinenlerin şu an oldukları yeri haketmemeleri Japonya'daki okuyucu kitlesi yüzünden. Shonenleri genelde 10-20 yaş arası kitle okuyor (bazen de 40lı yaşlarında orta yaşlı erkekler, stresi dağıtmak için) , seinenleri ise 20-30 yaş arası. Anlayacağın üzere 20li yaşlardaki kişiler bir yerden sonra bırakıyor mangalarla uğraşmayı. Yoksa neden seinenler de shonenler kadar popüler olmasın. Bir Vagabond'un, bir Berserk'in neyi eksik? Hitap ettiği yaş kitlesinin mangalara ilgi oranı daha az.
Tabi bu seinen, shonen ayrımı batıda genelde olmuyor çünkü bizde Japonya gibi bu "yaş ayrımı" yok. Hepsini de okuyoruz.

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir